Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
30 Kasım 2023 Perşembe - 23:25

Belediye Başkanı Oran, 2. dönem için yola çıktı!

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 2. dönemi için çok sayıda partili ile adaylık başvurusunu yaptı.Oran, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partililere yaptığı konuşmanın ardından, davullar eşliğinde CHP Çeşme İlçe Örgütü'ne giderek, Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Belediye Başkanı Oran, 2. dönem için yola çıktı!

Ekrem Oran, CHP İlçe Örgütü'ne aday adaylığı başvurusunu yapmadan önce Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bini aşkın Çeşmeliye bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'na eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte gelen Oran, meydana kurulan platformun ve ses düzeninin belediye bütçesinden değil, kendi bütçesinden karşılandığını, faturasının elinde olduğunu vurgulayarak, "Dört buçuk yıl önce sizin güçlü desteğinizle, çocukluğumdan beri kalbimin en derininde taşıdığım Çeşme’ye Belediye Başkanı olarak hizmet etme şerefine ulaştım. Siz bana ‘Bizim Eko’ dediniz, bağrınıza bastınız. Ben, her birinizle iyi günde, kötü günde yan yana olmanın, bu sevgi dolu, Büyük Çeşme Aile’mizin bir parçası olmanın, sizlere hizmet etmenin onurunu yaşadım" açıklamasında bulundu. 

Kovid salgını, yasaklar, kapanmalar, İzmir ve Maraş depremleri gibi herkes için çok zorlayıcı süreçlerden geçildiğini vurgulayan Oran, "Bütün bu acıların içinde kenetlenen, varını yoğunu ortaya koyan kocaman bir aile olduğumuzu hissetmek gurur vericiydi. Sen, ben yok. Biz varız! anlayışıyla herkesi kucaklayarak yürüdüğümüzde, her zorluğun üstesinden gelebileceğimizi biliyordum. Gönlünüzün zenginliğine tekrar tekrar şahit oldum. Yola çıkarken, hepimizin ortak bir hedefi vardı. Herkesin yüzünün güldüğü, mutlu bir Çeşme hayalimiz için, tüm imkanlarımızla çalıştık. Güzel ülkemizin içine sürüklenmeye çalışıldığı çatışma kültürüne birbirimize olan sevgimizle karşı koyduk. 2019’da bu onurlu göreve talip olurken, Çeşme’mizin güçlü potansiyelini harekete geçireceğimizi söylemiştim. Tarihi, denizi, kumuyla, bizi biz yapan tüm değerleriyle bu yeryüzündeki cenneti dünyada hakettiği noktalara taşıyacağımızın sözünü vermiştim. Meydanlarıyla göz dolduran bir kent olacağımızı, sanatla, kültürle, ses getiren festivalleriyle adından söz ettiren bir Çeşme yaratacağımızı söylemiştim" diye konuştu.

Cesur adımlarla, kırk yıldır çözülmeyen sorunlara çare ürettiklerini belirten Oran, " Çeşme kalesini, denizle buluşturup, güneşlenme teraslarıyla büyüleyen bir meydan yarrattık.  Paşalimanı – Ardıç yolunu genişlettik. 25 yıl sonra yeniden hayatı geçirdiğimiz Çeşme Festivalimizde dünya starlarını Çeşme’mizde ağırladık. Alaçatı Ot Festivalimizle milyonları misafir ettik. Yerel değerlerimizi öne çıkaran festivallerimizle yıl boyunca ilgi odağı olan bir Çeşme kent olduk. On iki ay yaşayan bir Çeşme yaratacağımızı söylemiştim. Özkaynaklarımızla yapımı hızla süren Ilıca Günübirlik Termal Tesisimiz ve Ilıca Çarşımız ile hem Ilıcamızın itibarını yeniden kazandıracağız hem de Çeşme’mizi sağlık turizminde dünyanın en önemli noktalarından biri haline geliyor. Tarihi Pargalı Hamamı, Çeşmeköy Camii’nin restorasyonu, Nezir’in kulesinin yeniden inşaasıyla binlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Ve benim için çok özel bir yere sahip olan, eski gümrük binamızı o işgalden kurtarıp, anılarımızla dolu Kent Belleği müzesini bir inci gibi Çeşme’mizin merkezine yerleştirdik. Kimseye etiket yapıştırmadan, ayrıştırmadan, Büyük Çeşme Ailemizin her bir ferdinin yanında olduk. Tayfun Aydemir Sağlıklı Yaşam Merkezimizde 20 binden fazla Çeşmeli’nin yaşamına dokunduk. Sosyal belediyecilik anlayışıyla herkesin, tüm kesimlerin hizmetine koştuk. İsmail Ekmekçioğlu Veteriner kliniğimizde, 35 bin patili dostumuzu tedavi ettik, onbinden fazla kısırlaştırma yaptık. Tarım müdürlüğümğüzde, çiftçilerimizin yanında durduk, atalık tohumlarımızı çoğalttık, piyasanın çok üzerinde alım garantileriyle üreticimize dağıttık. ÇEŞTUR şirketimiz, Çeşme’nin dört bir yanında kafe, restoranlarında, hem yüzlerce gencimize iş imkanı sağladı hem de uygun fiyatlı hizmetiyle Çeşme Pahalı algısını yerle bir etti. Yaptıklarımızı sağır kulaklar duydu, kör gözler gördü. Duymamakta direnenlere, görmemekte inat edenlere, acil şifalar dilerim. Bizim onlarla kaybedecek vaktimiz yok" dedi.  

Çeşme için, büyük hayallerimiz, büyük hedeflerimiz var" diye vurgulayan Oran, "Sizlerin desteğinizle Sevdamız Çeşme’ye, benim büyük aileme bir dönem daha hizmet etmek için bugün başvurumu yapacağım. Tarihi, toprağı, denizi, güneşiyle, pırıl pırıl insanlarıyla, zamana meydan okuyan zengin kültürüyle Yeryüzündeki Cennetimizi aydınlık yarınlara taşımaya devam edeceğiz. Şimdi sizlere soruyorum; Eko’nuzun yanında mısınız? Mustafa Kemal’in ışığında, cumhuriyet aşkıyla, İyi günde, kötü günde hep birlikte olmaya devam mı? Akılla, bililmle, umutla yarınlara yürümeye devam mı? Sen, ben yok. Biz varız diyerek, sevgiyle büyümeye ‘Bizim Eko’yla omuz omuza yürümeye devam mı?" diye sordu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki coşkulu kalabalığı eşi ve oğlu ile birlikte selamlayan Ekrem Oran, ardından davullar eşliğinde, ellerinde Türk Bayrakları ve destek mesajları içeren pankartlar taşıyan partililer ile birlikte aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

Etiketler:
 
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
 
YSK mahalli idareler seçim takvimini yayınladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran, Alaçatılı kadınlara seslendi;
Kadınlara verdiği desteklerle ve özel projeleri ile fark yaratan Çeşme ...
Anıt Zeytin Ağaçları’nın Gölgesinde Buluştular
Çeşme’de kurulduğundan bu yana ulusal ve uluslararası pek çok alanda Çeşme'ye ...
Çeşme’de Aranan 35 Kişi Yakalandı!
Çeşme’de aranan şahıslara yönelik son bir hafta içerisinde polis ve jandarma ...
 
Çeşme'de buruk tören!
Çeşme’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Çeşme’de Töreni, Çeşme Milli Eğitim ...
Çeşme'de fırtına etkili oldu, deniz taştı.
Çeşme etkili olan fırtına sebebiyle yer yer denizde taşmalar meydana geldi.
Çeşme Jandarma’dan operasyon!
Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin gerçekleştirdikleri ...
 
Çeşme için sağanak uyarısı!
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü bu gece başlaması beklenen gök gürültülü ...
Çeşme'de hüzünlü tören!
Çeşme Alaçatı Atatürk İlkokulu öğretmeni Süleyman Beytaş’ın sabaha karşı ...
Öğretmenler Gününde kahreden ölüm!
Çeşme Belediyesi’nin Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği yemeğe katılan ...
 
YAZARLAR
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri