Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>ULUSAL
13 Ekim 2018 Cumartesi - 08:12

ADD, ''3. Havalimanı'nın adı 'Atatürk' olmalıdır''

29 ekim'e sayılı günler kala, İstanbul'da açılışı yapılacak 3. Havalimanın ismi tartışılmaya devam ediyor. Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Mustafa Gürkan, yazılı bir açıklama yaptı.

ADD,  3. Havalimanı nın adı  Atatürk  olmalıdır

Gürkan "Türk Milletine ve Yöneticilerine Açık Mektup" başlığı taşıyan açıklamada Gürkan, şunları ifade etti: "Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sahip çıkmak için Atatürkçü Düşünce Derneğimiz, ülke genelinde, tüm örgütüyle çalışmalar yapmaktadır. İstanbulda 29 Ekim'de açılacak olan 3. havalimanına "Atatürk" isminin verilmesini sağlamak amacıyla sahalarda imza  ve bildiri çalışmaları yürütmekteyiz. İzmir'deki 28 şubemiz ve Türkiye genelinde 341 şubemize kayıtlı üyelerimizin, insanlarla birebir yürüttüğü çalışmalarla onbinlerce imza toplanmış ve önemli bir kamuoyu gücü yaratılmıştır. Bir yanlıştan dönülmesini ve taşınan havalimanın isminin "Atatürk" olarak kalmasının önemini ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle Genel Sekreterimiz Hüseyin Emre Altınışık imzasıyla tüm şubelerimize gönderilen basın bültenini değerli kamuoyuyla paylaşmak istiyorum" dedi.

İşte o açıklama:

Genel Merkez Yönetim Kurulu görevini üstlendiğimiz günden itibaren, ülke ve dünya gündemini daha yakından takip etmekteyiz.  " Yeni Türkiye Yeni Tarih" zihniyetiyle hareket eden;  Atatürk Devrimi'nin tüm kazanımlarını yok etmek çabasındaki siyasi anlayışın hızlı adımlarla yol aldığını görmekteyiz.  Bir çok konuda (Stadlar, köprüler, Üniversiteler) toplumumuza " iyi ve olağan bir iş ya da hizmet" yapılıyor algısı verilmeye çalışılsa da,  " Atatürk ‘süz bir Türkiye,  Atatürk’süz bir tarih" yaratma gayretleri açıktır.  

Bunun en son ve en somut örneği, 3. Havaalanı projesi ve özellikle bu “yeni Havaalanının adı” konusudur.   3. Havaalanıyla İstanbul Atatürk Havaalanı’nın kapatılacağını ve Millet Bahçesine dönüştürüleceğini bizzat Cumhurbaşkanı söylemiştir. Gerekçe olarak da; İstanbul Atatürk Havaalanı'nın ihtiyaçlara cevap veremediği ve yetersiz kaldığı ileri sürülmektedir. Bu durumda, yeni bir havaalanına geçişe diyecek bir şey olmayabilir. Ancak, bu bir taşınma, bir geçiş ve bir yer değişikliğidir. Bu nedenle isim değiştirilemez, başka bir isim verilemez, yeni bir isim aranamaz. 

Kaldı ki, Sayın Cumhurbaşkanının, basın ve yayın araçlarında da yer alan, “havaalanına ad verme konusundaki yetkinin, havaalanını yapan firmaya ait olduğu” yönündeki açıklaması ise, hem hukuksal, hem siyasal anlamda, hiç kuşkusuz, bir yanlış anlamanın ya da yanlış bilgilendirilmenin sonucudur.   Nitekim, 3. Havaalanı’nın isminin yine İstanbul Atatürk Havaalanı olarak korunması, siyasi olduğu kadar, hukuki, hatta ahlaki bir zorunluluktur.   Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunun, mazlum ulusların efsanevi kahramanının, Türk Milleti'nin kurtarıcısının adının, ülkenin en büyük havaalanına verilmesinden daha doğal ne olabilir?  1981 de UNESCO’nun 152 ülkenin oybirliğiyle yapmış olduğu uluslararası Atatürk tanımını yeniden anımsamakta yarar görüyoruz: " Atatürk kimdir? Atatürk, Uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı yapmamış eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu’dur."   Bu nedenle, “yeni yerindeki havaalanına” başka bir ad verilmeye çalışılması, Türk Milletinin kahir ekseriyeti tarafından, kesinlikle “bir hakkın kullanılması ya da siyasal bir gereklilik” olarak değil, tam anlamı ile, “Tarihin yeniden yazılması” ve “Atatürk’süz bir tarih yaratma” çabasının yeni adımı olarak kabul edilecektir.   Siyasi iktidarı uyarıyoruz. Atatürk Havaalanı adı aynen kalmalıdır. Vicdan, ahlak, vefa, hukuk bunu gerektirir.  Aksi durumda Anayasal ve Demokratik haklarımızı kullanacağımızın; tüm örgütümüz ve üyelerimizle, bize inanmış milyonlarla, böyle bir yanlışı kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.  29 Ekim 2018 de, Cumhuriyetimizin ilanının 95. Yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti kendisine yakışanı yapmalıdır.  

 
O ağacın altında
 
Çeşmeli turizmciler sezonu değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çakabey’den uluslararası 1.lik ödülü
İki proje ile finale kalan Çakabey Okulları her iki projesi ile de uluslararası ...
HAYTAP, "Hayvanlar refaha erişmeden kutlama yapmayacağız"
HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, "24 Haziran'da verilen sözler tutulmadı, ...
Meteoroloji Genel Müdürü'nden açıklama
Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, tropik fırtınanın son durumu hakkında açıklama yaptı.
 
Meteoroloji uyardı; "Rüzgarın şiddeti 120 km'ye ulaşabilir"
Tropical Medicane adi verilen kasırga Türkiye'nin Ege kıyılarına adım ...
İzmir sokak lezzetleri Lyon'u fethetti
İzmir, Avrupa'nın "gastronomi başkenti" olarak bilinen Lyon'da bu yıl ...
Mercedes-Benz Fashion Week’te İzmir Rüzgarı
Mercedes-Benz Fashion Week kapsamında "In Touch" koleksiyonun sergileyen ...
 
Eğitim-Sen, "Eğitimdeki sorunlar içinden çıkılmaz hale getirildi"
Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği Başkanı Hasan Karakaya, eğitimdeki sorunların ...
Acil çözüm bulunmazsa gazete, kitap okuyamayacağız
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve CHP’nin gazeteci ...
Çocuğunuzun Okula Uyum Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Okul dönemi başladı! Peki okula yeni başlayan miniklerimiz okula nasıl ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri