Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SAĞLIK
10 Haziran 2018 Pazar - 08:47

"40-50 yaş görüntüsüyle 120 yıl yaşamak mümkün"

Çeşme'de, Anti-aging konulu davette konuşan Prof. Dr. Hakan Cangül, Telomer biyolojisi ile, 40-50 yaş görüntüsüyle 120 yıl yaşamanın mümkün olduğunu söyledi.

 40-50 yaş görüntüsüyle 120 yıl yaşamak mümkün

İzmir'den seçkin konukların katıldığı toplantı, 9 Haziran Cumartesi günü,  Çeşme Radisson Blu Resort & Spa otelde yapıldı.  Dermatolog Dr. Yasemin Amato ve Av. Didem Özkardeşler'in ev sahipliğinde yapılan davette, tıbbi genetik uzmanı Prof. Dr. Hakan Cangül, telomerden ve telomeri uzatmanın yollarından biri olan besin takviyesi TA65’i anlattı.

Davete katılan Biriçim Didem Özkardeş, Ayşen Kabaoğlu, Banu Koç, Işın Kahyaoğlu, Funda Bahar, Ezgi Tuna, Dr. Murat - Kamile Özdamar, Ferda Bozoklar Ardalı, Hülya Sevtekin, Filiz Öcal, Mine Alp, Aynur Taner, Nurhan Sanches, Selma Şurgun, Nurten Erdölek, Olgu Abdiş, Sacide Avcı, Özge Avınca, Meltem Kurus, Meryem Yiğit ve Şenay Çelikpençe gibi İzmir cemiyet hayatının tanınmış isimleri, anti-aging ile ilgili inovatif bilgileri öğrenirken, keyifli saatler geçirdiler. 

"Telomer biyolojisi, biyolojik yaşı geri alıyor"

Konuşmasında, hem sağlıklı, hem de 100 yıldan fazla yaşamanın hayal olmadığını, bilimsel temellere dayanan bir gerçek olduğunu vurgulayan  Prof. Dr. Hakan Cangül, "DermaVital, bunun cevabını 2009 yılında Nobel Tıp Ödülü kazanan Telomer biliminin ışığında sizlerle paylaşıyor. Telomer biyolojisi, DNA’daki şifrelere göre bireylerin biyolojik yaşını geriye alarak gençleştirmeyi hedefleyen yeni bir sağlık anlayışını getiriyor. Anti-aging yani yaşlanma sürecinin yavaşlatılması yerini çok öte bir anlayışa, biyolojik yaşı geri almaya, yeniden sağlıklı ve genç olmaya bırakıyor. Sadece cildi değil, bedeni oluşturan 100 trilyon hücreyi gençleştiren, tüm doku ve organların daha iyiye gitmesini sağlayan yeni bir uygulamadır. Gelecekte sıkça adını duyacağınız bu yeni yaklaşıma “REVERSE AGING” olarak tanımlıyoruz" diye konuştu. 

"Yaşlı hücrelerin gençleştiği gözlendi"

DNA’nın taşımış olduğu genetik bilgiyi koruyan ve DNA’nın uçlarında yer alan koruyucu parçacıklar olan Telomer’lerin tıpkı ayakkabı bağcıklarındaki plastik uçlara benzetilebileceğini ifade eden Prof. Dr. Cangül, "Hücrenin kendisini yenilemesi sırasında doğal olarak ve ayrıca olumsuz yaşam alışkanlıklarımız ile daha da kısalan telomerler, hücre için tıpkı bir zaman sayacı gibi davranır. Telomerler kısaldıkça hücreler giderek yaşlanır. Hatta son bilimsel yayınlar yaşlılık ile bağlantılı kalp-damar rahatsızlıkları, eklem sorunları, kanser ve alzheimer gibi hastalıkların doğrudan, normalden daha hızlı kısalan telomerlerle ilişkili olduğunu gösteriyor. Telomerleri uzatan gençliğin anahtarı haplarla biyolojik yaşın geri çevrilmesi bugün sahip olduğumuz bir teknoloji. Bilim insanları 2009 yılında DNA’da telomerlerin uzunluğunu yöneten enzim 'telomerazı' keşfettiler. Telomerazın en önemli etkisi, telomeri yeniden uzatarak yaşlanmanın yavaşlatılmasını hatta geri çevrilmesini sağlıyor. Laboratuvar ortamında yaşlı cilt hücrelerinde yapılan bir çalışmada telomeri uzayan yaşlı hücrelerin çok kısa sürede, genç bir hücreden ayırt edilemeyecek biçimde gençleştiği gözlemlenmiştir. Daha da ilginci telomer uzun kaldığı sürece hücreler hiçbir yaşlılık belirtisi göstermemiş, tıpkı genç bir hücre gibi çalışmaya devam edebilmiştir. Bu buluş bize bağışıklık sistemi başta olmak üzere vücuttaki tüm hücrelerin yeniden gençleşebilmelerini ve fonksiyonlarını devam ettirmelerinin yolunu açıyor" şeklinde konuştu. 

"40-50 yaş görüntüsüyle 120 yıl yaşanabilir"

Telomerleri uzatarak biyolojik yaşı sadece 1 yıl içinde dahi 3-10 yaş arasında geri alabilmenin artık mümkün olduğunu açıklayan Cangül, "Düzenli uyku, spor, sağlıklı beslenme, meditasyon gibi doğal yöntemler ile telomer boyları uzayabildiği gibi, TA65 besin takviyesinin de telomer boylarının uzamasında önemli bir rol oynadığı klinik araştırmalarda tespit edilmiştir. TA65, Sertab Erener ve Mine Kalpakçıoğlu gibi iş, sanat ve cemiyet hayatından  isimler tarafından Türkiye’de de kullanılmaya başlandı. Telomer biyolojisine göre bir insan tıpkı 40-50’li yaşların görüntüsü ve performansı ile 120 yıl yaşayabilir" diye anlattı. 

 
Yıldırım Ulupınar: Turizmi 12 aya yayacağız
 
Büyükşehir’den “milyarlık” yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayram tatili geliyor, havuz hastalıklarına dikkat!
Ramazan Bayramı tatili yaklaşıyor. Havaların iyice ısınmasıyla birçok ...
Öğrencilerden örnek davranış
Lise öğrencileri, ihtiyaç sahibi yaşlı hastalara Mart ayında 3 tekerlekli ...
Devlet Hastanesi yaz sezonuna hazır
Çeşme'de turizm sezonu hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, Çeşme Alper ...
 
Obezite, sosyo-psikolojik sorunlara zemin hazırlıyor.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından her yıl Mayıs ayının 3’üncü Cumartesi günü ...
'' Sofradan tuzlukları kaldırın''
Dünya Hipertansiyon gününde önemli açıklamalarda bulunan Ege Üniversitesi ...
Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı zeytinyağında gizli
Olivtech – 8. Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı kapsamında ...
 
Başhekim Birol, Hemşireler Günü'nü kutladı
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, ...
Türkiye 21'incisi olan uzman doktor, İzmir'e atandı
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon ...
Diyabet hastaları için özel ders!
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi, diyabet hastalarını, Diyabet ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri