Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>POLİTİKA
13 Temmuz 2017 Perşembe - 15:58

Erdoğdu’dan korsan rapor tepkisi

TBMM'de 15 Temmuz darbe girişimini araştıran komisyon raporunda yaşanan son dakika gelişmesi CHP’lilerin tepkisine neden oldu.

Erdoğdu’dan korsan rapor tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP İzmir İl Başkanlığında, "TBMM Darbe Araştırma Komisyonu" hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi.  Toplantıya, TBMM Darbe Araştırma Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray, Murat Bakan ve İl Başkanı Asuman Ali Güven de hazır bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, raporu korsan olarak tanımladı.

Erdoğdu, “TBMM tarihinde yaşanmammış bir skandalla karşı karşıyayız. Bizler TBBM bombalanırken meclisi terk etmeyen milletvekilleri olarak karşınızdayız. Bunu bir siyasi açgözlülük anmalında söylemiyoruz.

15 Temmuz gecesi meclise bomba atıldığında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanında ben vardım. ‘Kürsüyü terk etmeyelim’ diyen benim. Daha sonra silahımla sığınağa inip, ‘örgüt benim canımı almadan gitmeyeceği’ diyen de bendim. Şimdi ise bu korsan darbe girişimini araştıran komisyon raporunda FETÖ ile anılıyoruz. Bu çok kaba ve asılsız bir suçlama” dedi.

Erdoğdu,  “Bizler 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı canına kast edilen TBMM’de bombalanan, TBMM bombalanırken ölüm riskine rağmen TBMM’yi terk etmeyen milletvekilleri olarak karşınıza çıktık” diye başlayan Erdoğdu, 15 Temmuz’da ölüm riskine rağmen demokrasi adına 15 Temmuz direnişinin bir parçası olduklarını söyledi. 26 Mayıs’ta komisyon başkanı Reşat Petek’in, komisyonun taslak raporunu gönderdiğini, kendilerinin de 12 Haziran’da bu taslak rapora muhalefet şerhini yazarak raporun nihai hale gelmesini sağladıklarını kaydeden Erdoğdu, “TBMM tarihinde görülmemiş bir şekilde rapor kesinleştikten sonra değiştirilmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili rapor kesinleştikten sonra üzerine eklemeler yapılarak bir korsan rapor haline gelmiştir. Bu korsan rapor, TBMM Başkanlığı tarafından basılarak dağıtılmıştır. Daha önce TBMM’nin yazılmış bir raporu komisyon başkanı ve meclis başkanı tarafından değiştirilmedi. Üstelik bu değişiklik, Türkiye’nin ana muhalefet partisine iftira niteliği taşıyan bir değişiklik metniyle karşımıza geldi" diye konuştu.

Raporun toplatılmasını talep edecekler

CHP’nin tarihi boyunca, FETÖ ve benzeri yapılanmalara karşı mücadele ettiğini ifade eden Erdoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç kimse CHP ile ilgili bu iftiraları atamaz. Ne yazık ki bu iftiralar sahte bir dekontla başladı. Bu iftiralar zinciri bu korsan raporla devam etmektedir. Bu iftiraları sahibine iade ediyoruz. TBMM Başkanlığına en kısa zamanda başvuracağız ve bu korsan raporun toplatılması talebini ileteceğiz. Ya bu iftiralar belgelerler, ya bu iftiraları geri çekerler. Talebimizin kabul olmaması demek, TBMM’nin hukuka aykırı bir suç örgütü tarafından yönetildiği anlamına gelir. Biz hukukun uygulanmasını isteyeceğiz.”


“CHP’ye iftira atıyorlar”

Raporun ek kısmında CHP’ye iftira ve hakaret niteliği taşıyan yazılar yazdığını öne süren Erdoğdu, “Bu bölüm, ‘CHP güzel başlamıştır, ondan sonra CHP’nin tavrı değişti’ şeklinde devam edip sonra da CHP’yi FETÖ örgütüyle ilişkisi iftirasına bağlayan bir iftiraname. Evet iyi başladık. Biz Meclis’te ölümüne direndik. Sonrasında da bütün desteğimizi verdik ama bir ay sonrasında baktık ki darbenin gerçeklerini kapatmak istiyorlar. Genel Kurmay Başkanı’nı çağırmaları için ısrarcı olduk, çağırmadılar. MİT Müsteşarı çağrılmadı. Bilgi ve belge taleplerimiz yerine getirilmedi. Komisyon devam ederken komisyon süresi bitmeden lağvedildi. Ne yapmamızı bekliyorlardı? Bizim bu masum taleplerimizi karşılamadıkları gibi karşı atakla bizi bu berbat örgütle birlikte göstermek istiyorlar. Yapılanlar bu milletin büyük direnişini kirletiyor” dedi.

Adalet yürüyüşü korkuttu

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, “1,5 aydan sonra Reşat Petek’in girişimleriyle komisyon çalışamaz hale getirildi. Bu kadar önemli komisyonun çalışma süresi de uzatılmadı. CHP hiçbir şekilde bu iftiraların altında kalmaz. CHP’ye yapışmayacak iddiaları ortaya atmalarını trajikomik buluyorum. Bence CHP’ye yapılan bu saldırıların en temel nedeni Sayın Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşünün millet nezdinde büyük bir cevap almasıdır” ifadelerine yer verdi

 
Çeşme Belediyespor'da transfer rüzgarı
 
Alaçatı’da cinseltaciz iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TRT yok saydı, Vali bey eksik saydı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ...
CHP'li Oran, “Maltepe Ruhu Harekete Geçmeli”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara Güvenpark’tan ...
Bayramlaşmada "Adalet Yürüyüşü"nü konuştular
CHP İlçe Örgütü'nde gerçekleştirilen bayramlaşmaya, "Adalet Yürüyüşü" damga vurdu.
 
"Adaleti öldürdüğün gün, devlet de ölür"
CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran; CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ...
Meclis’te Stat Kavgası!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, TBMM Genel Kurulu’nda Süper Lig’e ...
CHP’den zeytin fidanlı protesto
CHP Konak İlçe başkanlığı halka zeytin fidanı dağıtarak, hükümetin zeytin tasarısını protesto etti.
 
Oran, “Tribünün sesi Türkiye’nin sesidir”
Referandum sürecinde “Bu ülkeyi topçular ve popçular kurmadı!” diyerek ...
MHP İlçe Başkanlığına Gazi Fildir seçildi
27 Mayıs Cumartesi günü yapılan MHP İlçe Kongresi'nde, tek aday olarak ...
TMSF şirket zengini!
Kayyım atanan şirketlerin aktif büyüklüğü 40.5 milyar İşte Kayyım atanan ...
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri