Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>YEREL
28 Ağustos 2018 Salı - 16:53

Dalgıç’tan Konut Müjdesi!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sosyal Konut Projesi çerçevesinde müstakil 412 konut yapacaklarının müjdesini verdi.

Dalgıç’tan Konut Müjdesi!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, sosyal konut projesi çerçevesinde müstakil olmak üzere 412 konut yapacaklarını belirterek, “Ben çok hızlı hareket eden bir adam değilim. Ayaklarının üzerine sağlam basmak isterim. Biz 5 yıl içinde imar revizyonlarını tamamladık. Gelir düzeyi düşük vatandaşlarımızın konut edinmelerine katkı sağlamak için sosyal konutlar yapıyoruz. Açık söylüyorum; bir örnek olmak istiyorum. 412 konut yapılacak, hepsi tek kat olacak.  Bütün alt yapısı, yolları yapıldıktan sonra inşaata başlanacak. Klasik imara aç, sonra yol, elektrik getir mantığı değil. Bütün hepsi tek tek bitecek sonra o konutların temelini atacağım. Çeşme’de biz kata karşıyız. Alaçatı’da bunu yaptık. Çeşme’de tek kat yapılıp çok güzel yaşam alanları yapılacağını göstermek istiyoruz.Daha önce gerçekleştirdiğimiz bir toplantıda da açıklamıştım. Bu projenin temelini yılbaşından önce atmak istiyoruz. Bir 5 yıl sonra Çeşme’yi görmek gerekir. Çeşme’de ikamet şartı vardır, onu buradan hatırlatmak isterim” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sonsöz TV’de yaptığı açıklamada Çeşme ve gündeme ilişkin bir çok soruyu yanıtladı.

Türkiye’de turizm en gözde mekanlarından olan Çeşme’de son bayram tatilinde yaşanan yoğunluğa değinen Belediye Başkanı Dalgıç, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir’in açıklamaları üzerinden mesajlar verdi.

İlçede yapılan ve yapılacak proje ve yatırımlara dair bilgi veren Başkan Dalgıç ayrıca parti içi konular ve kendisinin yeni dönem adaylığı hakkında net ifadeler kullandı.

Merkezi hükümetin Çeşme’ye yatırım yapmadığını belirten Dalgıç, “Biz sadece köstek olmayın diyoruz” şeklinde konuştu.

9 GÜNLÜK TATİL BAYRAM ŞEKERİ OLDU
Kurban Bayramı için 9 günlük tatilin ilçede yarattığı etkiyi aktaran Dalgıç, “Tek cümleyle söylersem çok iyi bir bayram geçirdik. Çeşme ülkemizin nadir köşelerinden biri. Sezonu dolu dolu geçiriyorduk zaten. 9 günlük bayram tatili bayram şekeri oldu. Devam ediyoruz. Bizi mutlu eden 9 günlük tatili kazasız belasız atlatmış olmamız. Adli bir vakamız yok. Rahat bir bayram tatilini tamamladık” dedi.

DIŞARIDAN GELEN MİSAFİRLERİMİZ ARTTI!
Döviz kurunda yaşanan dalgalanmayla Türk Lirası’nın (TL) değer kaybettiğini söyleyen Dalgıç, “Dışarıdan gelen misafirimizin sayısı artmaya başladı. Ülkede ciddi bir kriz var. Döviz cinsindeki hareketin piyasaya yansıması çok ciddi bir kriz. Dışarıdan gelenlere karşı ucuz gelmeye başladık. Maalesef böyle. Japonya’dan, Çin’den çok ciddi turist gelmeye başladı. Maliyetlerimiz de yükseliyor. Belediyenin yüzlerce aracı sokakta dolaşıyor. Akaryakıttaki artık yerel idareleri de vuruyor. Çeşme belli bir kademenin tercih ettiği bir nokta. Ben daha az etkileneceğine inananlardanım” açıklamasında bulundu.

LATİFE YAPTIĞINA İNANIYORUM
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir’in, ilçede yaşanan bayram yoğunluğu için, ‘Ne olur gelmeyin’ çıkışında bulunması hakkında konuşan Dalgıç, “Latife yaptığına inanıyorum. Bizim belediye başkanı olarak kimseye gelme deme hakkımız yok. Mutlaka gelecektir. Sayın başkan herhalde latife yaptı. Çeşme’nin doluluğunu anlatmaya çalışmıştır. Çeşme çok ciddi gidilen gelinen bir alan... Her kesimin eğlence sektörü içinde yer alabileceği bir alan” dedi.

ÇEŞME’DE HERKES KENDİ BÜTÇESİNE GÖRE BİR ALAN BULABİLİR!
Tatilcilerin Çeşme’nin çok pahalı olduğunu belirterek mekanlarda gelen adisyonları sosyal medya hesaplarından paylaşmaları için açıklama yapan Dalgıç, ayrıca ‘betonlaşma’ eleştirilerine de cevap verdi. Dalgıç, “Çeşme için ne hikmetse böyle bir şey yapılıyor. Her düşünceye saygı duyuyorum. Eleştiriye açık bir insanım. Ben orada sadece belediye başkanı değilim, oranın bir yaşayanıyım. Piyasa koşulları içinde çoluk çocuk alışveriş yapıyoruz. Serbest piyasa ekonomisinin getirdiği yapı içinde herkesin her yerde kendi bütçesine göre bir alan bulması doğrudur. Çeşmede her keseye göre mekan var. Sosyal medyada çok çeşitli şeyler paylaşılıyor. Bir de Çeşme giderek betonlaşıyor diyorlar. Hayır betonlaşmıyor. Çeşme’nin 45 senesini çok net hatırlarım. O günle bugünü karşılaştırırsanız bunlara katılabilirsiniz. Şu an Çeşme’nin 5’te 1’inde yapılaşma var. Yapılaşma olsun diye söylemiyorum. Ben kendi imzamla imara yer açmadım, açmam. Sadece turizm için yatırımlar yapıyoruz. Bundan önceki planları revize etmeyi amaçlıyoruz. Otel mutlaka yapılacak. Teşvik ediyoruz. Konut sayısında da insan sayısında da büyüme var. Ne betonlaştırma ne de fiyat politikasına karşı söylenenlere karşıyım. Vatandaşımız kendi tercihleri doğrultusunda değerlendirecektir” diye konuştu.

 

BİRİ GELİP BEN BUNU BATIRACAĞIM DEMİYOR BEN DAHA İYİSİNİ YAPARIM DİYOR
24 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan parti içi tartışmalar değinen Dalgıç, “CHP’yi diğer siyasi partilerle karıştırmamak lazım. Demokrasiye inanan insanların olduğu partiyiz. Fikir ayrılıkları olacak. 24 Haziran’dan sonra bir refleks oluştu. Arayış çıktı. Tartışıldı. Partinin tüzüğü bellidir. Her iki fikir grubu da bir ortak nokta buldular. Bu kadar sürmemeliydi. Benim de inancım odur. Demokrasiye inanıyorsak fikir ayrılıkları kesinlikle olmalıdır. Biri gelip ben bunu batıracağım demiyor ben daha iyisini yaparım diyor. Önümüzde yerel seçimler var. Genel merkezimiz bir değerlendirme yapacaktır. Bizler belediye başkanıyız. Görevimizi yapıyoruz, daha 7 ay gibi bir süreç var. Biz seçim bittiği akşam rozetlerimizi çıkarırız. CHP’liyim, onur gurur duyuyorum. Ama seçim sonrasında rozetleri bir kenara koyarız. Belediyeye gelen kimse ben şuraya y attım buraya oy attım mantığıyla karşılaşmamıştır. Buna izin vermem. Bölgemize değer katmaya çalışıyoruz. Ben orada 100 yıldır yaşıyorum. Çocuklarım torunlarım yaşayacak. Bundan sonraki sistem ne şekilde belirlenirse ona göre davranacağız” yorumunu yaptı.

İZMİR CHP’LİDİR, SOLCUDUR DEĞİL İZMİRLİ DEMOKRATTIR
AK Parti’nin temsilcilerinin İzmir’deki iddialı söylemlerini değerlendiren Dalgıç, kentteki yurttaşların seçimlerde gösterdiği refleksin ‘muhaliflik’ olarak nitelendirilmesi karşısında konuştu. Dalgıç ayrıca ‘İzmir’de hizmet yok’ minvalinde yapılan açıklamalar için de, “İzmirlinin muhalifliğinden ziyade yaşam biçimini söylemek lazım. İzmirlinin muhaliflikten kaynaklanan aykırılıkları değil yaşam biçiminden kaynaklanan refleksi var. Buna müdahale edildiği zaman tepki gösteriyor. İzmir’de hizmet yok düşüncesine katılmıyorum. Sadece CHP’li arkadaşlar için söylemiyorum 30 ilçenin de çabaları var. Belediyeden binalar yapsın, göze görünecek şeyler yapsın diye bir beklenti var. Hayır! Gelecek kuşaklara ilçeyi nasıl aktarır, korursanız öyle başarılısınız. Çevre konusunda hassasiyetimiz var. İzmirli diyebilir, gecekondular var, ne güzel apartmanlar, katlar… Ama bizim kültürümüz yer ve topraktır. Ben ikinci katta yaşayamam. İzmir CHP’lidir, solcudur değil İzmirli demokrattır. Özgürlüklerimize o kadar düşkünüz ki sokakta rahat yürümek istiyoruz. İzmir’de insanlar rahat yaşıyor. Siyaset bu. Hedefler olacak. Hiçbir siyasi grubun biz kaybedeceğiz demesi beklenemez” ifadelerini kullandı.

DEVLETİN ÇEŞME’YE FAZLA BİR YATIRIMI YOK, KÖSTEK OLMAYIN DİYORUZ
Hükümetin tavrı konusunda açıklama yapan Dalgıç, “Merkezi hükümetin Çeşme’ye bakış açısını saatlerce anlatırım. Biz sadece köstek olmayın diyoruz. Çeşme’ye yapılan bir otoban vardır. Rahmetli Özal zamanında yapılan bir yatırımdır. Enerji yatırımlarına baktığınız zaman en fakir bölgeyiz. Havaalanı ihalesi yapıldı. 90’lı yıllarda başladı. Marina mı yapıldı? Çeşme’nin coğrafi şartından dolayı şanslıyız. Termal alanında mı yatırım yapılmıştır? Çeşme’de 250 kilometre kare boş alan var. Bir şey yapılsın diye söylemiyorum. Versinler bize bir golf alanı, seneye bu zamana kadar golf alanı kazandırayım. 1 milyon turist getirmeyecek ama marka değerini yükseltecek. Üniversite kazandıralım dedik. Aynı şekilde oldu. Yerel yönetimle bir temas kurun ya! Bütün her şey yukarıdan olmaz. Çeşme’deki insanların beklentileri belli. Tüm bunları tutarsanız devletin Çeşme’ye fazla bir yatırımı yok. Düne kadar biz içişleri bakanlığından izin almadan yurt dışına çıkamıyorduk. Ne tanıtımından bahsediyoruz? Sakız Adası’ndan davet ediliyoruz. İş programından gidemiyoruz diyoruz. Biz tanıtım için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

ADAYLIĞA AÇIK KAPI…
‘Yeni dönemde aday olacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Dalgıç kısa bir açıklamada bulundu. Dalgıç, “Biz göreve devam ediyoruz zaten, belediye başkanıyız. Süreç gelsin açıklamalarımızı yapacağız” diye konuştu.

ÖN SEÇİM DOĞRU BİR SONUÇ GETİRİR Mİ?
Yerel seçimlere yaklaşılırken partisinde yaşanan ön seçim tartışmaları üzerinden açıklama yapan Dalgıç, “Biz bir PM seçtik, yönetimimiz var. Hangisini belirlerse biz ona devam edeceğiz. Sağlıklı üye yapıları olmayan sistemde birçok yol denenir. Ama bunlar sağlıklı üye yapıları içinde doğru sonuçlar verebilir. Hangi yöntem kullanılacaksa biz onların içinde mutlaka yer alacağız. Plan çizerken eskiden Ankara’da masanın üstünden çizerlerdi. Ama bölgeyi bilmez, tanımaz. Siyaset de aynı şekildedir. O bölgenin içinde yaşamak lazım. O bölgenin ileri gelenleri, örgüt, STK’larla araştırma yapılır. Doğru çıkar, çıkmaz. Ama doğru olan o bölgenin tüm ileri gelenlerine danışılmalı. Mutlaka taraftar gruplar çıkacak. Görev yapan insanların iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Ön seçim doğru sonuç getirir mi? Bu çok ciddi bir tartışma konusu” diye konuştu.

BEN KENDİMİ NOTER KATİBİ OLARAK GÖRÜYORUM!
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tasarruf tedbirleri adı altında bakanlıklardan belediyelere aktarılan kaynakta yüzde 30’luk kesinti yapması hakkında konuşan Dalgıç, “Kesinlikle karşıyım. Sayın cumhurbaşkanının belediye başkanı olduğu dönemde, ‘bizlerin genel bütçeden aldığımız pay çok düşük’ lafı vardır. Her seçimde ‘yerel idareler güçlendirilecek’ denir. Aksine yetkileri gider. Ben Çeşme Belediye Başkanı olarak noter katibi olarak görüyorum. Noter değil! Yaptığınız tüm hizmetler Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı. Böyle bir kargaşa olmaz. Bir bölge kendi liderini seçiyorsa o bölgede bağımsızlığını kazanmalı. Ama mutlaka denetlenecek. Sayıştay, müfettiş benim belediyemden çıkmasın. Yanlışımızı düzeltiriz. Bütün bunlardan yere yönetimler bağımsız değil. Ekonomik olarak kıskaca alırsanız doğru değil. Borca izin vermeyeceksiniz. Her çıkarılan kanun bir öncekinden daha kötü geliyor. Belediyeler daha özerk bir yapıya sahip olmalıdır” ifadelerini kullandı. (Egede Son Söz) 

 

 
İzmir-Sharjah Direk Uçuşları
 
UBER’e Ceza Yağdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bismillah Vira!
Balıkçılıkta yeni av sezonu, 1 Eylül'de av yasaklarının kalkmasıyla başlayacak. ...
Bayramda Çeşme'ye 342 bin 442 araç geldi
Çeşme Emniyet Müdürü Gürcan Alev, 9 günlük bayram tatilinde Çeşme'ye 342 ...
69 yıllık geleneksel bayramlaşma
Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde, 1949 yılında ılıcalıların bir araya gelerek ...
 
Emniyet Müdürü Alev, tatilcileri baklavayla karşıladı
Uzun bayram tatili nedeniyle Çeşme'ye tatilci akını olurken, Çeşme Emniyet ...
Başkan Dalgıç işçilerle bayramlaştı
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, belediye işçileriyle bayramlaştı.
Çeşme Belediyespor'dan bayram mesajı
Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, sporseverlerin bayramını kutladı.
 
Şoförler Odası Başkanı Kocakara'dan bayram mesajı
Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara herkesin ...
Esnaf Odası Başkanı Köfüncü'den bayram mesajı
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü bir bayram mesajı ...
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir'in bayram mesajı
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, bir bayram mesajı yayınlayarak, omuz omuza ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri