Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>EKONOMİ
28 Ocak 2018 Pazar - 18:33

Çeşme Esnaf Odası’nda 2. Köfüncü dönemi!

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan kongresinde Osman Köfüncü, 2. kez başkanlığa seçildi.

Çeşme Esnaf Odası’nda 2. Köfüncü dönemi!

Çakabey Kültür Merkezi’nde çık sayıda üyenin katılı ile gerçekleşen kongreye Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. İzmir’in diğer ilçelerinden gelen Esnaf ve Sanatkalar Odası temsilcileri de kongrede yer aldı.

Kongrede davetlilere seslenen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir’in misafir odasının Çeşme olduğuna vurgu yaparak, “ Dünya’nın en iyi kentlerinden birisi İzmir. İzmir’in de en güzel ilçesi Çeşme. Çeşme’de bulunmak, Çeşme’de yaşamak, havasını almak, Çeşme’de esnaflık yapmak büyük bir ayrıcalık. Bunun kıymetini bilin. Bunun için üzerine düşen görevler var. Yazın nüfusun 1 milyon olduğu Çeşme’de hepimizin büyük sorumlulukları var. Esnafımız bunu çok iyi değerlendirip kendisini de buna göre çok iyi hazırlaması lazım. Hepinizin bildiği üzere buralara büyük mağazalar geliyor. Bunlar gelmesin demiyoruz. Gelsinler ama Avrupa’daki gibi olsun istiyoruz. Şehrin göbeğinde değil, belli bir uzaklıkta olsun istiyoruz. Bu mağazalar esnafımızın bir çok kolunu içinde barındırıyor. Bunlar zaman içerisinde birbirleri ile kavga edecekler. Bu sözümü de unutmayın. Sizler bunlarla mücadeleyi insani ilişkilerle yapacaksınız. Vatandaşlarla iyi diyaloglar kurarak yapacaksınız. O insanların dertlerini paylaşacaksınız, onlara yeri geldiğinde yardımcı olacaksınız. Bu mücadeleyi böyle kazanacaksınız” dedi.

Mutlu, esnafın toplumun ana kolonları olduğuna vurgu yaparak,  “ Bizler bir binanın ana kolonları gibi toplumun ana kolonlarıyız. Bizim olmadığımız yerde toplum ayakta duramaz. Ahilikte, anamızdan, babamızdan aldığımız terbiye ile bugüne kadar toplumun ayrılmaz bir parçası olmuşuz. Dünya’da bizim gibi başka bir esnaf yok! İdareciler bizim ayakta kalmamız için pozitif ayrıcalık yapmak zorunda. İnsanların hayatlarından çıkaramadığı tek kuruluş esnaf ve sanatkarlardır. Bir sözüm de siyasi parti temsilcilerine. Partiler seçimlere giderken esnaf ve sanatkarlar için verdikleri vaatlerin birçoğunu yerine getirdiler. Buradan teşkilatım adına hepsine teşekkür ediyorum. Buradan 300 bin esnaf ve sanatkarın temsilcisi olarak Afrin operasyonunun 9. gününde hükümetin ve devletimizin yanındayız. Çeşme’den bunu bir kez daha açıklıyorum” diye konuştu.

Zekeriya Mutlu, yaşanan sorunların yerel yetkililerle konuşulup çözüleceğini dile getirerek, “ Bazı sorunlarımız var mı? Evet var. En büyük sorunlardan biri de SSK ve Bağ-Kur primleri. SSK’lı olanlar 7.200 işgünü prim ödüyor, Bağ-Kur’lu olanlar ise 9 bin işgünü prim ödüyor. Yani 5 yıl daha fazla prim ödüyor. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Bu adil bir uygulama değil. Çeşme Esnaf Odası’nda şimdiye kadar görev alan başkanlar Aslan Er, Mehmet Aypak, Mustafa Cenger ve Osman Köfüncü’ye yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Mustafa Cenger ile hem turizm komitelerinde çalıştık hem de Yunanistan ile sınır ticareti konusunda çok çaba sarfettik. Aynı zamanda mevcut binanın alımında beraber çok güzel işler yaptık. Osman Köfüncü’ye de 4 yıl boyunca yaptığı çalışmalar için çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Sizlerin ne sorunu varsa çözmek için çaba sarfedeceğiz. Ahde-Vefa İstanbul’da bir semt adı değil. Ahde Vefa duygusu ile emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü ise gerçekleştirdiği konuşmada bir önceki Başkan Mustafa Cenger ile çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, “ Sevgili Cenger ile iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum. Başkan olduğum süreç içerisinde üç Kaymakam ile çalıştım. Onlarla da çok iyi diyaloglarımız oldu. Ama esnaf dostu olduğu için, bizlere kapısı her zaman açık olduğu için Sayın Hacı Mehmet Kara’ya ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bir teşekkürüm de Çeşme Belediyesi için olacak. Ekipman, araç istediğimizde ‘Tabii’ dediler. Her zaman destek oldular. Zekeriya Mutlu ve arkadaşları da görev sürem içerisinde her zaman bizlerin yanında oldular. Biz göreve geldikten sonra şu sözü söylemiştim; ‘Şeffaf, açık, dürüst ve ahlaklı bir oda aldım ve böyle devam ettireceğim.” En büyük teşekkürü de esnafıma ediyorum; Ben sizlerden razıyım, umarım sizler de bizden razı olursunuz. Hak ve hukuklarınızı helal edin. Aileme de fedakarca yanımda oldukları için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Zekeriya başkanımdan ne istediysek yaptı. Her davetimize geldi, bizlerle beraber oldu. Şimdi sıra Çeşme’de. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası her zaman Zekeriya Mutlu başkanın yanında olacaktır, onu destekeleyecektir. Bugün bizlerin sizlere hesap verme günümüz. Yönetim ve Denetim kurullarımız sizlere hesap verdiler. Ben Mustafa Cenger’den şunu öğrendim; Odanın gelişmesi, teknolojiyi yakından izlemesi ve yeniliklere adapte olması çok önemliydi. O’nun bıraktığı yerden çok yukarlarda devam ediyoruz. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Esnafın olmadığı terde hayatın olmayacağına da vurgu yapan Köfüncü, sözlerini şöyle tamamladı:

“ Bugün esnaf ışığını kapatsa Çeşme karanlığa gömülür. Bunu hepimiz biliyoruz. Demek ki biz hem ekonomik, hem de istihdam yönünden Çeşme’yi aydınlatıyoruz. İyi ve ahlaklı esnaf olduğunuz için odamız sizler sayesinde itibarı yükseldi ve yükselmeye devam ediyor. Laf değil iş üreten bir oda olduk. Sokakta dedikodu yapmadan işimize baktık. Esnafın ne derdi varsa görmeye çalışırız. Ben haksız, kayıtsız hukuksuz kazanca karşıyım. Seyyara karşıyım. Sizin lokmanızı korumak adına uğraş veriyoruz. Bu güzel güzde bizlerle olduğunuz için, bizlere sahip çıktığınız için çok teşekkür ediyorum.”

Divan Başkanlığını Mesut Güleroğlu’nun yaptığı ve Gürhan Dikmen, Hakkı Kocakara, Levent Baykal ve Berna Baltacıoğlu’nun oluşturduğu Divan Kurulu,  görevini seçim kuruluna devrederek görev sürecini tamamladı. Yapılan oy tasnifi sonucunda  223 oyun kullanıldığı, 219 oyun geçerli olduğu olağan kongrede Osman Köfüncü başkanlığında  Cemil Derici, Önder Soma, Bülent Domatacı, İbrahim Günen, Erman Tınaz, Osman Dikmen, Mustafa Meyvacı ve Aşkın Dönmez asil listede yer aldı.

Yedek Listede ise Necati Yıldır, Ekrem Dönmez, Handan Yünlü, Gürkan Evgin, Mustafa Bilen, Mürüfet Bilgin, Birol Arkadaş, Cumhur Kara ve Recep Başarıcı bulunuyor.

Denetim Kurulu Asil Liste ise Aynur Süllü, Tuncay Kılıç ve Hakkı Umut Akbaykal’dan oluşurken yedek listede ise Serap Ersöz, Hayriye Ünsal ve Cengiz Hantal yer aldı.   

 
Kardeşi de yardımsever çıktı!
 
Çeşme'de korkutan deprem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bol kepçe kredi eleştirisi
TMMOB Makina Mühendisleri Odası, iktisatçı -yazar Mustafa Sönmez, “1,5 ...
İzmir Ticaret Odası’na resmen aday!
İzmirli tanınmış işadamı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ...
IF Wedding’ten İzmir’e dev katkı
Türkiye’nin en büyük gelinlik, damatlık ve abiye fuarı olan IF Wedding ...
 
İZBAN 2017'yi rekorlarla kapattı
İzmir’in kuzey-güney aksında çok önemli bir toplu taşıma hizmeti veren ...
İş Dünyası İzmir Limanları'na sahip çıktı
Türkiye’nin en önemli işadamı örgütlerinden olan Ege Sanayicileri ve İşadamları ...
“Gıda enflasyonu en çok fakiri vuruyor”
İzmir Ticaret Borsası Arge Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Övül Sökeli, gıda ...
 
En mutlu süt üreticileri İzmir’de
Türkiye’deki yem fiyatları son 3 yılda yüzde 57, süt fiyatları ise sadece ...
Ege İhracatçılardan tarihi rekor
EİB, Kasım ayında 1 milyar 182 milyon dolarlık ihracatla 78 yıllık tarihinin ...
"Turizmde Türkiye ve Yunanistan ortak pazar yaratabilir''
İTO Meclis toplantısına katılan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Papoulia, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri