Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SAĞLIK
7 Haziran 2018 Perşembe - 10:57

Öğrencilerden örnek davranış

Lise öğrencileri, ihtiyaç sahibi yaşlı hastalara Mart ayında 3 tekerlekli sandalye teslim etmelerinin ardından, düzenledikleri ikinci kampanyayla da 6 tekerlekli sandalye alarak yaşlı hastalara teslim ettiler.

Öğrencilerden örnek davranış

Özel Çeşme Us Temel Lisesi 10-B sınıfı öğrencileri, Biyoloji Öğretmenleri Şebnem Ayhan'ın öncülüğünde, Mart ayında, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir kampanya düzenleyerek, 3 tekerlekli sandalye almışlar ve Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi ile ilişkiye geçerek, ihtiyaç sahibi yaşlı hastalara tekerlekli sandalyeleri teslim etmişlerdi. 

Duyarlı öğrencilerin örnek davranışı takdir toplarken, öğrenciler, Okul Müdürü Engin Karakuş'a okul çapında ikinci bir kampanya düzenlemek istediklerini söylediler. Okul Müdürü Karakuş, önce izin vermese de, öğrencilerin ısrarı üzerine izin verdi. Biyoloji Öğretmeni Şebnem Ayhan da, öğrencilerin heyecanlarına ortak olarak, ikinci kampanyanın düzenlenmesine öncü oldu. Öğrencilerin düzenlenen kampanyada topladıkları para ile satın alınan 6 tekerlekli sandalye,  Çeşme Alper Çizgenakat Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merve Yaşar ve  Evde Sağlık Bakımı Birimi Hekimi Kaan Özcaka'nı da katılımıyla, Çeşme, Alaçatı ve Ildır'da oturan yaşlı hastalara teslim edildi. Kampanyanın gerçekleşmesinde görev alan öğrenciler Hatice Nur Gümüş ve Dilara Yıldız, yaşlı hastalara birer buket çiçek de verdiler. 

"Öğrencilerimiz, Okul Müdürümüzü ikna ederek kampanyayı büyüttüler"

İlk kampanyayı sadece 10-B sınıfı olarak düzenlediklerini belirten Biyoloji Öğretmeni Şebnem Ayhan, "Öğrencilerimiz o kampanyada biraz zorlanmışlardı. Tekerlekli sandalyeleri teslim etmek için görevlendirdiğimiz öğrenciler, teslim ederlerken o kadar çok duygulandılar ve yaşadıkları duyguyu arkadaşlarına öyle bir anlatmışlar ki, Okul Müdürümüzle konuşmuşlar. Okul çapında bir kampanya düzenlemek istediklerini söylemişler. Okul Müdürümüz Engin Karakuş önce izin vermemiş. Ama öğrencilerimiz öyle bir dil dökmüşler ki, Okul Müdürü'nü ikna etmeyi başarmışlar. Öğrencilerimiz izin alınca, 10-B sınıfı ağırlıklı olmak üzere, kampanyayı bütün okula yaydık. Kampanyada toplanan parayla 6 tekerlekli sandalye satın aldık. Çeşme Alper Çizgenakat Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merve Yaşar ve  Evde Sağlık Bakımı Birimi Hekimi Kaan Özcaka'nın da yardımıyla 6 yaşlı hastamıza daha el uzatmış olduk. Öğrencilerimiz de çok mutlu oldular" diye konuştu. 

"Babam ve arkadaşları da destek oldular"

Kampanyanın düzenlenmesinde öncü olan 10-B sınıfı öğrencisi Hatice Nur Gümüş, duygularını şöyle dile getirdi; "Bu bir projeye ilk kez Mart ayında katıldım. O zaman 3 tekerlekli sandalyeyi teslim ederken, insanların yüzündeki mutluluğu görünce, yeni bir kampanya düzenlemek istedik. Okul Müdürümüzü de ikna ederek, kampanyayı bütün okula yaydık. İkinci kampanyayı yapma düşüncemizi babama da anlattım. O yaşlı insanların yüzlerindeki mutluluğu babama anlatınca o da bize destek oldu. O da çevresindeki arkadaşlarına bizim kampanyamızı anlatmış. Onlar da bizim kampanyamıza destek oldular."

"Bu kampanyada yer aldığım için çok şanslı hissediyorum"

Birinci ve ikinci kampanyanın öncülerinden Dilara Yıldız da duygularını şöyle ifade etti; "İlk kampanyada da ikincisinde de arkadaşım Hatice Nur Gümüş ile görevliydik. İlk kampanyada aldığımız 3 tekerlekli sandalyeyi teslim ederken, insanların mutlulukları çok hoşuma gitti. Arkadaşlarımla 'bu kampanyayı devam ettirebilir miyiz?" diye konuştuk. Okul çapında yaparak, daha çok sandalye almak istedik. Hayırlı bir iş yapmış olduğumuzdan dolayı olsa gerek, her şey yolunda gitti. Aldığımız 6 sandalyeyi de teslim ettik. Biz de çok mutlu olduk, teslim ettiğimiz insanlar da mutlu oldular. Böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesinde görev aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çok güzel bir his. Böyle bir proje tekrar olursa yine katılacağım. İnsanlar, yarın ne olacaklarını düşünmeli. Bugün çok sağlıklı olabiliriz. Ama yarın aynı tekerlekli sandalyeye biz ihtiyaç duyabiliriz. Bu kampanyadaki bir amacımız da insanların bunun farkına varması." 

"Öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum"

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol da tekerlekli sandalyelerin teslim edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Mart ayında da öğrencilerimizin aldıkları 3 sandalyeyi, evde bakım hizmeti alan yaşlı hastalarımıza teslim etmiştik. Öğrencilerimiz, ilk kez böyle bir kampanya düzenledikleri için, tekerlekli sandalyeleri yaşlı hastalarımıza teslim ederken çok etkilenmişler. Yeni bir kampanya düzenleyerek 6 sandalye daha almışlar. Bizi aradıklarında çok mutlu olduk. Öğrenciler gerçekten örnek alınacak bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiler. Onları yürekten tebrik ediyorum. Evde bakım hizmeti alan yaşlı hastalarımız da aileleri de gerçekten zor durumdalar. O tekerlekli sandalyeler, onların yaşamını biraz da olsun kolaylaştıracaktır. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin daha da yaygınlaşacağına inanıyorum" diye konuştu. 

 
Özel öğrencilerden çevre bilincine katkı
 
Çeşme'de satılık konut fiyatlarında düşüş, kiralıkta artış
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nuket Yonet 7 Haziran 2018 Perşembe 18:17

Emegi gecen herkese sonsuz tesekkurler. Iyi ki varsiniz guzel insanlar.Sayenizde neler basaracak kimbilir bu nesil...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Hastanesi yaz sezonuna hazır
Çeşme'de turizm sezonu hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, Çeşme Alper ...
Obezite, sosyo-psikolojik sorunlara zemin hazırlıyor.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından her yıl Mayıs ayının 3’üncü Cumartesi günü ...
'' Sofradan tuzlukları kaldırın''
Dünya Hipertansiyon gününde önemli açıklamalarda bulunan Ege Üniversitesi ...
 
Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı zeytinyağında gizli
Olivtech – 8. Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı kapsamında ...
Başhekim Birol, Hemşireler Günü'nü kutladı
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, ...
Türkiye 21'incisi olan uzman doktor, İzmir'e atandı
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon ...
 
Diyabet hastaları için özel ders!
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi, diyabet hastalarını, Diyabet ...
Hastanede 56 çalışan kadroya geçti
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde 56 taşeron işçisi kadroya ...
Öğrencilere sınav öncesi Uzman Psikiyatr desteği
Psikiyatri Uzmanı Dr. Gökhan Salkın, Çeşme'deki 8 liseden gelen 260 öğrenciye, ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri