Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>POLİTİKA
7 Ağustos 2017 Pazartesi - 23:20

Perinçek, ''Tayyip Erdoğan yönetiminin sonuna geldik''

Çeşme Çakabey Kültür Merkezindeki "Seçenekler ve çıkış yolu" başlıklı konferansta konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye, Tayyip Erdoğan yönetiminin sonuna gelmiştir. Bunun işaretleri başladı" dedi.

Perinçek,  Tayyip Erdoğan yönetiminin sonuna geldik

İsa ATAGÖZ - 

Vatan Partisi İzmir İl Örgütü'nün Çeşme'de düzenlediği "Seçenekler ve çıkış yolu" başlıklı konferansta konuşan Doğu Perinçek, Türkiye'nin ayağa kalkma zamanının geldiğini ifade ederek, "Bu stratejik kararı AKP hükümeti alamaz ve uygulayamaz. Türkiye, Tayyip Erdoğan yönetiminin sonuna gelmiştir. Bunun işaretleri başladı. Halk oylaması sonuçlarına bakıyoruz; yüzde 51 evet. Ama onun içindeki AKP oyu, yapılan tespitlere göre yüzde 42 ve AKP baş aşağı gidiyor. Çünkü borçlanma ekonomisi, üreticiye, sanayiciye, tüccarımıza, işçiye bir şey vaad etmediği gibi hiçbir umut vermiyor. Önümüz karanlık. Bu yük, Erdoğan'ın sırtında. Türkiye'nin, onun siyasetleri ile, onun programı ile çıkış şansı yok. Çıkmazda olan Tayyip Erdoğan. Onun için biz Vatan Partisi olarak, 'Tayyip Erdoğan yönetiminin sonuna geldik, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan kazanamayacak, milletvekilliği seçiminde de AKP çoğunluğu alamayacak' tespitini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Atlantik sisteminin sonuna geldik"

Yaşanan tarihi, çetin koşulların ve Türkiye'nin önündeki sorunların, Türkiye'yi, ciddi, tarihi, köklü kararlar alma zorunluluğu getirdiğini belirterek, "Türkiye stratejik bir karar alacak. Yeni bir stratejik döneme girdik. Türkiye, 1945'ten bu yana Atlantik sisteminin içinde. 1945 yılı, Kemalist devrimin tahrip edilmesinin başlangıcıdır. O zamanki yöneticilerin 'Küçük Amerika olacağız' diye hedefini belirledikleri sürecin sonuna geldik. O dönem bitti. 1950'li yıllarda muhalefeti ile iktidarıyla Atlantik sistemi Türkiye'yi ele geçirdi ve o günlerden bugünlere geldik. Bu süreçte şunu öğrendik; Atlantik sisteminde Kemalist devrim yasak. Bağımsızlığa geçit yok. Artık Atlantik sisteminin sonuna geldik. Türkiye Atlantik sisteminden koptu. Asya'ya doğru gidiyor. Türkiye, Şangay İşbirliği Örgütü'nün aday ülkesi oldu. Yaşadığımız süreç bu" diye konuştu. ?

"Adalet için yürüyoruz, aldatmaca"

CHP'nin "Adalet yürüyüşü"nün adalet için yapılan bir yürüyüş olmadığını ileri süren Perinçek, "Adalet yürüyüşü, CHP'nin tabanını ve aydınları, PKK ile kol kola girmeye ve birlikte hükümet kurmaya alıştırma yürüyüşü. 11 HDP Milletvekili içeride. Onların çıkması için uğraşıyorlar. 'Türkiye'de adalet bitti' diyorlar. Nerede adalet? Nerede bulacaksınız? Uluslararası Adalet Divanı'na gidip adalet arayacaklarmış. Hak, hukuk, adalet için yürüyoruz, işin aldatmacası. 1 Kasım'da hayata geçmemiş bir projeyi gelecek seçimlerde hayata geçirmeye çalışıyorlar: PKK'lı bir hükümet" diye iddia etti. 

"İhanet projesi"

15 Temmuz 2016'da Amerika'nın silahla hükümete el koymak istediğini ileri süren Doğu Perinçek, "Türkiye, 24 saat Türkiye-Amerika savaşı yaşadı. Uçaklar, helikopterler, tanklar... Ama o projede tutmadı. Amerika'nın parlamenter yoldan ele geçirme girişimleri de silahlı ele geçirme girişimleri de tutmadı. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde CHP, PKK, FETÖ ittifakı projesi gündeme kondu. Ama bu seçeneğin kazanma şansı yok. 'Tayyip Erdoğan'ı devireceğiz' diye ortaya çıkan bu seçeneğin, Tayyip Erdoğan'ı devirme şansı yok. Bin defa seçim yapılsa, PKK ile el ele tutuşanlar, o seçimi bin kere kaybederler. Bu proje ihanet projesidir" dedi. 

"Türk Ordusu'nu esaretten kurtardık"

Silivri'de hakimlere; "Biz zindandan çıkacağız, siz gireceksiniz" dediklerini ifade eden Perinçek, "Dediğimiz gibi oldu. Tıkarız dedik. Tıktık. Savcısı, polisi, polis müdürü, hakimi hepsi hapiste. Hakim, beni tutuklarken tir tir titriyordu. Onun hesabının sorulacağını o zaman hissetmiş, titriyordu. Onları içeri tıkmak önemli değil, Türk Ordusu'nu esaretten kurtardık. bunları komutanlarımız kitaplarında yazdılar. Vatan Partisi'nin Silivri duvarlarını yıktığını yazdılar. Alçak gönüllü olduğumuz için söylemedik. Ama artık söylüyoruz. Çünkü Türk milletinden hükümet yetkisi istiyoruz. Neler yaptığımızı ve neler yapacağımızı anlatmak zorundayım. Türk Ordusu'nu kurtardık. Türkiye, AKP-FETÖ ortaklığında kurulan kumpasla bölünmeye götürülüyordu. Bölmek için ne gerekli? Türk Ordusu'nu tutuklayacaksın, elini, kolunu bağlayacaksın, çünkü silah kullanır. Bir de Vatan Partisi'ni içeri atacaksın, o da vatan bütünlüğünün siyasi merkezidir,  Amerika'dan böyle gözüküyor. Amerika'dan baktığınız zaman,Vatan Partisi Türkiye'nin en büyük iki kuvvetinden biri" diye konuştu. 

"Tayyip Erdoğan'ın yerine Amerikancı, FETÖ'cü bir iktidara karşıyım"

Doğu Perinçek, son zamanlarda Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durduğu iddialarına verdiği cevapta şunları söyledi; "Bunlar saçma sapan iddialar. Ben Türkiye'nin yanında duruyorum. Türkiye, Amerikan emperyalizminden kurtulma döneminde. Ben Amerikan emperyalizminden yana tavır almam. Amerika, Tayyip Erdoğan'ı öldürmeye, indirmeye kalktı. Amerika, Tayyip Erdoğan'ı öldürmeye kalkıyor, ben de öldürmeyeceğim. PKK, FETÖ birleştiler, birlikte bir kombinezon kurdular. Amerika ile birlikte iktidara gelecekler. Ben buna izin vermem. Tayyip Erdoğan'ın yerine Amerikancı, FETÖ'cü bir iktidar kombinezonunun ben karşısındayım. Davamdan hedeflerimden kaynaklanan, hayatımı adadığım amaçlarımdan kaynaklanan duruşum budur. Kimse beni FETÖ'nün yanına koyamaz. Hiç kimse beni, FETÖ'cüler içeriden çıksın biçiminde bir siyasete getiremez."

 
CHP'den Oğan hakkında suç duyurusu!
 
Faciadan Sahil Güvenlik kurtardı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Oğan hakkında suç duyurusu!
AKP eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın katıldığı TV programında kullandığı ...
CHP'li Milletvekili halkın nabzını tuttu
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu, Çeşme çarşısında ...
Çeşme MHP'de istifa depremi
Aralarında 1 Yönetim Kurulu Üyesi ile eski İlçe Başkanları, Belediye Başkan ...
 
CHP’li kadınlar müftü nikahına karşı
CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına birçok kadın ...
Çeşme MHP'den, Atatürk'e saldırıya sert tepki
Çeşme MHP İlçe Teşkilatı bir yazılı açıklama yaparak, Siverek'te meydana ...
"Çeşme'yi istiyoruz!"
İl ve İlçe kongrelerini tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl ...
 
Çeşme CHP'den 8 eski milletvekili ile gövde gösterisi gibi açıklama
Çeşme CHP İlçe Örgütü, 8 eski milletvekili ve CHP eski Genel Sekreteri ...
CHP’den adaların işgali protestosu
CHP Konak, Ege adalarının işgalinin dost Yunanistan’a yakışmadığını Türk ...
MHP'den protokol ziyareti
MHP Çeşme İlçe Yönetim Kurulu, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, İlçe ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri