Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>BÖLGE
30 Mart 2017 Perşembe - 12:33

'Türkiye, batıdan aydınlanacak'

Gazeteci-yazar Uğur Dündar, referandum öncesinde, Çeşme Arenası adlı özel programla Çeşmelilerle buluştu. Çeşme Arenası'nda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "16 Nisan'da Türkiye batıdan aydınlanacak" dedi.

 Türkiye, batıdan aydınlanacak

Çiftlik Mahallesi'nde gerçekleştirilen Çeşme Arenası'na CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, halkın avukatı olarak tanınan Murat Ergun konuk olarak katıldı. 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran'ın da konuşma yaptığı Çeşme Arenası'nı, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaş izledi.

"Çeşme güneşi, Anadolu'yu aydınlatacak"

Çeşme Arenası'nda coşkulu bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Bu gülen yüzler, bu Cumhuriyet sevdalıları, Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkan güzel insanlar, bu ışığı öyle bir yakacağız ki, her zaman doğudan doğan güneş, 16 Nisan'da batıdan Türkiye'yi aydınlatacak. Bu ışığı, Çeşme olarak bizler yakacağız. Buna inancım sonsuz. Ama bizlere çok büyük görev düşüyor. Güneşi tersine çevirmemiz mümkün değil. Ama onun aydınlığını, Çeşme'den Anadolu'nun her köşesine göndereceğiz. Onun için sandıkta 'Hayır'ları patlatmalıyız. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, torunlarımız için, inandığımız bütün ülküler için sandıkta 'Hayır'da birleşelim. Bu güneşi, bu aydınlığı, Çeşme'den Anadolu'yu aydınlatacak şekilde büyütelim" dedi. 

"Barış, huzur, insanlık için 'Hayır' diyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı da yaptığı konuşmada, "Işığınız, Çeşme'den İzmir'e, İzmir'den Türkiye'ye aydınlık saçıyor. İyi ki varsınız. Sizler, Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipleri, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin neferlerisiniz. Usta şair Nazım Hikmet, 'Onlar ümidin düşmanıdır sevgilim' demişti. Bugünkü Türkiye'nin fotoğrafını, o güzel şiirinde çok güzel söylemişti. 'Onlar, sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman, vatan ki bu insanların evidir, onlar vatana düşman'. Aslında sadece bu kadar söylesek, bugünün fotoğrafını net bir şekilde ortaya koymuş oluruz. Onlar, hepimize düşman, bizleri birbirimize düşman etmek isteyen, kinden, nefretten, kandan, öfkeden, isyandan, gerginlikten beslenenlerin öfkesinden yıldık. Onların kırıcılığından, yıkıcılığından, nefretinden yıldık. Biz, barış, huzur ve insanlık istiyoruz. Onun için buradayız. Onun için 'Hayır' diyoruz. Biz, 'Hayır' diyen insanları cezalandıran, hesaplaşan bir iktidar değil, 'Evet' diyenin, 'Evet' diyebileceği bir Türkiye'nin düzeni için 'Hayır' diyoruz. O nedenle, bağımsız bir Türkiye, barış içerisinde, huzur içerisinde, kardeşçe yaşanacak bir Türkiye için 'Hayır' diyoruz. 'Hayır'ımızı hep birlikte büyütüyoruz" şeklinde konuştu.

"Türkiye, terörist devlet muamelesi görüyor"

Çeşme Arenası konuklarından, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, referandum süreci yaşanırken Türkiye'nin başının beklenmedik dertlere girmeye devam ettiğini ifade ederek, "Şimdi de Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı'nı tutukladılar. Türkiye'ye, hiç hak etmediği şekilde, dünya çapında, bir terörist devlet uygulaması başladı. Amerika, Türkiye'den Amerika'ya gidecek Türk vatandaşlarına, telefondan büyük elektronik cihaz taşımama yasağı getirdi. Ama bunu getirirken 8 devlet saydı. İçinde bir tek itibarlı devlet yok. Büyük Türkiye'nin, büyük milleti bunu hak ediyor mu? Hakikaten varoluşsal bir dönemden geçiyoruz. Bir zamanlar Yüzbaşı seviyesinde görüştüğümüz Barzani, Türkiye'ye geldiği zaman sadece hava alanına bayrağını asmakla kalmadılar, Başbakanlık'taki görüşmede de bayrağını koydular. Aynı Barzani İran'a gittiğinde, bayrak yoktu. Türk Milleti'nin İranlılar kadar itibarı yok mu? Binlerce yıldır Türkmenlerin olan Kerkük'de, Barzanistan bayrağı çekildi. Kürt vatandaşlarımızı kırmak istemiyorum, Barzanistan bayrağı o. Oraya buraya sert çıkan hükümet, hadi bakalım o bayrağı indirsin, hakiki gücümüzü göstersin bizim. Fırat Kalkanı Harekatı sonuçlanmış. Biz oraya niçin gitmiştik? PKK'nın uzantısı olan YPG'nin bir takım kantonları birleştirerek, bizim için aşağıda bir güvenlik sorunu oluşturmaması için gitmiştik. Bu hükümeti yönetenler, Esad'la kavga edip, rejimi düzeltmeyecek miydi? En son yapılan Astana'daki toplantıda, bizimle masada Esad'ın temsilcileri vardı. Bu kadar askerimiz niçin şehit oldu?" diye konuştu.

"Fırat Kalkanı'nın sona erdiğini okurken içim cız etti"

Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programı yapımcısı ve sunucusu Uğur Dündar, referandum öncesi Çeşmiçin özel olarak hazırladığı Çeşme Arenası'nda yaptığı konuşmada, Milli Güvenlik Kurulu'nun Fırat Kalkanı operasyonunun sona erdiğine ilişkin açıklamasını okurken içinin cız ettiğini belirterek, "Biz, hiçbir vatan evladının başka topraklarda çarpışırken şehit düşmesini asla istemeyiz. Zira, Büyük Önder Atatürk, hiç yanılmadığı gibi, 'Yurtta Barış, Cihanda Barış' derken de yanılmamıştı. 'Küresel emperyalizmin, Büyük Ortadoğu Projesinin taşeronu niçin Türkiye oluyor' diyerek, Suriye'ye müdahaleyi eleştirdiğimizde, bizler suçlandık, hain olduk, terörist olduk, her türlü yaftayı bize layık gördüler. Dediler ki; 'Ortadoğu'da en büyük oyun kurucu, biz olacağız. Havada uçan kuşlar bile bizim haberimiz olmadan bir yerden bir yere gidemeyecekler. Biz bu topraklarda, büyük Osmanlı devletini yeniden inşa ve ihya edeceğiz'. Böyle bir hayal peşinde, coğrafyasının en güçlü devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, ne yazık ki kanlı bir maceranın içine attılar. Bu hayal peşinde koşma süreci başlamadan önce, bizim Suriye sınırlarımızı kim bekliyordu? Beşar Esad'ın askerleri bekliyordu. Şimdi kim var? PKK, YPG var. Yani orada bir Kürt devletinin oluşumu neredeyse tamamlanmak üzere. Geçen hafta, bir yandan bir yana savruldukça savrulan Türk dış politikasının en hazin sonuçlarından biri yaşandı. Şu anda sırtımızı yaslar gibi gözüktüğümüz, kendisi emperyalist bir ülke olan Rusya'nın generali geldi, PKK posterleri önünde, YPG üniformalı askerlerin yanında, göğsünü gererek fotoğraf çektirdi. Amerikalılar, YPG ile birlikte, IŞİD'le mücadele ediyor. Niçin oradalar? Verdikleri mesaj ne? Bizim Mehmetçiğe, 'Hadi artık çekin, gidin' mesajıdır bu" diye konuştu.

 
Alaçatı Ot Festivali'nin teması: Isırgan
 
Teleferik keyfi kaldığı yerden
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan yollarda
Son 10 gün içinde Dikili, Kınık, Karabağlar, Gaziemir, Selçuk, Aliağa ...
TIR Dorsesinde İtalya’ya kaçacaklardı
İzmir’in Çeşme ilçesi’nde bir TIR dorsesi’nde kaçak yollarla İtalya’ya ...
Elektrikli otobüsler yola çıkıyor
Türkiye'nin “full elektrikli” ilk otobüs filosu İzmir'de hizmete giriyor.
 
Hotar’dan Dalgıç’a taziye ziyareti
AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir milletvekili ...
Bunu da yaptılar!
İzmir’in Çeşme ilçesinden yasa dışı yollarla kaçan 2 Afgan sığınmacı Yunanistan ...
İzmir sizi çağırıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılından bu yana sürdürdüğü ve büyük ...
 
Akşener'den Başkan Kocaoğlu'na ziyaret
16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenleyen ...
Bu gurur İzmir’in
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su ve kanal idaresi İZSU, 2016 yılında ...
“Davetsiz misafirler” yeniden doğaya döndü
Uzun uçuş sırasında halsiz düşüp İzmir Doğal Yaşam Parkı’na inen kızıl ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri