Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>ULUSAL
16 Ekim 2018 Salı - 11:52

"Fatih Terim'in dosyası açıldı, benim dosyam açılmıyor"

Fatih Terim'in kendisi hakkında açtığı davanın duruşmasından sonra konuşan kebapçı Selahattin Aydoğdu, Terim'in açtığı davanın ilk duruşmasının yapıldığını, ancak kendisinin Fatih Terim hakkında açtığı davanın henüz açılmadığını söyledi.

 Fatih Terim in dosyası açıldı, benim dosyam açılmıyor

Çeşme'nin Alaçatı Mahallesi'nde, 2017 yılının Temmuz ayında meydana gelen olayın ardından mekanını basarak kendisini yumrukladığını iddia eden ve olayla ilgili basına demeç veren ünlü kebapçı Selahattin Aydoğdu hakkında Fatih Terim'in açtığı davanın ilk duruşması, bugün Çeşme Adliyesi'nde yapıldı. Duruşmaya, davacı Fatih Terim katılmazken, davalı Selahattin Aydoğdu, avukatı Doğan Akbaş ile birlikte katıldı. 

"Herhalde araya hatırlı kişiler girdi"

Duruşmanın ardından, Çeşme Adliyesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydoğdu, "Bildiğiniz gibi, 15 Temmuz'da, üzgün olduğumuz günde, mekanımızı basmaya gelen hoca efendi, beni dövmeye geldi, ama dayak yedi kaçtı. Bir gün sonra benim verdiğim röportajdan dolayı bana dava açmış. Ben de korkmadan bugün mahkemeye katıldım. Ama O mahkemeye gelemedi. Hiç bir sorun yok. Ben de davacı olmuştum. Ama benim dosyam açılmadı. Buradaki adaletsizliğe bakın. Benim mekanımı basıyor, ama bununla ilgili hiçbir dosya açılmıyor. Benim verdiğim röportajdan bir buçuk ay sonra benden davacı oldu. Bir buçuk ay sonra benden davacı olmasına rağmen, onun dosyası açılıyor, benim dosyam açılmıyor. Herhalde dosyalar isme göre açılıyor. Herhalde onun adı Fatih Terim olduğu için, hakkında dosya geç açılır, açılmaz ya da hatırlı kişiler araya girmiştir. Bilemem" diye yakındı. 

"Söylediklerimin arkasındayım"

Kendisinin ilk duruşmaya gelerek ifadesini verdiğini belirten Aydoğdu, "O gün röportajda basına ne söylediysem bugün de arkasındayım. Bugün de aynısı geçerlidir. Bugün olsa yine aynısını yaparım. Hiçbir geri adım atmam. Ben bu işin arkasında duracağım. Dosyamın açılması için ne gerekirse yapacağım. Gerekirse üst mahkemeye, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğim. Ben de şikayetçiyim. Ben geldim, hakkımda açılan davada ifademi verdim. Bir buçuk senede ancak bir dosya açılabildi.  Ama kendisi Milli Takım'dan ayrıldığında, tazminat istedi, bir buçuk ayda sonuçlandı. Bu kadar da torpil olmaz. Bir de hak etmediği parayı almaya kalkıyor" diye konuştu. 

"Erkek adam, erkek gibi olacak"

Mekan basıp, kavga edip içeride yatan çok sayıda insan olduğunu söyleyen Selahattin Aydoğdu, "Buna benzer olaylardan içeride yatan binlerce insan var. Ama onların isimleri olmadığı için içerideler. İsmi olan adamlara mahkeme dahi açılmıyor. Ben dosyam açılıncaya kadar mücadeleme devam edeceğim. Kesinlikle geri adım atmayacağım. O gün ne söylediysem sözümün arkasındayım. Erkek adam söylediği lafın arkasında durur, yalan konuşmaz, iftira atmaz. Diyor ki, 'Benim bilgilerimi sızdırmış'. Ben röportaj verdiğimde, o karakola dahi ifade vermemişti. Kaçmıştı. Bir buçuk ay ortaya çıkmadı. Ben bu bilgileri nasıl sızdıracağım? Benim bilgilerim sızdı. Ben röportaj yaparken benim ifademe baktı, telefonumu dahi kapatmadan, benim bütün bilgilerim çıktı. Şu anda, YouTube'da var. Ben şunu söylüyorum; erkek adam, erkek gibi olacak. Yaptığı şeyin arkasında duracak. Yanlış yapan, doğru yapan hiç önemli değil, ben o gün ne söylediysem, bugün aynısı geçerlidir" diyerek sözlerini tamamladı. 

"Müvekkilimin asıl şikayetçi olduğu hususlarda, henüz soruşturma dosyaları sonuçlanmadı"

Kebapçı Selahattin Aydoğdu'nun avukatı Doğan Akbaş da bir açıklama yaparak, "Müvekkilin Selahattin Aydoğdu, bugüne kadar gerek sanık olduğu, gerek şikayetçi olduğu bütün dosyalarda bizzat kendisi giderek ifadesini vermiş. Başka şehirde, talimatla ifade alınmasına karşı çıkmış,her zaman esas mahkemeye çıkmayı istemiştir. Bu dosyada da, bu dosya kapsamında açılan tüm suç isnatlarına karşı ifadelerini, mahkeme huzurunda vermiştir. Bugün de geldi, ifadesini verdi. Bir türlü açılmadığını düşündüğümüz dosyalarda, kendisinin de ifade ettiği gibi, iş yeri dokunulmazlığı ihlali, mala zarar verme, çalışanlara işlenen fiillerle ilgili birçok suç var. Biz bu dosyaların da bir an önce açılmasını istiyoruz. Hali hazırda devam eden soruşturma dosyası var. Soruşturma dosyasının iddianamesi hazırlanarak, mahkemeye geçti. Ancak  müvekkilimin asıl şikayetçi olduğu hususlarda, henüz soruşturma dosyaları sonuçlanmadı. Davalar açılmadı. Biz bu konuda, adil yargılanma hakkının ihlal edilmesi noktasında da, gerekli zamanda, gerekli başvuruları yapacağız" diye konuştu. 

Davanın ikinci duruşması 13 Aralık tarihinde yapılacak. 

 

 
Çeşme turizminde Kırgız açılımı
 
Dalyan, Aşk Festivali ile renklenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ADD, ''3. Havalimanı'nın adı 'Atatürk' olmalıdır''
29 ekim'e sayılı günler kala, İstanbul'da açılışı yapılacak 3. Havalimanın ...
Çakabey’den uluslararası 1.lik ödülü
İki proje ile finale kalan Çakabey Okulları her iki projesi ile de uluslararası ...
HAYTAP, "Hayvanlar refaha erişmeden kutlama yapmayacağız"
HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, "24 Haziran'da verilen sözler tutulmadı, ...
 
Meteoroloji Genel Müdürü'nden açıklama
Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, tropik fırtınanın son durumu hakkında açıklama yaptı.
Meteoroloji uyardı; "Rüzgarın şiddeti 120 km'ye ulaşabilir"
Tropical Medicane adi verilen kasırga Türkiye'nin Ege kıyılarına adım ...
İzmir sokak lezzetleri Lyon'u fethetti
İzmir, Avrupa'nın "gastronomi başkenti" olarak bilinen Lyon'da bu yıl ...
 
Mercedes-Benz Fashion Week’te İzmir Rüzgarı
Mercedes-Benz Fashion Week kapsamında "In Touch" koleksiyonun sergileyen ...
Eğitim-Sen, "Eğitimdeki sorunlar içinden çıkılmaz hale getirildi"
Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği Başkanı Hasan Karakaya, eğitimdeki sorunların ...
Acil çözüm bulunmazsa gazete, kitap okuyamayacağız
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve CHP’nin gazeteci ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri