Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>POLİTİKA
30 Temmuz 2017 Pazar - 20:36

Çeşme CHP'den 8 eski milletvekili ile gövde gösterisi gibi açıklama

Çeşme CHP İlçe Örgütü, 8 eski milletvekili ve CHP eski Genel Sekreteri Etem Cankurtaran'ın da katılımıyla, Milli Eğitim müfredat değişiklileri ve İl ve İlçe Müftülükleri'ne nikah kıyma yetkisi veren tasarının gündeme getirilmesini protesto etti.

Çeşme CHP den 8 eski milletvekili ile gövde gösterisi gibi açıklama

İsa ATAGÖZ -

CHP Çeşme İlçe Örgütü, 18. dönem CHP Milletvekilleri'nin de katılımıyla, Milli Eğitim Müfredatı'ndan Kurtuluş Savaşı, Atatürkçülük ve milli değerlerin kaldırılarak, cihat, FETÖ, PKK, IŞİD gibi konuların yerleştirildiği yeni müfredatın açıklandığını, hemen ardından da yıllardır birkaç kez denenen  İl ve İlçe Müftülükleri'ne nikah kıyma yetkisi veren tasarının yeniden gündeme getirildiğini belirterek, tepkilerini bir basın açıklaması ile dile getirdiler.

CHP İlçe Örgütü'nün Alaçatı çarşısında gerçekleştirilen basın açıklamasına, CHP 18. Dönem İzmir eski Milletvekili Neccar Türkcan, Manisa eski Milletvekili Hasan Zengin, Edirne eski Milletvekili Fuat Erçetin, Ankara eski Milletvekili Ömer Çiftçi, Ankara eski Milletvekili Rıza Yılmaz, Mersin eski Milletvekili Etem Cankurtaran, İstanbul eski Milletvekili Yüksel Çengel, Malatya eski Milletvekili Mustafa Yılmaz, Ortak Yaşam Vakfı Başkanı Yusuf Doğan ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yıldız, partililer ve STK temsilcileri katıldılar.

"'Kindar neslin' yaratılması çabası"

CHP İlçe Örgütü adına basın açıklamasını okuyan İlçe Başkanı Ekrem Oran, "Bu iki konu en hafif tabirle, iktidarın ülke sorunlarını tanımlama ve köklü çözüm üretme yetisinin olmadığının açık göstergesidir. Toplumsal huzurumuzun temeli, düşünce özgürlüğü ve laikliktir. Laikliği reddedip, 'Cihat' kavramını müfredata koyarak, fikir hürriyetini, sosyal barışı sağlayamazsınız. Bu ancak hayalinizdeki 'Kindar neslin' yaratılması çabasıdır. Biz aslında sizleri Menemen'den, Maraş'tan, Madımak'tan, gezi olaylarından, 17-25 Aralık'tan çok iyi tanıyoruz ve bizler Asteğmen Kubilay'larız, Ahmet Taner Kışlalı'yız. Biz Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve sadece anne ve babasının elini öperken eğilen Ahmet Şık'larız. Ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın aydınlık zihinlerini kan ve öfkeyle zehirlemenize müsaade etmeyeceğiz. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir' sözüyle, dünyayla barışık, bilimle donanmış, iyi yetişmiş, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz ve sonuna kadar vereceğiz. Öte yandan işgal ettiğiniz makamlardan, şiddet mağduru binlerce kadınımıza, vahşi cinayetlere ve sayıları yüzbinleri bulan çocuk gelinlere karşı caydırıcı tedbirler almanız beklenirken, imamlara nikah yetkisi vererek kadınlarımızı, çocuklarımızı şiddetin ve cinsel istismarın karşısında savunmasız bırakacak, hepimizin yüreğini kanatan bu yarayı derinleştirecek yeni girişimler peşindesiniz" dedi.

"Bu girişimlerin hedefe ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz"

Tarih boyunca her alanda omuz omuza mücadele verdikleri kadınları sosyal yaşamdan koparacak, Cumhuriyet kazanımlarından uzaklaştıracak, hukuk karşısında güçsüz kılacak niyet ve yaklaşımların, hukuka, laik devlet anlayışına ve insan haklarına aykırı olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı Oran, "Aile kurumunu zedeleyen, sosyal yapıyı dönüştürmeyi hedefleyen bu tasarının kamuoyunda karşılığı yoktur. Olamaz. Sokakta yürümesinden rahatsız olduğunuz, 'İffet' ve 'Fıtrat' tartışmalarıyla değersizleştirmeye çalıştığınız, kahkahasına, kıyafetine dil uzattığınız onurlu Cumhuriyet kadınları, gerici, ilkel ideallerinizi topuklarıyla ezecek, çağdaş kazanımlarını, özgürlüklerini, yasal ve sosyal haklarını asla size teslim etmeyecektir. Bizler, Türk devriminin yetiştirdiği aydınlık nesiller, Mustafa Kemal'in evlatları olarak, hayal ettiğiniz çağ dışı toplumsal dönüşüme, karanlık emellerinizi gerçekleştirmenize, dün olduğu gibi bugün de kadınlarımızla birlikte gerektiği biçimlerde karşı koyarak, boyun eğmeden direneceğimizi, kadınlarımıza, çocuklarımıza, laikliğe, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine, Kemalist devrimlere karşı sürdürülen bu yıkıcı girişimlerin hedefine ulaşmasına asla izin vermeyeceğimizi bildiririz" diyerek basın açıklamasını sonlandırdı. 

 
Perdeleri ile Zehra Home markasını yarattı
 
Alaçatı, yazarlarla okurların buluşma adresi oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den adaların işgali protestosu
CHP Konak, Ege adalarının işgalinin dost Yunanistan’a yakışmadığını Türk ...
MHP'den protokol ziyareti
MHP Çeşme İlçe Yönetim Kurulu, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, İlçe ...
CHP'li Ömer Fethi Gürer'den Basın Bayramı açıklaması
Gürer: “Cezaevlerinin gazetecilerle dolduğu bir ülkede Basın Bayramı’ndan söz edilemez”
 
Ertürk’ten eleştirilere Mevlana’lı cevap!
Çeşme'de AK Partili başkan isyan etti, eleştirilere Mevlana’nın sözü ile cevap verdi.
MHP'nin hedefi Çeşme
MHP Çeşme İlçe Teşkilatı, 2019 yerel seçimlerinde Çeşme Belediye Başkanlığı'nı ...
Erdoğdu’dan korsan rapor tepkisi
TBMM'de 15 Temmuz darbe girişimini araştıran komisyon raporunda yaşanan ...
 
TRT yok saydı, Vali bey eksik saydı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ...
CHP'li Oran, “Maltepe Ruhu Harekete Geçmeli”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara Güvenpark’tan ...
Bayramlaşmada "Adalet Yürüyüşü"nü konuştular
CHP İlçe Örgütü'nde gerçekleştirilen bayramlaşmaya, "Adalet Yürüyüşü" damga vurdu.
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri