Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
8 Aralık 2023 Cuma - 11:23

Alaçatı Port davasında şok iddialar!

Çeşme'de “Alaçatı Port” olarak bilinen alanda onaylanan imar planları ve kıyı kenar çizgisi değişikliği sonucunda yapılan fiziki müdahaleler ile gündeme gelen projede tartışmalar mahkeme salonunda buharlaştığı belirtilen milyon avrolar iddialarıyla devam ediyor.

Alaçatı Port davasında şok iddialar!

Alaçatı Port Davasının 4’üncü celsesi Çeşme'de1 Aralık 2023 tarihinde Asliye 4’üncü Ticaret Mahkemesi’nde görüldü.  Alaçatı Port Şirketi davasında tanık olarak dinlenen Dr. Fahri Yıldız, 2009 yılında yüzde 5’lik hisse ile ortak olduğunu, 2023 yılı nisan ayına kadar hissedarlığının devam ettiğini ifade etti.

Yurtdışında oturduğu için iki kongreye katıldığını, yapılan diğer toplantılara ise katılamadığını belirten Yıldız, “kararlar ve bilançoların” kendisine gönderilmediğini söyledi. Şirket adresine gittiğinde ise bilanço bilgisini alamadığını dile getiren Yıldız, “Şirketin gidişatı konusunda mutlaka konu açılıyordu ancak bana şirketin bilançosu verilmiyordu” dedi. Şirket tarafından bir kereliğine 100-120 bin lira kâr payı gönderildiğini ifade eden Yıldız, “sermaye artırımı” gerekçe gösterilerek bu paranın geri alındığını iddia etti. 

20 MİLYON AVRO FARK NEREDE?

Yıldız ifadesinde, şirketin yaptığı dairelerin resmi olarak satış bedellerinin düşük gösterildiğini öğrendiğini, İstanbul'da Mehmet Aykut Mutlu ile yaptığı görüşmede daire konusunu da gündeme getirdiğini söyledi. Şirketin yaptığı Filika evlerinde resmiyette gözüken rakamlarla gerçek satış rakamları arasında çok büyük bir fark olduğunu belirten Yıldız, “20 milyon avroluk bir fark olduğunu, bunun açıklamasının ne olduğunu sordum. Kendisi bana o kadar olmadığını, 4 milyon avro kadarını kendi adlarına şirkete koyduklarını söyledi. Ben de kalan kısmını kendi ceplerine mi koyduklarını sordum. Zira ben bu paranın 3 kişi, Mehmet Aykut Mutlu, Kenan Suiçmez ve Mehmet Türkmen arasında paylaştırıldığını düşünüyorum. Benim kalan kısmını kendi ceplerine koydukları yönündeki beyanıma karşı Mehmet Aykut Mutlu herhangi bir inkar yoluna gitmedi ve ‘doğrudur’ dedi” şekilde beyanda bulundu.

“BU İŞLER TÜRKİYE’DE BÖYLE YÜRÜR”

Azınlıkta olanların payının ne olduğunu sorduğunu belirten Yıldız, “Karıştırma o konuyu, Kenan'la konuş, Kenan sana yarısını versin” şeklinde cevap aldığını anlattı. “Ne için yarısının verileceğini” sorduğumda ise, “yoksa onun vergisini verecektin” denildiğini ifade eden Yıldız, duruşmada sözünü ettiği olayların bizzat tanık olduğu olaylar olduğunu söyledi.

2022 yılı ağustos ayında yapılan yönetim kurulu üyelerinin yüzde 80'inin hazır olduğu bir toplantıda şirkette istenmediği belirtilen Yıldız, “Kenan Suiçmez ‘biz seni istemiyoruz. Sana 1 milyon 500 bin avro verelim çık buradan’ dedi. Ben de ‘Benden aldığınız ve azınlıklara vermediğiniz para (en az 400-500 bin avro) ne olacak?’ dediğimde, Kenan Suiçmez, ‘Canını sıkma Mehmet Aykut Mutlu ile konuşup sana 250-300 bin avro vereceğiz” dediğini aktardı.

Kendisine vaat edilen paranın verilmediğini belirten Yıldız, şirketin iki kasası olduğunu “birinin resmi” diğerinin de “yöneticilerin kasası” olduğunu iddialarına ekledi. Bu durumu ilgili şahıslara sorduğunu dile getiren Yıldız, “Bu işlerin Türkiye'de böyle yürüdüğünü” söylediklerini aktardı.

DAVA ERTELENDİ 

Çeşme Tapu Müdürlüğü’ne yeniden yazı yazılarak, davalı şirket tarafından 2017 yılında gerçekleştirilen taşınmaz devirlerine ilişkin olarak devir bedellerini, devreden ve devralan kişileri gösterir şekilde tapu kayıt ve resmi senet örnekleri ile dayanak tüm belge örneklerinin mahkemeye gönderilmesi talep edildi. Türkiye Garanti Bankası AŞ Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılarak, davalı şirketin bu bankada hesaplarının açıldığı tarihten dava tarihine kadarki döneme ilişkin TL, dolar ve avro hesaplarına ilişkin tüm hesap dökümleri talep edilirken, duruşma 7 Haziran 2024 tarihine ertelendi. 

Etiketler:
 
Onur Saatli'den Turizm açıklamaları.
 
Travel Turkey Fuarı'nda Çeşme farkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERMİYAN’DA TAŞ CAMİYE, PLASTİK MİNARE
Çeşme Germiyan Mahallesi’nde tadilatı yapılmakta olan Germiyan Camii’nin ...
Çeşme T..A.D'den 100.Yıla özel kutlama!
Türk Anneler Derneği Çeşme Şubesi Cumhuriyet’imizin 100. yılı kutlamaları ...
Ildır Projesini Bakanlık Ret etti!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Ildırı Balıkçı Barınağı ile ilgili ...
 
Belediye Başkanı Oran, 2. dönem için yola çıktı!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 2. dönemi için çok sayıda partili ...
Başkan Oran, Alaçatılı kadınlara seslendi;
Kadınlara verdiği desteklerle ve özel projeleri ile fark yaratan Çeşme ...
Anıt Zeytin Ağaçları’nın Gölgesinde Buluştular
Çeşme’de kurulduğundan bu yana ulusal ve uluslararası pek çok alanda Çeşme'ye ...
 
Çeşme’de Aranan 35 Kişi Yakalandı!
Çeşme’de aranan şahıslara yönelik son bir hafta içerisinde polis ve jandarma ...
Çeşme'de buruk tören!
Çeşme’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşme’de Töreni, Çeşme Milli Eğitim ...
Çeşme'de fırtına etkili oldu, deniz taştı.
Çeşme etkili olan fırtına sebebiyle yer yer denizde taşmalar meydana geldi.
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri