Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SPOR
18 Şubat 2018 Pazar - 18:55

Çeşme Belediyespor'un bileği bükülmüyor

Çeşme Belediyespor, 21. haftada konuk ettiği Narlıdere Belediyespor'u son dakikalarda gelen gollerle 2-1 yenerek, namağlup ünvanını ve liderliğini korudu.

Çeşme Belediyespor un bileği bükülmüyor

Play-Off oynamayı garantileyen Çeşme Belediyespor, namağlup ünvanını ve Süper Amatör Lig Beyaz Grup'taki liderliğini, 21. haftada konuk ettiği Narlıde Belediyespor'u 2-1 yenerek korumayı başardı. 

Maçın ilk yarısında oynadığı etkili futbolla, Çeşme Belediyespor kalesinde tehlikeler yaratan Narlıdere Belediyespor, 32. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Maçın ilk dakikalarında rakip kalede bulduğu pozisyonu gole çeviremeyen Çeşme Belediyespor, 32. dakikada gelen gole engel olamayınca, Narlıdere Belediyespor karşısında 1-0 yenik duruma düşse de, gol arayışlarını sürdürdü. İlk yarının son dakikalarında rakip kaleye çok yakın noktada bulduğu serbest vuruş atışını da gole çeviremeyen Çeşme Belediyespor, ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı.

İkinci yarıya her iki takım da karşı ataklarla başlarken, 53. dakikada Narlıdere Belediyespor'un 5 forma numaralı oyuncusunun Çeşme Belediyespor oyuncusu Orhan'a yaptığı sert hareket, maçın hakemi tarafından kırmızı kartla değerlendirildi. Narlıdere Belediyespor'un 10 kişi kalmasıyla Çeşme Belediyespor baskısını arttırarak, maçı tek kale oynamaya başladı. Rakip kalede ağır baskı kuran Çeşme Belediyespor, aradığı gollere uzatma dakikalarında kavuştu. Uzatma dakikalarında rakip kaleye 2 gol atan Çeşme Belediyespor, 2-1'lik sonuçla ligdeki puanını 47'ye yükselterek namağlup ünvanını ve liderliğini sürdürdü. Narlıdere Belediyespor ise 18 puanda kalarak ligden düşme riski altına girdi. Çeşme Belediyespor'un yakın takipçileri Bayındırspor ve İzmirspor da rakiplerini yenerek Çeşme Belediyespor'un ardından lig 2. ve 3.'lüklerini sürdürdüler.

"Biraz daha agresif oynamamız gerekir"

Maçın ardından bir değerlendirme yapan Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, maçın ikinci yarısındaki atak futbolu, maçın başında oynasalardı çok farklı olacağını belirterek, "Kendi evimizde oynarken, rakip takımı hemen sindirmemiz gerekirdi. İyi futbol oynayacağız diye rakibe biraz daha fazla şans veriyoruz. Golü atmakta gecikince de telaş yaşanıyor. Kontratakla golü yiyince, iki ayağımız bir pabuca girdi. Kazandık ama, bu takımlar bizim rakibimiz değil. Onlar da çok haklı olarak, can havliyle ligden düşmeme mücadelesi veriyor. Narlıdere Belediyespor, karşımızda iyi mücadele etti. Ama kazanan biz olduk. Çarşamba günü İzmirspor ile oynayacağız. Ondan sonra da bizim için önemli maç Bayındırspor maçı. Herhalde bu üç takımın sıralaması, Çarşamba günü oynanacak maçlardan sonra hemen hemen belli olacak. Bundan sonra Play-Off için hazırlanacağız. Biraz daha sonuca giden futbol oynamaya çalışacağız. Futbol, temaşa olarak güzelleşti ama, biraz daha agresif olmamız gerekir. Bize biraz direnç gösteren takımlara karşı hemen yılıveriyoruz. Daha agresif oynamamız gerekir. Tabi ki oyun kuralları içinde, tabi ki futbolun gerektirdiği şekilde. Asla rakibe karşı değil. Yani yenmek için, kazanmak için agresif olmamız gerekir. Yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

"Taraftarımızı daha organize görmek istiyoruz"

Çeşme Belediyespor taraftarının takımına sahip çıkmasından ve desteğinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Kulüp Başkanı Gün, "Taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Taraftarımız, yavaş yavaş takımına ısınmaya başladı. Futbolcularımız da, yöneticilerimiz de, teknik ekibimiz de, camiamız da hak ediyor. Taraftarımızı, daha organize olmuş olarak yanımızda görmek istiyoruz. Özellikle genç taraftarlarımızdan bu enerjiyi bekliyorum. Hala yaşlı bir jenerasyon maçları izlemeye geliyor. Tabi onlara sonsuz teşekkür ediyorum, onlar her zaman başımızın tacı. Ama gençler, biraz daha Çeşme Belediyespor'a ilgi gösterirlerse sevinirim" şeklinde konuştu. 

"Futbol kalitemizle ligi zorluyoruz"

Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Malik Gençalp de yaptığı maç değerlendirmesinde şunları söyledi; "Ligin ikinci devresinin ilk maçında bir beyanat vermiştim; 'İkinci yarı maçları daha zor olacak' demiştim. Birçok takım, kadrosuna takviye yaptı. Takımlarını yenilediler. Ligin sonu yaklaştığı için, her takım can derdinde. Her takım, 'Çeşme Belediyespor'dan 1 puan alayım, gol atıp, üzerine yatayım' düşüncesi ile Çeşme'ye geliyor. Bunları aşmak için sıkıntılarımız oldu. Bugünkü maçın daha birinci dakikasında bulduğumuz bir pozisyon var. Oyuncumuz, o pozisyonda topu arkadaşına çıkarsa 1-0 önde başlayacaktık. Ondan sonra da daha rahat oynayacaktık. Çeşme'ye gelen takımlar, gol yemeyince, daha fazla kendilerine güven geliyor. Ama herkes bilsin ki, biz maçın son saniyesine kadar, hem gücümüzle, hem futbol kalitemizle ligi zorluyoruz. Zaten hak ettiğimiz yerdeyiz. Seyircimize de coşkulu desteği için teşekkür ediyorum. Oyuncularım son ana kadar mücadele ettiler. Kazandığımız için mutluyuz. Bütün Çeşme'ye armağan olsun."

Öte yandan Alaçatıspor, ligden çeklien Selçuk Efes Belediyespor karşısında 3-0 galip sayılarak ligdeki puanını 32'ye yükselterek, lig sıralamasında altıncı sırada yer aldı. 

Ligin 22. hafta maçları bu hafta 21 Şubat Çarşamba günü oynanacak. Çeşme Belediyespor deplasmanda, yakın takipçisi, ligin üçüncü sırasındaki İzmirspor ile önemli bir karşılaşma yapacak. Alaçatıspor ise ligin ikinci sırasındaki Bayındırspor ile deplasmanda karşılaşacak. 

 
Alpaslan Ertürk, aday olmayacağını açıkladı
 
ADD; "Avukatlar yalnız değildir"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfezde yelkenler fora
Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Çeşme Marina’nın “İzmir’in Üniversiteleri ve ...
İzmir Spor Tarihi Sempozyumu Başladı
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesinin, İzmir Büyükşehir ...
İzmir'de Sporun Tarihine Bilimsel Bakış
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesinin, İzmir Büyükşehir ...
 
Yeniden Lider koltuğunda
Çeşme Belediyespor bir hafta aranın ardından yeniden lider koltuğuna oturdu. ...
250 Bin ziyaretçiye Türkiye tanıtımı!
Almanya’da 20-28 Ocak tarihlerinde düzenlenen 49. Boot Düsseldorf Fuarı ...
Turnuvanın adı 'Ramazan Arslan Turnuvası' oldu
Çeşme Belediyespor tarafından düzenlenecek "Halı Saha Turnuvası"nın adı, ...
 
İzmir Kış Trofesi Çeşme'de Başladı…
EAYK-Çeşme Marina tarafından düzenlenen 2018 İzmir Kış Trofesi 1. Ayak ...
Gergin maçta puanlar paylaşıldı
Çeşme Belediyespor, evinde konuk ettiği Güzelbahçe Belediyespor ile karşılaşırken, ...
Şimdi sergi zamanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şubat ayında 4 farklı sergiyi sanatseverlerle ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri