Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
21 Kasım 2018 Çarşamba - 19:22

Çeşme'de Zimmet iddiasına denetimli serbestlik.

Çeşme'de muhasebecilik yapan A.Y. (33), dört yıldır muhasebesini tuttuğu şirketin parasını zimmetine geçirdiği iddiasıyla sevk edildiği mahkemede denetimli serbestlik kararı ile serbest kalırken, üzerinde ve aracında bulunan paralara el konuldu.

Çeşme de Zimmet iddiasına denetimli serbestlik.

Çeşme'de uluslararası taşımacılık yapan bir şirketin muhasebesini tutan A.Y.,'nin, şirketin parasını zimmetine geçirdiği şüphesiyle, şirket yetkililerince Cumhuriyet Savclığı'na ihbarda bulunuldu.

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla harekete geçen Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri,  A.Y.'yi zimmete para geçirme ve suistimal zanlısı olarak gözaltına aldılar. A.Y.'nin üstünü arayan ekipler, 1.580 lira ve 865 Euro para buldular. A.Y.'nin aracını da arayan ekipler, aracın bagajındaki bir çantanın içinde 28 bin 835 Euro, 830 Dolar ve 20 bin 200 Lira bularak el koydular. Şüpheli A.Y.'nin evinde de arama yapan polis ekipleri, muhasebesini tuttuğu uluslararası taşımacılık şirketine ait 5 tahsilat makbuzunu incelemek üzere aldılar. 

Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan A.Y., sorgusunun tamamlanmasının ardından Çeşme Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet Savcılığı'nca sorgulanan A.Y., denetimli serbestlik istemiyle mahkemeye sevk edildi. 

Babası hasta olduğu için para almış

Mahkemedeki savunmasında suçlamaları kabul etmediğini söyleyen A,Y., "Son iki gün kamera kayıtları alınmış. Ancak ben muhasebe sorumlusuyum. Kasalarda gider yapma sorumluluğu da verdiler ve 'fatura karşılığında ödemeleri de yapabilirsin' dediler. Çalışanlara da avanslarını ben verirdim, buna yetkim vardı. 4 yıllık çalışan olduğum için bana yetki vermişlerdi. Resmi bir yetkim yoktu, ancak sözlü olarak söylemişlerdi. Kasa teslimini yapmadan önce, babam Demans hastası, ben bu paradan aldım. Yaklaşık 500 küsürdü. Amacım bir gün sonra gelince kendime avans düzenleyip, yetkililere bildirmekti. Bana zaten bu yetkiyi vermişlerdi. Son iki yıldır ben kasa teslimi alıyorum. Kullanılan sistemden yapılan işlemleri görebilirler. Ben zimmet geçirdiğim iddialarını kabul etmiyorum. Ben sadece son iki gün kasayı teslim etmedim" dedi. 

"İhtiyacım vardı, ertesi gün hastaneye gidecektim"

Savunmasında, yırtılan kasa fişleri ile ilgili iddiaları yanıtlayan A.Y., "İş yerine yeni başlayan arkadaşım yanlış evrak düzenlemişti. Ben onu düzenleyip, yırtıp attım. 1000 TL civarında para ve uçak biletleri vardı. Amacım yanlış evrakı düzeltip, doğru haliyle giriş yapmaktı. Ben muhasebe şefi olduğum için önceki gün gelen N.Y.'nin feribot bileti satışı ve uçak bileti satışlarının gelirleri için verdiği evrakın yanlış düzenlendiğini anladım. Feribot bileti girişini sisteme yaptım. Ancak uçak bileti satışına ilişkin parayı yanıma aldım. İhtiyacım vardı. Ertesi gün hastaneye gidecektim. N.Y'nin getirdiği evrakı o yüzden değiştirdim. Daha doğrusu orijinal evrakı çantama koydum. Yenisini düzenleyerek iş yeri sahibine eksik para ve evrakı verdim" diye ifade etti.

 "Aracımdaki para bana ait değil"

A.Y., aracında bulunan çok miktardaki para için de, "Aracımda bulunan para bana ait değildir. Gayrimenkul işi yapan arkadaşım 'Çarşamba, Perşembe günü senden alırım' diyerek bana verdi. Bu para bana ait değildir" diyerek iddiayı kabul etmedi. A.Y., uçak biletlerinin her ne kadar nakit satış olsa da, şirketin kredi kartlarından biletlerin satış işlemlerinin gerçekleştiğini iddia ederek, "Şirketin tüm işleyişini biliyorum. Kumpasa getirildiğimi düşünüyorum. Tazminatsız çıkartılmam için suçlandığımı düşünüyorum" dedi. 

Müvekilinin serbest bırakılmasını istedi

A.Y.'nin avukatı da, "Müvekkilimin atılı suçu işlemiş olsa, bahse konu faturaları kameraların karşısında bulunan çöpe atması, hayatın olağan akışına aykırıdır. Kendisi sabıkasız olup, sabit ikametgah sahibidir. Yurt dışına çıkma niyeti yoktur. Kendisini aklamak için bir yere ayrılmayacaktır" diyerek, öncelikle serbest bırakılmasını, aksi halde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep etti. 

Adli kontrol şartı ile serbest kaldı

Şirketin avukatının "Delilleri karartma ihtimali vardır. Bu nedenle tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz. Tedbire ilişkin taleplerimizi dilekçede belirtmiştik. Bunları tekrar ediyoruz" şeklindeki talebine karşın mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı'nın talebini kabul ederek, şüphelinin adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. 

 

 
Selanik’e turizm çıkarması
 
Çeşme’nin yeni Liman Başkanı göreve hızlı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Çocuklar Bir Ülkenin geleceğidir!”
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü ...
Taşerondan Belediye şirketine geçen işçiler de zam aldı
Çeşme Belediyesi bünyesinde taşeron işçisi olarak çalışırken 696 sayılı ...
Muhtar'dan, ''Gönüllü sokak temsilcisi'' daveti
Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Rasim Özgül, mahalle sakinlerine çağrı ...
 
Sokak hayvanları kısırlaştırılmak üzere yakalanmaya başladı
Çeşme Belediyesi, HAYTAP ve ÇESAL'ın işbirliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
40 yıldır kaktüs meyvesi satıyor
Çeşmeli Ali Akçil, 40 yıldır Çeşme çarşısında kaktüs meyvesi satarak hem ...
Çeşme'nin en güzel manzaralı kafesi kışın da açık
Çeşme'nin en güzel manzaralı ve gün batımının en güzel seyredildiği kafesi ...
 
Avukat Gül Sarıgül Baro temsilcisi seçildi
Çeşme Hazine Avukatlığı'ndan emekli olarak Çeşme'de serbest avukatlığa ...
Çeşme Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalandı
Çeşme Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasındaki toplu ...
İTÜ’lü Denizciler Çiftlik'e 100 sakız fidanı dikti
İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği İzmir Şubesi öncülüğünde Ege ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri