Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2017 Cumartesi - 13:04

Çeşmeli CHP'liler, Kocaoğlu'na sahip çıktı!

CHP Çeşme İlçe Örgütü, partilerinin kuruluşunun 94. yılını kutladı. Kutlama töreninde bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Selçuk'taki açılış töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yapılan saygısızlığı sert bir dille kınadı.

Çeşmeli CHP liler, Kocaoğlu na sahip çıktı!

İzmir'in Selçuk ilçesinde dün yapılan, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı İZBAN hattı açılış töreninde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşması sırasında bir grup tarafından yuhalanması ve konuşmasının engelenmek istenmesi üzerine, Kocaoğlu sert bir açıklama yaparak töreni terk etmişti. Kocaoğlu'na yapılan saygısızlık CHP örgütlerinde tepkilere neden olurken, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da Aziz Kocaoğlu'na destek ziyaretinde bulundu. Öte yandan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran da, CHP'nin kuruluş yıldönümü töreni sırasında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yapılan saygısızlığı sert bir dille eleştirerek, "Selçuk'ta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğluna yapılan terbiyesizlik ve ahlaksızlık Cumhuriyet Halk Partisi'ne, hepimize yapılmıştır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle, Cumhuriyet Alanı'nda bir tören düzenlendi. Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. 

"Bizlere iki bayramı birden yaşatan ulu önderimizi minnetle anıyoruz"

Törende bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Oran, Cumhuriyet sevdasını ve Kemalist devrimlere inancını ilk günkü heyecanla yaşayan İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Kemalist Devrimlerle ülkemizin çağdaş, demokratik, bağımsız geleceğinin yol haritasını çizen Cumhuriyet Halk Parti'sinin 94. kuruluş yıldönümü olduğunu vurgulayarak, "Bizlere iki bayramı birden yaşatan ulu önderimiz, ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını her geçen gün daha iyi anlıyor, saygıyla, minnetle, bitmeyecek bir özlemle anıyorum" dedi. 

"Ülkemizi hızla bataklığın tam ortasına sürüklüyorlar"

Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini oluşturan ve Cumhuriyet Halk Partisinin ambleminde yer alan 6 okta vücut bulan Cumhuriyetçilikten, Halkçılıktan, Milliyetçilikten, Laiklikten, Devletçilikten, Devrimcilikten uzaklaşılırsa kaybolunacağını ve bugün Ortadoğu'da olduğu gibi etnik ve mezhepsel kavgalarla bataklığa saplanılacağını ifade eden Oran, "Milli değerlere utanmadan dil uzatan, tarihiyle kavgalı, kadını aşağılayan, yurt tacizleri, sınav skandallarıyla gençlerimizin umudunu çalan, işçiyi, çiftçiyi, emekliyi perişan edip, kaçak saraylarında sağa sola racon keserek kendini dünya lideri zannedenler ülkemizi hızla bu bataklığın tam ortasına sürüklüyorlar. Cumhuriyete ve Atatürk’e duydukları nefretle dün FETÖ’yle kolkola yürüyenler, bugün karanlık menzillerine yeni yoldaşlar arıyorlar. Onlar, emperyalizmin eşbaşkanları. Onlar kindar neslin mimarları. Onlar, devlete çöreklenmeye çalışan çetelerin eski yoldaşları. Kurtuluş savaşı zaferimizle, uygarlığın yol haritası kemalist devrimlerle, doksan beş yıllık demokrasi ve kalkınma mücadelemizle, her alanda onurlu işler imza atmış Türk Ulusu, bu arsız, vicdansız güruha mahkum değildir. Ve tarihin hiç bir döneminde böylesi bir esarete boyun eğmemiştir. Kemalist devrimlerle, dünyadaki bir çok ülkeden önce, seçme ve seçilme hakkına sahip olmuş aydın, onurlu Türk kadını, kendisini ‘soyulmuş domatese benzeten’, kahkahasında edebini sorgulayan, kaç çocuk doğuracağına karışarak bedenine ipotek koymaya çalışan zihniyete mahkum değildir" diye konuştu. 

"Atatürksüz müfredatlara izin vermeyeceğiz"

Atatürk’ün Gençliğe hitabeyle yurdumuzun istikbalini emanet ettiği Türk Gençliği'nin sınav skandallarıyla umudunun çalınmasına, karma eğitim tartışmasıyla çağdaş dünyadan koparılmasın müsaade etmeyeceğini vurgulayan CHP İlçe Başkanı Oran, "Geleceğimizin teminatı, göz bebeğimiz çocuklarımızın, Atatürksüz müfredatlarla, cihat kültürüyle yetiştirilmesine, taciz ve tecavüzlerle anılan bir takım vakıfların kucağına itilmesine bizler asla izin vermeyeceğiz. Mustafa Kemal’in ‘Milletin efendisidir’ dediği çiftçimiz, köylümüz kendisine ‘Ananı da al git’ diyenlere, küresel sermayenin ayaklarının altında ezilmeye elbet ‘dur’ diyecektir. İşçimiz, madencimiz, emeğinin hakkını talep edecek, iş cinayetlerinde ölümlerine ‘fıtratında var’ diyenlere gereken cevabı verecektir. Ulusumuz sorunların da, sorunları yaratanların da farkındadır, bu karanlıktan çıkışın yolu Kemalist  Devrimler, bu yolun öncüsü de Cumhuriyet Halk Partisi’dir" diye belirtti. 

 

 
"İddia Ruhumuzda Var!
 
İzmirliler zafere yürüdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de kongre takvimi tekrar uzatıldı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, kongre ve delege seçimlerini ileri bir tarihe erteledi.
Ege Bölgesi'ndeki CHP İl Başkanları Çeşme'de toplandı
Ege Bölgesi CHP İl Başkanları ile Çeşme'de bir toplantı yapan CHP İzmir ...
Nuriye ve Semih öğretmenler ölmesin diye yürüdüler
Çeşme Demokrasi Platformu temsilcileri, açlık grevinin 154. gününde kritik ...
 
CHP’li belediye başkanları Ankara’da
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine CHP’li belediye başkanları ...
Perinçek, ''Tayyip Erdoğan yönetiminin sonuna geldik''
Çeşme Çakabey Kültür Merkezindeki "Seçenekler ve çıkış yolu" başlıklı ...
CHP'den Oğan hakkında suç duyurusu!
AKP eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın katıldığı TV programında kullandığı ...
 
CHP'li Milletvekili halkın nabzını tuttu
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu, Çeşme çarşısında ...
Çeşme MHP'de istifa depremi
Aralarında 1 Yönetim Kurulu Üyesi ile eski İlçe Başkanları, Belediye Başkan ...
CHP’li kadınlar müftü nikahına karşı
CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına birçok kadın ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri