Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
25 Kasım 2018 Pazar - 10:16

Berna Güler, "Kadına şiddete karşı çözümün bir parçası olmalıyız"

Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler, Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Kadına şiddete karşı 'Çözümün bir parçası değilseniz, problemin bir parçasısınız' ilkesiyle hareket edilmeli" dedi.

Berna Güler,  Kadına şiddete karşı çözümün bir parçası olmalıyız

Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir yazılı açıklama yaptı. Güler, yazılı açıklamasında, "Kadının neden ikinci sınıf vatandaş grubunda yer aldığını öğrenmek için önce  çocukların doğum anında aile ve çevrenin tepkilerine bakmak gerek. Birisi  için sevinç ve kutlamalar, diğeri için ne yazık ki sessizlik. Devamı da geliyor tabii ki, sünnet törenleriyle ve ailedeki tüm kadınların ‘şehzadenin' hizmetine gönüllü olmasıyla" diye ifade etti.

"Sokağa taşan şiddet, aile içi şiddette gizli"

Tüm bu davranışların, insan karakterinin  ve  kişiler arası ilişkiler örgüsünün temelinin atıldığı ilk altı yılda ister istemez kökleştiğini  ve davranış kalıplarında da belirleyici olduğunu belirten Berna Güler, "Oysa, çocuklarımıza kazandırmak istediğimiz özellikleri kız-erkek rollerine göre değil, insan olmak üzerinden seçmeli, eşit haklara sahip iki ayrı cins olduklarını beyinlerine ve ruhlarına kazımalıyız. Sokağa  taşıp gözümüze batan şiddet, aslında evlerin kapıları ardındaki aile içi şiddette gizli. Şiddeti uygulayan, ailenin erkek bireylerinden biri olduğundan, erkek çocuk da ve hatta kız çocuk da, güç kullanımını doğal bir davranış olarak görüyor ve benimsiyor. Bu bağlamda, cinselliği iktidarın belirleyemeyeceğinin de  kesin bir dille ifade edilmesi mutlaka gerekli. Hiç kimse bir başkasının cinselliğini belirleyemez. Kadınların, kendi doğurganlıklarını kendilerinin kontrol etmesi son derece önemli bir sorun odağı olarak karşımızda durmakta, el atılmayı beklemektedir" diye kaydetti. 

"Şiddeti arttıran nedenlerden birisi de yoksulluk"

Yoksulluğun da, şiddeti arttıran en önemli nedenlerden biri olduğunun kesinlikle göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kadın Meclisi Başkanı Güler, "Kadınlara güvenceli, kendi yaşamlarını bağımsız bir şekilde sürdürebilecek gelir imkanları sağlamanın çareleri aranmalıdır. Toplum, ancak ve ancak iki cinsin hayatın her alanında eşit  olanaklara sahip olmaları ile gelişebilir. Bunu gerçekleştiremediğimizde, küresel yarışta gücümüzün yalnızca yarısı ile rekabet ederiz ki, bunun sonuçları ayan beyan ortadadır. Ayrıca, kadın istihdamının arttırılması için mikro krediler ve kooperatifler yoluyla tahmin bile edilemeyecek sonuçlara ulaşabiliriz. Kadının iş yaşamında kalabilmesi ve yükselebilmesi, ülke ekonomisi açısından romantik bir konu değil, tam tersine son derece hayatidir. Araştırmalar, kadın istihdamının sadece yüzde altı artmasının bile büyümeye yüzde onbeş olarak yansıyacağını gösteriyor ve kadınlar hem kooperatiflerde yer alarak  hem de mikro kredi kullanarak büyük mucizeler yaratıyorlar" diye ifade etti. 

"Kapalı toplumdan açık topluma geçmeliyiz"

Kreş çağından başlayarak, müfredata 'toplumsal cinsiyet eşitliği', ‘büyüklerin zararlı dokunuşlarını anlama’, gibi derslerin konulması ve yaşa uygun cinsel eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayan Güler, "Bu eğitimler her iki cinsin de sağlıklı ve kontrollü olmasını ve kendini korumasını sağlayacaktır. Çok acil olarak kapalı toplumdan açık topluma geçmemiz gerekmektedir. Çünkü çözümün önemli bir paydası burada yatmaktadır. Kız çocuklarımızı, erkek çocuklardan ayırmadan yetiştirmekle işe başlamalıyız. İlk yaşlardan itibaren beraber oynayan, büyüyen ve okula giden çocuklar karşı cinsi tabu olarak görmezler ve birbirlerine nasıl davranmaları gerektiğini küçük yaştan itibaren öğrenirler" diye belirtti.

"Atatürk'ün kadınlara verdiği medeni hakların farkında olmalıyız"

Kadın Meclisi Başkanı Güler, yazılı açıklamasını şöyle tamamladı;

"Büyük Önderimiz Atatürk’ün  tüm dünyaya nam salan vizyonu sayesinde, batı ülkelerinin hepsinden önce medeni haklarına kavuşmuş bir ülkenin kadınları olarak şansımızın farkında olmalı, bize altın tepside sunulmuş olan bu armağanı hem kendimizi, hem de ülkemizi güçlendirmek için kullanmak üzere harekete geçmeliyiz. Bizler, yani Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınlarımıza bu çabalarında elimizden gelen her türlü desteği vereceğimize  ve kollarımızı tüm kardeşlerimize açacağımıza söz veriyoruz."

 
Öğretmenler Günü'nde duygusal anlar
 
“Kadına şiddet kabul edilemez!”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmenler Günü'nde duygusal anlar
Çeşme'deki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında, geçtiğimiz aylarda ...
Çeşme’de 95 milyon liralık yatırım başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’de eskiyen ve kaçaklara neden olan ...
Kadın Meclisi'nden Öğretmenler Günü mesajı
Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler, Öğretmenler Günü ...
 
Çeşme’nin Rüya Projesi Hayata Geçiyor!
Çeşme Belediyesi'nin uzun zamandır beklenen sosyal konut projesi yeni ...
Öğretmenleri için mutfağa girdiler!
Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleri için mutfağa girdi.
Çeşme’nin yeni Liman Başkanı göreve hızlı başladı
Nihat Tozman’ın ardından geçtiğimiz Eylül ayında göreve başlayan yeni ...
 
Çeşme'de Zimmet iddiasına denetimli serbestlik.
Çeşme'de muhasebecilik yapan A.Y. (33), dört yıldır muhasebesini tuttuğu ...
“Çocuklar Bir Ülkenin geleceğidir!”
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü ...
Taşerondan Belediye şirketine geçen işçiler de zam aldı
Çeşme Belediyesi bünyesinde taşeron işçisi olarak çalışırken 696 sayılı ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri