Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2018 Pazartesi - 10:21

Bağımsız aday Binbay, Çeşme'yi ziyaret etti

"Bu düzen değişmeli" platformu Bağımsız Milletvekili Adayı Deniz Arık Binbay, Çeşme'yi ziyaret ederek neden bağımsız aday olduğunu ve görüşlerini açıkladı.

Bağımsız aday Binbay, Çeşme yi ziyaret etti

Ilıca Mahallesi'ndeki bir kahvede bir grup Çeşmeli ile bir araya gelen bağımsız aday Binbay, ülkedeki siyasi ve ekonomik durum hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Seçimlere giren hiçbir siyasi partinin bu düzenin değişmesini savunmadığını söyleyen Binbay, "Rejim değişiklikleri, bir takım farklılıkları söylüyorlar, ama düzen değişikliğini kimse telaffuz etmiyor. Şu anda kapitalist sistemin içinde yaşıyoruz. Paranın en geçerli güç olduğu sistem. Toplumun yüzde birinin elinde tuttuğu kaynak ve parayla, geri kalan yüzde 99'un elinde olduğu kaynak ve para birbirine eşit. Bu birdenbire olmadı. Yıllar içinde sermayeye para aktarıla aktarıla oldu. İnsanın insanı sömürdüğü düzenin içinde yaşıyoruz. Bu düzenin değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün adaletsizlik ve eşitsizliğin kökeninde de bunun olduğunu düşünüyoruz. Seçime giren partiler, eşitlikten, adaletten bahsediyorlar. Son dönemde satılan şeker fabrikalarının satışının doğru olmadığını söylüyorlar, ama geri alınacağını söylemiyorlar. Halkın malı olan şeker fabrikaları, birilerine peşkeş çekildi. Ülkede bütün satılan fabrikaların, kurumların kamulaştırılmasını savunuyoruz. Eşitsizliklerin ancak bu şekilde düzeleceğini düşünüyoruz" diye konuştu. 

"Belirsizlik ve stres içinde yaşıyoruz"

Ülkeyi bir azınlığın yönettiğini, bir kesimin zenginleştikçe zenginleştiğini, diğer kesimin ise giderek fakirleştiğini ifade eden Deniz Arık Binbay, "Büyük bir çoğunluk açlık sınırında yaşıyor. Herkesin gelecek kaygısı var. Eğitim sisteminin son 14 yılına baktığınız zaman, hiçbir çocuk, eğitime başladığı sistemle mezun olmamış. Üniversite sınavı sistemi sık sık değişiyor. Sağlık sistemi giderek özelleşiyor. Yeni özel hastaneler açılıyor. İyi hekimler, devlet hastanelerinden ayrılarak özel hastanelere geçiyor. İstismarlar 14 yılda 5 kat arttı. Kadına yönelik şiddet de 14 kat arttı. Bu rakamlar çok ciddi. En kötü şey belirsizliğin içinde yaşamak. Hiçbirimiz birkaç yıl sonra hangi durumda olabileceğimizi bilemiyoruz. Müthiş bir belirsizlik ve stres içinde yaşıyoruz. Bu sistem; hem stres yaratan, hem kar amacı güden bir sistem olduğu için, insandan önce paraya değer veriyor" dedi.

"25 Haziran'da bambaşka bir tablo olmayacak "

Türkiye'nin tarımda kendi kendine yeten bir ülke iken, şimdi tarım ürünlerini yurt dışından alan bir ülke haline geldiğini vurgulayan Bağımsız Milletvekili adayı Binbay, "Tarımda da dışa bağımlı olduk. Bütün bu sistem bozukluklarına rağmen insanları nasıl ikna edebiliyorlar? Şöyle; insanları karamsarlaştırıyorlar. Yaşamanın tek yolunun böyle bir düzen olduğunu söylüyorlar. Bunlar psikolojik manevralar.  Karamsarlığı, umutsuzluğu içimize özellikle sokuyorlar. Biz, bu tuzağa gelmemek zorundayız. '24 Haziran çok kritik, ya batacağız, ya çıkacağız' diyorlar. Öyle bir şey yok. Beraber batıyoruz. Batmaya devam ediyoruz. O parti de, bu parti de gelse, ülkenin gemisi su alıyor. 25 Haziran'da bambaşka bir tablo olmayacak. Evet, hepimiz çok sıkıldık. Kurtulmak istiyoruz. Ama nasıl kurtulacağız çok önemli. Biz diyoruz ki; kötünün iyisi kötüdür. Bu kötülüğü sürdürmeye devam eden bir partiye oy vermek zorunda değiliz" şeklinde konuştu.

"Emeği ile para kazananların sesi olmak istiyoruz"

Seçim çalışmalarını gönüllülerin desteğiyle sürdürebildiğini belirten Binbay, "Seçime girebilmek için büyük paraların gerektiği bir ortamda, emekçi insanlar Meclis'te nasıl edilebilecek? Biz, emeği ile para kazananların sesi olmak istiyoruz. Meclis'te olmak, yeterli olmayacak. Fakat çok önemli bir psikolojik eşiği aşmış olacağız. Sesimiz daha güçlü çıkacak. Meclise girebilen adaylarımız, dışarısı ile sürekli bağlantı halinde olacak. Hep birlikte mücadeleyi büyütmeye ve bu ülkeyi kurtarmaya çalışacağız. Bu nedenle hepinizin desteğine ihtiyacımız var" diyerek sözlerini tamamladı.

Vatandaşların sorularını da yanıtlayan Deniz Arık Binbay, çeşitli mahalleri ziyaret etmesinin ardından Çeşme'den ayrıldı.

 
Bu kez Whats App’ta karşı karşıya geldiler!
 
CHP'den eski AKP yöneticisi hakkında suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu kez Whats App’ta karşı karşıya geldiler!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile il kongresinde rakibi Utku Gümrükçü’yü ...
Tezkan’dan çarpıcı açıklamalar
İyi Parti İzmir 1. Bölge 3. Sıra Milletvekilli Adayı gazeteci-yazar Mehmet ...
CHP Sahada
CHP Çeşme ilçe örgütü 24 Haziran seçimleri öncesinde saha çalışmalarına devam ediyor.
 
Kani Beko, ''24 Haziran'da 2. Vahdettin gidecek''
DİSK eski Genel Başkanı ve CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Kani ...
Oy pusulaları böyle olacak
Milletvekili kesin aday listelerinin ilan edilmesinin ardından, yurt dışında ...
Çeşme CHP seçim çalışmalarına hız verdi
CHP Çeşme İlçe Örgütü ve Kadın Kolları, 24 Haziran seçimleri nedeniyle ...
 
Çeşmeli CHP'li kadınlardan Karaburun'a seçim çalışması desteği
CHP Çeşme Kadın Kolları, Karaburun ilçesine giderek, Karaburun CHP Kadın ...
"Bu düzen değişmeli" diyerek aday oldu
Psikiyatrist Deniz Arık Binbay, "Bu düzende yaşayıp ölmeye mecbur değiliz" ...
Bir "İnce" destek de Çeşme'den
Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin "Ateşe bir odun da siz atın" çağrısına ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri