Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
2 Eylül 2018 Pazar - 11:04

Çarpıtılan habere tepki yağdı!

Çeşme Ilıca Plajı'nda farkındalık yaratma amacıyla yapılan simgesel temizlik etkinliği haberinin bir ulusal gazete tarafından çarpıtılarak verildiğini ifade eden Çeşmeliler ve STK'lar çeşitli açıklamalar yaparak çıkan habere sert tepki gösterdiler.

Çarpıtılan habere tepki yağdı!

Geçtiğimiz Perşembe günü Ilıca Plajı yakınlarında oturan 100'e yakın çevre sakininin, farkındalık yaratmak amacıyla simgesel olarak yaptıkları temizlik etkinliğinin, bir ulusal gazete tarafından "Belediye yatıyor, halk çöp topluyor" başlığıyla haber olarak verilmesi, Çeşme'de sert tepkilere neden oldu.

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Belediyesi Sendika Baş Temsilcisi Uğur Boztepe, çeşitli STK temsilcileri yazılı açıklamalarla tepkilerini dile getirirken, Çeşmeli çok sayıda vatandaş da sosyal medyada tepkilerini paylaşım ve yorumlarla yaz yoğunluğunda özveriyle çalışan belediye temizlik işçilerine sahip çıktılar.

"Amacı dışında çarpıtılarak yayınlandığını üzülerek gördüm"

CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, yaptığı yazılı açıklamada; "Kurban Bayramı'nda Çeşmemize milyonlarca insan geldi. Ilıca Plajı, Çeşme Belediyesi'nce düzenli olarak temizlenen plajlarımızdan bir tanesidir. Ve hepimizin göz bebeğidir. Plaj, Kurban Bayramı'ndaki yoğunlukta gelen misafirlerimizin kötü kullanımı ve ayrıca burada kurulan  yaklaşık 350 çadır nedeniyle aşırı kirlendi. Gönüllü vatandaşlar, Ilıca  Plajı'nın önemine dikkat çekmek ve kullanıcıları bilinçlendirmek amacıyla, benim de dahil olduğum bir sembolik temizlik eylemi yaptı. Bir ulusal gazetemizde çıkan haberin, eylemin amacı dışında çarpıtılarak yayınlandığını üzülerek gördüm" ifadelerini kullandı.

"Emek değerlidir ve devşirilmemeli, çalınmamalıdır"

Çeşme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nurettin Sipahican da, sosyal medta sayfasında yaptığı bir paylaşımla, gazete haberine sert tepki gösterdi. Sipahican, kişisel sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımda tepkisini şöyle dile getirdi; "100 günlük emeğimizi hiçe sayan, 1 günlük STK faaliyetini ön plana çıkaran bu haberi, amacı ne olursa olsun kınıyorum. Emek değerlidir ve devşirilmemeli, çalınmamalıdır."

"Emeklerimizi hiçe saymak emek düşmanlığıdır"

Çeşme Belediyesi'nde örgütlü olan Genel-İş Sendikası'nın İşyeri Baş Temsilcisi Uğur Boztepe de, bir yazılı açıklamayla tepkisini dile getirdi. Boztepe, yazılı açıklamasında şöyle dedi; "Ben, öncelikle DİSK Genel-İş Sendikası 4 No’lu Şube İşyeri Baş Temsilcisi olarak, bir ulusal  gazetede çıkan bu haberi şiddetle kınıyorum. Biz sivil toplumların çevre duyarlılığına saygı duyuyoruz. Ancak günde yaz sezonunda 350 ton çöp toplanan bir ilçeden bahsediyoruz. Biz belediye işçileri olarak, kış sezonunda 40 bin, yaz sezonunda 1 milyon nüfusa ulaşan Çeşmemizde hizmet vermeye çalışıyoruz. Ayrıca plajlar belediyemiz tarafından işletilmemesine rağmen, bütün hizmetleri  belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Biz işçiler festivallerde, bayram tatillerinde, yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta durmadan mücadele eden emekçi insanlarız. Emeklerimizi hiçe sayıp  böyle bir ithamda bulunmak emek düşmanlığıdır. Bir arkadaşımız, beyin kanaması geçirdiği için hastanede tedavi görmektedir. Karaburun ilçemizde arkadaşlarımıza araba çarpması sonucu iki arkadaşımız hastanelerde tedavi altındalar. Bizler başta Belediye başkanımız Muhittin Dalgıç olmak  üzere, 7 gün 24 saat bütün birimlerimiz, işlerimizin başındayız. Kimseden övgü  madalya istemiyoruz. Emeğe, emekçiye saygı istiyoruz."

"Çarpıtılarak verilen haberi kınıyor, düzeltilmesini bekliyoruz"

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal da, yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi. Önal yazılı açıklamasında tepkisini şöyle dile getirdi;

"Çeşme Belediyesi temizlik hizmetlerini düzenli olarak yerine getirmektedir. Kıyı belediyelerinin birçoğunda yaşanan sorunlarından başlıcalarından birisi, Çeşme’de de maksimumum düzeyde yaşanmaktadır. Kışlık nüfus üzerinden belirlenen norm kadro, yaz sezonundaki anormal bir artış gösteren nüfus sebebiyle yaklaşık 10 kat artan bir sayıda olmasına karşın, yine aynı sayıdaki personel ile hizmet vermeye çalışmaktadır. 'En iyi temizlik kirletmemek' mantığı ile farkındalık yaratmak isteyen sivil toplum örgütleri ve çevre gönüllülerinin katılımlarıyla Ildırı, Alaçatı ve Ilıca mahallelerinde, Çeşme Belediyesi iş birliğiyle belirli periyotlarda çevre ve plaj temizliği yapılmaktadır. Yapılan bu temizliklerde, Çeşme Belediyesi’nin temizlik ekipleri her zaman başrolde yer almaktadır. 30 Ağustos 2018 günü, Ilıca plaj evlerinde oturan çevreci arkadaşlarımız, yaklaşık yüz kişinin katılımıyla Ilıca plajında plaj temizliği yaptılar. Çeşme gönüllülerinin yapmış oldukları çevre temizliği, yıllardır süre gelen bir gelenektir. Bir ulusal gazetenin, 01.09.2018 Cumartesi günü yayınlanan sayısında, konu çarpıtılarak, ya da bilmeden, araştırmadan, sadece başkalarına yaranmak amacıyla taraflı bir haber yayınladı: “BELEDİYE YATIYOR HALK ÇÖP TOPLUYOR” başlıklı haberde, Belediyemize yapılan bu haksız eleştiriyi kınıyor ve bu hatanın gazete tarafından  bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz."

"Özveriyle çalışan temizlik işçilerine ve emeklerine haksızlık edilmiştir"

Çeşme Kent Konseyi Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı, Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Rasim Özgül de yazılı bir açıklamayla gazete haberine tepki gösterdi. Özgül şöyle dedi; "Güzel Çeşmemizi her fırsatta karalayan, Çamur at izi kalsın mantığındaki bir ulusal gazete, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ı yıpratmak ve halkın gözünden düşürme maksatlı olarak haberi çarptırarak, 1 Eylül 2018 tarihli sayısında son sayfa da yayınlamıştır. Çeşme’de festivaller, etkinlikler yapılıyor, güzel şeyler oluyor, ama nedense bu haberlere bu ulusal gazetede yer almıyor. Her yıl belli bir tarihte yapılan, Çeşme’nin en meşhur plajında ki farkındalık yaratmak için yapılan bu olumlu eylemin haberini bu gazete, ne hikmetse, bizce, kendi emellerine göre çarpıtarak servis etmiştir. Biz Çeşmeli Muhtarlar olarak biliyoruz ki; Mahallelerimiz ile ilgili bir sorun olduğunda, Çeşme Belediyesi'nin tüm birimlerine rahatlıkla ulaşırız ve kısa zamanda sorunlar çözümlenir. Özellikle çarpıtılmış, asılsız haberle, yetersiz kadro ile özveriyle çalışan temizlik işçilerine ve emeklerine haksızlık edilmiştir. Biz Çeşmeli Muhtarlar olarak biliyoruz ki; bazı insanlarımız, özellikle sırf Çeşme Belediyesi'ni karalamak için, çöplerini, inşaat atıklarını, bahçe atıklarını sokaklara bilerek atıyorlar. Çeşme’yi seven her birey, sokağına sahip çıkmalıdır ki, çarpıtılarak haber yapan böyle gazetelere gereken ders verilsin. Güzel Çeşmemizi ve Çeşme Belediyesi Başkanı'nı ve çalışanını karalamaya çalışan,  “BELEDİYE YATIYOR, HALK ÇÖP TOPLUYOR” başlıklı art niyetli haberinden dolayı bu ulusal gazeteyi kınıyoruz."

Ilıca Plajı'ndan 3 ayda 350 ton çöp toplandı

Öte yandan Çeşme Belediyesi'nin ilgili birimlerinden edinilen bilgiye göre, sadece Ilıca Plajı'nın, yaz sezonu boyunca, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri, traktöre bağlı kum eleme aparatıyla düzenli olarak temizleniyor. Ayrıca 2 temizlik görevlisi de, her gün, plaj içinde ve dışında görev yapıyor. Ilıca Plajı’nın dışındaki çöp konteynerlerinin günde 3 kez boşaltıldığı da ifade edilirken, Yaz sezonu boyunca, sadece Ilıca Plajı'ndan 350 ton çöp toplandığı belirtildi.

 

 

 
İzmir’den barış şarkıları yankılandı
 
Halk Ekmek'ten ''Askıda Ekmek'' uygulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakız Adası'nda Türk Yelkenciye saldırdılar!
Arkas Aegean Regetta Yat yarışlarına katılan Türk yelkenciye, Sakız Adası’nda ...
8 ilçeye yeni Kaymakam!
Cumhurbaşkanı kararıyla 471 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. ...
Dalgıç’tan Dünya Barış Günü mesajı!
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nünde ...
 
Plajda farkındalık temizliği
Çeşme'nin en güzel plajlarından birisi olan Ilıca Plajı'nda, çevre sakinleri ...
Tekzen Kavşağında Şok Kaza!
Yaklaşık 1 saat önce yaşanan üzücü kaza sonrası yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Çeşme'de Zafer Coşkusu!
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümü, Çeşme'de, coşkuyla kutlandı. ...
 
Çeşme'de mobese sistemi genişliyor
Çeşme'de kullanılmakta olan 42 sabit, 1 hareketli kameraya, yıl sonuna ...
UBER’e Ceza Yağdı!
Çeşme Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri eksik evrakla taşımacılık ...
Dalgıç’tan Konut Müjdesi!
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sosyal Konut Projesi çerçevesinde ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri