Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2018 Çarşamba - 09:27

CHP Milletvekili Altıok, "İttifak, kaybettiğinin itirafıdır"

CHP Çeşme İlçe Örgütü'nü ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, "Oy kaybettiğini görüyor. Dolayısıyla bu ittifak, aslında bir itiraftır. Kaybettiğini gördüğünün itirafıdır" dedi.

CHP Milletvekili Altıok,  İttifak, kaybettiğinin itirafıdır

CHP İzmir ilçe örgütlerini ziyaret edip, partililerle söyleşerek, tabanın görüşlerini alan ve CHP Genel Merkez'ine bir rapor halinde sunan CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Çeşme İlçe Örgütü'nü de ziyaret etti. Altıok'u ziyaret sırasında, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu kalabalık bir partili topluluğu karşıladı. 

"Gelecek seçimlerde Çeşme'de, yüzde 60- 65'leri bulacağız"

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'un partililere seslenmesinden önce bir konuşma yapan İlçe Başkanı Ekrem Oran, güzel bir bahar gününde, iyi günler dilemek istediğini, ancak ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle, hiçbirimizin iyi günü olmadığını ifade ederek, "Her gün bir şehit haberiyle kalkıyoruz. Her gün yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Asgari ücrete damlalıkla zam yapılırken, benzine haftada iki gün zam yapıldığı, toz pembe çizilen ekonomik tablonun içerisinde, maalesef karanlık günler yaşıyoruz. Ama biliyoruz ki, karanlık günlerin sonu, her zaman aydınlık ve her gecenin bir sabah var. O şafağa da çok az kaldı. Bizi, bu kötü tablo, daha çok çalışmaya itiyor. 2019 yılında, Türkiye'nin makus talihini yeneceği ve gençlerimizin geleceğini belirleyeceği bir seçime hazırlanıyoruz. CHP Çeşme İlçe Örgütü olarak,1 Kasım genel seçimlerinde, çok partili hayata geçtiğimizden beri, Çeşme'de, yüzde 58,5 ile en yüksek oy oranımızı yakaladık. Umuyorum ki, gelecek seçimlerde yüzde 60- 65'leri bulacağız. Bunun için de el ele, kol kola, omuz omuza çalışıyoruz. Parti içindeki çekişmeleri bir kenara bırakıp, geleceğe bakmak durumundayız. Çocuklarımızın, gençlerimizin, torunlarımızın geleceği söz konusu ve belki de bunun bir tekrarı yok. Atatürk'e saldırmanın artık bir alışkanlık, bir hobi haline geldiği bugünlerde, Atatürk'e saldırmak, kadınlara saldırmak, kadınların gülüşüyle, kahkahasıyla, iffetiyle ilgili konuşmak, onlara şiddet uygulamak, maalesef sıradan bir hale getirilmeye çalışılıyor. Ama biz bunların karşısındayız. Bizim gençlerimizin geleceği, kadınlarımızın, anlı şanlı Türk kadınının mücadelesinde, CHP olarak her zaman yanındayız" diyerek sözü CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'a bıraktı. 

"İzmir, aydınlığın başkenti"

CHP Çeşme İlçe Örgütü binasında toplanan partililere seslenen CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Türkiye'nin en güzel yerinde, güzel bir bahar gününde, Çeşme'nin aydınlık yüzlü insanları ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, "İsteriz ki, bahar havası Türkiye'ye de sirayet etsin. Bütün Cumhuriyet kazanımlarının, bütün aydınlanma sürecinin simgesi olan İzmir'deyiz. İzmir, şu anda Cumhuriyet'in başkenti gibi. Ankara başkent, ama İzmir'i, aydınlığın, çağdaşlığın başşehri gibi görebiliriz. İstiyoruz ki, İzmir'in en içselleştirdiği, özümsediği, olağanlaştırarak yaşadığı eşitlik, kardeşlik, barış, beraber yaşama duygusu, paylaşma gibi içselleşmiş değerler, bizim ülkemizde hayal ettiğimiz iktidarın değerleri aslında. O nedenle en fazla hedef alınan özgürlükler ve barış. Barış demenin bile yasak olduğu, barış diyenlerin tutuklandığı bir zamandayız" diye konuştu.

"Ekonomik büyüme dedikleri, sanal büyüme"

Atatürk'e saldırmanın moda olduğunu vurgulayan Altıok, "Ama asıl hedef alınan Cumhuriyetimizdir, rejimdir. Asıl hedef alınan yaşam biçimimizdir. Asıl hedef alınan düşünen toplum, üreten toplumdur. Kendi cebini doldurmak isteyen bazıları, üretimi sıfırladılar. Kendi içerisinde bir döngüsü olmayan, güya ekonomik büyüme ve kalkınma dedikleri, başka memleketlerin kasasına borçlu olduğumuz köprüler, duble yollar, o paraları peşin peşin ödediğimiz, aslında üretim döngüsünün, geri gelişin olmadığı bir ekonominin sanal büyümesi. Daha şimdiden kredili dünyaya borç batağına saplanması. Yıllık bir bedel, bir taahhüt var. Düşünen insan bunları sorguluyor tabi doğal olarak. Daha fazla rant isteyenler, şimdi yarımadamıza göz diktiler.  RES'ler, jeotermal enerji ile geniş arazilere el koyuyorlar. Tarım yok ediliyor. Her şeyi dışarıdan satın alır hale geldik. Türkiye, dünyaya tarım önderliği yapabilecek en geniş tarım topraklarına sahipken, buralarda zeytinlerimiz, üzüm bağlarımız varken, hepsi ranta açılıyor. Neden? Yandaş daha fazla kazansın diye" şeklinde konuştu. 

"Karamsar tabloya son vermek için kararlılıkla çalışacağız"

Karamsar bir tablo içerisinde bulunulduğunu ifade eden Zeynep Altıok, "'Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğiz' diye yola çıktı. 'Yerli ve milli değerler' diye bağırıyor. Oturduğu yerden 'Ey Hollanda, ey Almanya' diyor. Ama bu bölge için konuşacak olursak, turizm ve tarım baltalanıyor. Buraya gelecek olan turisti korkutan, buraya yatırım yapacak olanı güvensiz bir ekonomiye hapseden, ülkedeki bütün özgürlükleri kısıtlayıp insanları korkutan, değil dışarıdan turist getirmek, beyin göçünü tetikleyen bir iktidar var. Bu karamsar tabloyu hepimiz biliyoruz. Bu karamsar tabloya son vermek için, 2019 seçimlerinde, yorulmadan, inanç ve kararlılıkla, hep birlikte çalışacağız. Bugün geldiğimiz noktada bize dayatılan bir rejim var. Dayatılan bir tek adam var. Dayatılan bir Anayasa var. Şimdi de dayatılan bir ittifak var. Bütün bu dayatmaların karşısında, düşünen ve üreten insanlar olarak, hep birlikte duracağız. Bu sıkıntıların içerisinde, kurtuluşu sağlayabilecek matematik çoğunluğa, ne yazık ki Meclis çatısı altında şimdilik sahip değiliz. Ama bir iradeye sahibiz" diye kaydetti.

"İktidarın karşısına, yerelden gelerek dikilmeliyiz"

Bir milföy hamuru gibi toplumun katman katman düşmanlaştırılıp, ötekileştirildiğini belirten Altıok, "Bir ortak adaletsizlik ittifakı ile karşı karşıyayız. Bununla mücadele etmek için bizim başka partiyle ittifaka ihtiyacımız yok. CHP, Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder'in partisi, Türkiye'nin laik, demokratik düzeninin kurucusu Atatürk'ün kurduğu parti, tek başına, ittifaka ihtiyaç duymaksızın, 2019 yolunda tüm bu değerlere sahip çıkabilecek güçtedir. Hepimiz bu gücümüzün farkında olacağız. Bize Atatürk Türkiyesi'nin sağladığı düşünce özgürlüğü, düşünerek, birbirini tamamlayarak, eleştirerek, eleştiri kültüründen beslenerek gelişen bir sistem var. Biz, hep daha iyiye gitmek için en önce kendi özeleştirimizi yapıyoruz. Bunu yapmalıyız ama, bazı şeyleri erteleyerek yapmalıyız. Bir daha aynı hataları yapmamak için yapmalıyız. Bugünden itibaren yapmamız gereken tek şey var; yerelden gelip başımıza çöreklenen iktidarın karşısına, yerelden gelerek güçlü bir şekilde dikilmek, önce yerel seçimde, referandumda aldığımız Ankara ve İstanbul'u almak, sonra da bütün Türkiye'de başarı sağlamak, sonra Cumhurbaşkanlığını almak ve parlamenter sistemimizi geri getirmek" diye açıkladı.

"İhtiyacımız olan birbirimize kenetlenmek"

Bütün Atatürk devrimlerinin yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Altıok, "Devrim, her şeyin batakta olduğu zaman yapılır. Kurtuluş Savaşı sırasında, her şeye muhtaç, yoksul, gazilerle dolu, yaralı bir ülke, on yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde gençleşti, dirildi, kararlılıkla Cumhuriyet kurulları kuruldu. Günümüzde o kadar baskıyla tüketemediği bir maya var; o da Cumhuriyet mayası. Şimdi en kötü zamandayız ve devrime de muktediriz. Ama devrim, inanç ve kararlılık olmadan olmaz. O nedenle enerjimizi tüketmeyeceğiz. Enerjimizi üreteceğiz. Bugünün Türkiye'sinde ihtiyacımız olan, herkesin birbirine kenetlenmesi, el ele olmasıdır" dedi. 

"İttifak, kaybettiğinin itirafıdır"

İktidarın 7 Haziran seçimleri sonrasında ittifakın ve koalisyonların kötü olduğunu söylediğini hatırlatan Zeynep Altıok, "'İstikrar için tek adam gerekir', 'Tek parti iktidarı gereklidir' diyordu. Ne oldu da şimdi bir ittifakın peşine düştün? Çünkü kaybettiğini biliyor, İttifaka zorunlu. Çünkü, oy kaybettiğini görüyor. Dolayısıyla bu ittifak, aslında bir itiraftır. Kaybettiğini gördüğünün itirafıdır. Önce kötü dediği, şeytanlaştırdığı ittifaka ihtiyaç duyduğunun itirafıdır. Önümüze getirdiği İttifak Yasası'na, 'itiraf yasası' diyorum. Geçen seçimde şeytanın aklına gelmeyeni yaptı. Sandıklara sahip çıkacağız dedik, önlemlerimizi aldık. Hiçbirimiz, mühürsüz oyları geçerli sayacağını hesap edemedik. İttifak Yasası, oyları çaldığının itirafıdır. Devlet Bahçeli'nin, Anayasa değişimi, rejim dönüşümü çağrısı yaparken, 'fiili olanı resmiyete kavuşturmak lazım' dediği gibi, işte fiili olan hırsızlığı, İttifak Yasası ile resmiyete kavuşturdular. İttifak Yasası ile, şeytanın aklına gelmeyen hileleri, kendi düşündü, hepsini yasaya yazdı" diye konuştu.

"Bu kötülükten kurtulmak zorundayız"

AKP'nin oy kaybının arttığını ifade eden Altıok, "Afrin'e girdi, Afrin yetmedi. Evlatlarımız şehit oluyor, canlarımız yanıyor, evlatlarımızın bayrağa sarılı tabutu geliyor, 'Elli küsür adam öldü' diyor. 9 yaşında kız çocuğuna, 'İnşallah şehit olacak, üstüne bayrak örteceğiz' diyor. Bu kötülükten kurtulmak zorundayız. Acıları yarıştıran, ölümleri suistimal eden, katliamlardan, şehitlerden güzelleme biçen, kendine yol çizen, hepimizi birbirimize düşmanlaştıran bu nefret söylemini olağanlaştıran, meşrulaştıran zihniyetten kurtulacağız. Bunu umutla yapacağız. Gerçeklerimizi, kazandıklarımızı söyleyerek yapacağız" diye kaydetti. 

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, konuşmasının ardından, partililerin sorularını yanıtladı. 

CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere de, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı ve seçimlerde mükerrer oy kullanılmasını önlemek için seçim boyasının tekrar getirilmesi isteği ile topladıkları 4 bin 800 imzayı, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'a teslim etti. Altıok, toplanan imzaları Meclis'e götüreceğini söyledi. 

Altıok'un ziyareti, toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi. 

 
Polis Gücü, Master'larla dostluk maçı yaptı
 
İzmir’den ‘Demokrasi’ ve ‘Değişim’ dersi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Kadın Kolları'ndan iki imza kampanyası birden
CHP Çeşme Kadın Kolları, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı ...
CHP İlçe Başkanı Oran'dan birlikte mücadele çağrısı
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran 2019’da yapılacak seçimlerin önemine ...
Çeşme AKP'de şok istifa
AKP Genel Merkezi'nin İlçe Başkanı olarak İlter Etike'yi ataması üzerine, ...
 
CHP İlçe Başkanı Oran, genelden yerele soruları yanıtladı
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Radyo Ege Postası'nda "Birol Soylu ...
CHP İlçe Başkanı Oran, radyo canlı yayınına katılacak
CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Radyo Ege Postası'nda "Birol Soylu ...
CHP Konak’tan özelleştirme protestosu
CHP Konak ilçe başkanlığı kapatılan fabrikalar ve özelleştirme ile ilgili ...
 
İlter Etike, Ak Parti İlçe Başkanlığı'na atandı
Ak Parti eski Gençlik Kolları Başkanı İlter Etike, Çeşme İlçe Başkanlığı'na atandı.
CHP Kadınlar Kolu, Çeşmeli kadınları kahvaltıda buluşturdu
CHP Çeşme Kadınlar Kolu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün ardından ...
Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'e geçerek ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri