Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>YEREL
4 Eylül 2018 Salı - 09:59

'' Çeşme, Şantiye Baronları'nın yöneteceği bir yer değil''

Çeşme Belediyesi Eylül ayı toplantısında söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Yüksel Topal, " Çeşme, Şantiye Baronları’nın yöneteceği bir yer değil. Konu Çeşme olunca siyaset geride kalır " açıklamasında bulundu.

  Çeşme, Şantiye Baronları nın yöneteceği bir yer değil

Bir ulusal gazetenin yazdığı, "Belediye yatıyor, Halk çöp topluyor" başlıklı habere ile ilgili Başkan Dalgıç'ın yaptığı  "Çeşme ve belediye hakkındaki her türlü karalamaya ve kampanyaya karşı, bir kapı, bir sur gibi dimdik duracağım" açıklamasına, Ak Parti Meclis Üyesi Yüksel Topal da, "Yanınızdayız. Biz de kale gibi dururuz" diyerek destek verdi. 

Geçtiğimiz hafta Ilıca Plajı'nda, farkındalık yaratmak için simgesel olarak yapılan etkinlikle ilgili bir ulusal gazetenin yazdığı ve Çeşmelilerin sert tepki gösterdiği, "Belediye yatıyor, Halk çöp topluyor" başlıklı haberi ile ilgili görüşlerini, Eylül ayı Meclis toplantısının ardından açıklayan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Çeşme'de yaz sezonunda ve bayramlardaki nüfus hareketi, oldukça ciddi boyutlarda. Tabi bu sorun bütün yazlık bölgelerimizde var ama, Çeşme'deki oranda olduğuna inanmıyorum. Geçenlerde bir internet televizyonunun canlı yayınına katıldım. Belli bir grubun farkındalık yaratma anlamında yaptığı çalışmalar vardı. Ben de canlı yayında bu etkinlik için isim vererek teşekkür ettim. Bölgede yaşıyorsak, hepimizin temel sorunu ve temel birlikteliği olması gereken bir sorundur" dedi.

"Her türlü karalamaya karşı, bir kapı, bir sur gibi dimdik duracağım"

Belediye temizlik işçilerinin özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Dalgıç, "Çok defa ifade etmişimdir, mesai arkadaşlarımız var güçleriyle çalışıyorlar. Evimizde bir saat tutamadığımız çöpü, mesai arkadaşlarım, 8 saat boyunca, 40 derece sıcakta topluyorlar. Duyarlılık yaratmak için mutlaka bazı kampanyalar olmalı. Ama kampanyaları yaparken de, belediyemizi, bölgemizi karalayacak şeylerin olmaması gerekir. Hepimiz Çeşme'de yaşıyoruz. Hepimiz buradan geçiniyoruz. Dün Çiftlik'teki bir söyleşide, konuşmacı; 'Ülkemiz bir ana kucağıdır' dedi. Çok güzel bir tabir. Bu ülke, bir ana kucağı. Ana kucağında nasıl sarılıyorsak, ülkemiz insanları da birbirine ve ülkesine öyle sarılmalıdır. Bazı insanların hedeflediği yerler olabilir. Bazı basın yayın organları destek sağlayabilir. Bunu da saygı ile karşılıyorum. Ama bölgemizi, Çeşmemizi, hele hele mensubu olduğumuz kurumumuzu kimsenin karalamasına izin vermeyeceğimi buradan söylüyorum. Bununla ilgili gerekli mücadeleyi de yapacağım. Toplum olarak eleştiriye her zaman açık olmamız gerekir. Evet, eleştiriye açığım. Ama belediyeyi, ilçemizi ön plana atarak yapılan ve yapılacak olan her türlü karalamaya ve kampanyaya karşı da, bir kapı, bir sur gibi dimdik duracağımı da söylüyorum" diye konuştu.

Ak Parti Meclis Üyesi Topal: "Biz yanınızdayız"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın açıklamasına, AK Parti Meclis Üyesi Yüksel Topal'dan destek geldi. AK Parti Meclis Üyesi Topal, "Çeşme hepimizin. Tabi ki, vatanın her tarafı ana kucağıdır. Adı Anadolu zaten. Ama bizim Çeşme ve halkla ilgili duyarlılıklarımız, elbette ki fazla. Burada insanların siyasi görüşüne bakmak çok doğru değil. Muhittin Dalgıç da, ben de Alaçatılıyım. Çeşme ile ilgili gündeme getirilen hadiseleri tasvip etmediğimizi söylemek istiyoruz. Sizin rahatsız olduğunuz konuda biz de rahatsızlık duyduk. Burası sadece Şantiye'deki baronların yöneteceği bir bölge değil. Siz kapı gibi duruyorsunuz. Biz yanınızdayız. Merak etmeyin. Biz de kendi adımıza kale gibi dururuz evelallah. Elimizden gelen her şeyi de yaparız" diyerek desteğini gösterdi.  

 "Etkinlikler, hem bölgemize, hem sosyal barışa katkı sağlıyor"

Meclis toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Çeşme Belediyesi'nin yaptığı etkinlikler ve bölgeye olan katkılarından da söz eden Başkan Dalgıç, "4 yıldır süregelen 9 Durak 9 Deneyim projemiz devam ediyor. Bayramın hemen arkasından Ildır'da bir etkinlik yaptık. Ardından ilkini gerçekleştirdiğimiz Çiftlik Festivali geldi. Aynı dönemde Çeşme - Sakız arasında yat yarışları da yapıldı. Bugün de 9 gün sürecek Çeşme Uluslararası Klasik Müzik Akademisi Festivali başladı. Dünyaca ünlü ustalar, Aya Haralambos Kilisesi'nde unutulmayacak konserler verecekler. 15-16 Eylül'de Kurtuluş Şenliklerimiz var. Bildiğiniz gibi, Alaçatı Belediyesi kapatılsa da 15 Eylül Alaçatı'nın Kurtuluş Şenlikleri'ni sonlandırmadım. '92 yıl kutla, sonra kutlamalara son ver' mantığı için de olmadım. Alaçatı'nın kurtuluş şenlikleri devam edecek. Ardından, 22-23 Eylül'de 4. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, 6-7 Ekim'de 5. Germiyan Festivali, 20-21 Ekim'de 4. Aşk Festivali gerçekleştirilecek. Ayrıca Çeşme Motor Kulübü Derneği'nin bir etkinliği olacak. Özellikle bu yıl rahatlıkla söyleyebilirim ki, eskiden sezonun kısalığından şikayet edilirken, Nisan ayının başından başlayıp, Ekim ayının sonuna kadar ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Sezonun sonuna yaklaştığımız bugünlerde, hem otellerimizin doluluğu, hem etraftaki hareketlenme, gerçekten bölgemizin popülaritesinin arttığını, Çeşme'nin çekim merkezi olmasının devam ettiğini gösteriyor. Bu yaptığımız etkinlikler, sadece Çeşme dışından gelen misafirlerimiz için değil, yerel halkımızın da etkinliklere katılarak, birbirleriyle temas etmeleri, sosyal barış adına da önemli" diye konuştu. 

 
9 Eylül coşkusunda geri sayım başladı
 
İzmir’de Buluştular!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halk Ekmek'ten ''Askıda Ekmek'' uygulaması
Çeşme Belediyesi şirketi ÇEŞTUR tarafından işletilen Halk Ekmek, "Askıda Ekmek" uygulaması başlattı.
Çarpıtılan habere tepki yağdı!
Çeşme Ilıca Plajı'nda farkındalık yaratma amacıyla yapılan simgesel temizlik ...
Sakız Adası'nda Türk Yelkenciye saldırdılar!
Arkas Aegean Regetta Yat yarışlarına katılan Türk yelkenciye, Sakız Adası’nda ...
 
8 ilçeye yeni Kaymakam!
Cumhurbaşkanı kararıyla 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. ...
Dalgıç’tan Dünya Barış Günü mesajı!
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nünde ...
Plajda farkındalık temizliği
Çeşme'nin en güzel plajlarından birisi olan Ilıca Plajı'nda, çevre sakinleri ...
 
Tekzen Kavşağında Şok Kaza!
Yaklaşık 1 saat önce yaşanan üzücü kaza sonrası yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Çeşme'de Zafer Coşkusu!
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümü, Çeşme'de, coşkuyla kutlandı. ...
Çeşme'de mobese sistemi genişliyor
Çeşme'de kullanılmakta olan 42 sabit, 1 hareketli kameraya, yıl sonuna ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri