Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
24 Kasım 2018 Cumartesi - 15:15

Öğretmenler Günü'nde duygusal anlar

Çeşme'deki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasında, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden sevilen öğretmen Ali Karaaslan'ın eşi Latife Karaaslan'a "Hizmet Şeref Belgesi" verilirken duygusal anlar yaşandı. Latife Karaslan, "Hizmet Şeref Belgesi"ni gözyaşları içinde aldı.

Öğretmenler Günü nde  duygusal anlar

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Okul idarecileri ve öğretmenlerin katıldığı törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi. Törenin sona ermesinin ardından da öğretmenler, Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdiler. 

Öğretmenler Günü kutlamalarının ikinci bölümü Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kutlama törenine, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Astsubay Başçavuş Engin Keçeci, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, okul idarecileri ve öğretmenler katıldılar. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi Müdürü Behçet Şimşek, kıdemli öğretmenler adına, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. 

"Öğretmenler, Başöğretmen Atatürk'e layık düstur içinde görev yapmaktadır"

Konuşmasında, Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım'ın, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını vurgulayan Şimşek, "Bugün, fedakar öğretmenleri hatırlama ve kıymetlerini yad etme günüdür. Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır.İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen; özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir kişidir. Atatürk, 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demekle, öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır. Öğretmenler, insanları eğiten, onlara sorumluluk duygusunu aşılayan, iyiyi, doğruyu, güzeli ve faydalı olanı öğreten, ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kişiliğinin gelişimine katkıda bulunan fedakar insanlardır. Öğretmenlerimiz, Başöğretmen Atatürk'e ve yüce milletimize layık olacak bir düstur içerisinde görevlerini yapmışlar ve yapmaya da devam etmektedir" diye konuştu. 

Hayatını kaybeden öğretmen Ali Karaaslan'ın eşi ve kızı, törende gözyaşlarına boğuldular

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından ise salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden olan "Hizmet Şeref Belgesi" töreni gerçekleştirildi. 2018 yılında emekli olan öğretmenleri temsilen, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı iken, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden, sevilen öğretmen Ali Karaaslan'ın eşi Latife Karaaslan'a "Hizmet Şeref Belgesi" verildi. Törene, kızı Hatice Karaaslan ile birlikte katılan Latife Karaaslan, gözyaşları arasında sahneye çıkarak, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara'dan "Hizmet Şeref Belgesi'ni aldı. Hemen ardından gerçekleştirilen "İnsan insan" adlı sinevizyon gösterisinde sevilen öğretmen Ali Karaaslan'ın fotoğraflarının yayınlanması ise, eşi Latife Karaaslan ve kızı Hatice Karaaslan'ı gözyaşlarına boğulmasına neden oldu. 

"Atatürk'ün izinden giden kişileriz"

Törende, mesleğe yeni başlamış öğretmenler adına bir konuşma yapan Özel Eğitim Uygulama Öğretmeni Gülşah Eren, "Dünyada en kutsal görev olarak bilinen bu mesleğin, sıcak ve içten bir yaklaşımla Öğretmen Günü olarak kabulü, öğretmenlik mesleğinin yüceliğini simgeleyen bir doğuş olmakla kalmamış, öğretmenliği çocuklarımızın hayallerini süsleyen meslekler sınıfına sokmuştur. Bugün, tüm öğretmenlerimizin saygı ve sevgi ile anıldığı, öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğu güzel bir gündür. Biz öğretmenler; çocukların annesi, babası onun için hayata ışık tutan bir deniz feneri olarak ona yol gösteren, sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda hayatta dik durmayı ve değerli olmayı öğreten, çocukla farklı bir sevgi bağı olan Atatürk'ün izinden giden kişileriz" diye konuştu. 

İngilizce Öğretmeni Kalender, okuduğu şiirle büyük alkış aldı

Kutlama töreninde, lise öğrencisi Simge Gürdeniz, Rıfat Ilgaz'ın "Çocuklarım" adlı şiirini okurken, öğretmenler adına da İngilizce Öğretmeni Erkan Kalender, Ülkü Duysak'a ait "Ben öğretmenim" adlı şiiri okudu. Kalender'in içten gelerek ve duyumsayarak okuduğu şiir, öğretmenlerden büyük alkış aldı.

Tören, Çeşme'deki öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Astsubay Başçavuş Engin Keçeci tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam etti. 

Törende, Çeşme'deki öğretmenler arasında düzenlenen anı ve deneme yarışmalarında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi. Birinci olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi Müdürü Behçet Şimşek, ikinci olan Mehmet Akpınar Ortaokulu Müdürü Rüstem Acar ve üçüncü olan Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şükran Esmer Sağlık ödüllerini Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede'den aldılar. 

Kutlama töreninde, Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Voleybol Turnuvası'nda dereceye giren okulların takım kaptanlarına, İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından Şahan Çöker tarafından kupaları verildi.

 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı, okulun öğrencilerinden oluşan koronun, Müzik Öğretmeni Burcu Batan yönetiminde söyledikleri şarkılar ve verilen kokteyl ile sona erdi. 

 
Çeşme’de 95 milyon liralık yatırım başladı
 
Berna Güler, "Kadına şiddete karşı çözümün bir parçası olmalıyız"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de 95 milyon liralık yatırım başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’de eskiyen ve kaçaklara neden olan ...
Kadın Meclisi'nden Öğretmenler Günü mesajı
Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler, Öğretmenler Günü ...
Çeşme’nin Rüya Projesi Hayata Geçiyor!
Çeşme Belediyesi'nin uzun zamandır beklenen sosyal konut projesi yeni ...
 
Öğretmenleri için mutfağa girdiler!
Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleri için mutfağa girdi.
Çeşme’nin yeni Liman Başkanı göreve hızlı başladı
Nihat Tozman’ın ardından geçtiğimiz Eylül ayında göreve başlayan yeni ...
Çeşme'de Zimmet iddiasına denetimli serbestlik.
Çeşme'de muhasebecilik yapan A.Y. (33), dört yıldır muhasebesini tuttuğu ...
 
“Çocuklar Bir Ülkenin geleceğidir!”
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü ...
Taşerondan Belediye şirketine geçen işçiler de zam aldı
Çeşme Belediyesi bünyesinde taşeron işçisi olarak çalışırken 696 sayılı ...
Muhtar'dan, ''Gönüllü sokak temsilcisi'' daveti
Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Rasim Özgül, mahalle sakinlerine çağrı ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri