Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
18 Eylül 2017 Pazartesi - 19:57

Yeni döneme yeni isim yeni okulla başladılar

2017 - 2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül tarihinden itibaren başlarken, Çeşme'de özel okul olarak faaliyet gösteren ve başarılı öğrenciler yetiştiren Ege Bilgi Eğitim Kurumları, Bilgiç Koleji adı altında yeni binasında eğitime başladı.

Yeni döneme yeni isim yeni okulla başladılar

Ana sınıfından 8. sınıfa kadar olan bölümlerin yeni okulda eğitime başladıklarını ifade eden Bilgiç Koleji'nin sahibi Ayetullah Bilgiç, Ege Bilgi Ortaokulu'ndan boşalan okula da lise bölümünü yerleştireceklerini açıkladı. 

Yoğun bir tempoyla ve özveriyle çalışarak yeni eğitim öğretim yılına yeni okullarını yetiştirdiklerini belirten Bilgiç, okulun küçük eksikliklerini de kısa zamanda tamamlayacaklarını söyledi. Çeşme'de 14 yıl kadar önce dersane işleterek eğitim sektörü içinde yer aldıklarını açıklayan Bilgiç, "Biz başladığımızda öğrenciler İzmir'e dersanelere gidiyorlardı. Başarıyı uzakta arıyorlardı. Biz, iyi bir kadro kurarak işe başladık. Kısa zamanda 4 tane Türkiye Birincisi çıkardık. 8. sınıflarda İzmir'de birinci çıkmadı biz çıkardık. Çeşme'ye, iyi bir kadro olunca başarının geleceğini gösterdik. Dersane döneminde 800'e yakın öğrencimiz oldu. Başarılar da ardı ardına gelince öğrencilerin İzmir'e gitmelerine gerek kalmadı. Daha sonra Ege Bilgi Ortaokulu'nu açtık. Özel okul sektöründe de başarımızı perçinledik. İlkokul da açarak, ana sınıfından liseye kadar bütün sınıflarda öğrencilere eğitim vermek istedik. Okul yapmak için arazi araştırmasına girdik. Bu araziyi bulunca zeytin ve incir ağaçları arasında okulumuzu inşa ettik. Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul olmak üzere 16 derslikli modern bir okul yaptık" diye anlattı.

"Çeşme'de önemli bir açığı kapattığımıza inanıyoruz"

Yeni okullarında 120 kişilik konferans salonu, 250 metrekarelik bir spor salonu, Çeşme'de sadece kendi okullarında olan 16 metre uzunluğunda bir yüzme havuzu, ilkokul ve ortaokullar için ayrı ayrı resim ve fen laboratuvarları ve yemekhane yer aldığını ifade eden Ayetullah Bilgiç, "Eski Us Dersanemiz'deki Temel Lisemizi de bu hafta Ege Bilgi Ortaokulu'ndan boşalan binamıza taşıyacağız. Orada 4 tane Fen Lisesi sınıfı, 8 tane de Anadolu Lisesi sınıfı yer alacak. Okulumuzun ismini de Bilgiç Eğitim Kurumları olarak değiştirdik. Çeşmelilerin kaliteli eğitim için ana sınıfından lise sona kadar çocuklarını güvenerek gönderebilecekleri bir eğitim kurumu var. Çeşme'de önemli bir açığı kapattığımıza inanıyoruz. İşlerinde uzman 47 kişilik öğretmen kadromuz var. İzmir'de marka haline gelmiş kolejlerde çalışmış öğretmenler kadromuzda yer aldılar. Şubat ayına kadar öğretmenlerimize lojman da yapacağız. Böylece öğretmenlerimizin kira sorunu ya da İzmir'e gidip gelme sorunu kalmayacak. Öğretmenlerimiz, büyük şehrin keşmekeşinden uzak, Çeşme gibi güzel bir kentte, huzur içinde öğrencilerine eğitim verecekler. Okulumuzun şehrin içinde olması da öğrencilerimiz için bir avantaj" şeklinde konuştu. 

"Isıtmalı yüzme havuzu da var"

Haber-İş Sendikası Çeşme Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nin arka tarafında yer alan Bilgiç Koleji'nde eğitim görecek öğrenciler, okulun ilk günü olması dolayısıyla aileleriyle birlikte okula geldiler. Bilgiç Koleji Müdürü Aydın Tırpancı, öğrencilere ve velilere yeni okul hakkında ayrıntılı bilgi veren bir konuşma yaptı. modern binalarında, güçlü eğitim kadrosu ile eğitim kalitesini en üst düzeyde tutacaklarını anlatan Okul Müdürü Tırpancı, servis araçları ile öğrencilerin okula ulaşım sorunu yaşamayacaklarını belirtti. Ana sınıfında uluslararası bir eğitim sistemini uygulayacaklarını anlatan Tırpancı, "Okulumuzun 250 öğrenci kapasitesi var. Şu anda birçok sınıfta kapasite doldu. Birkaç sınıfımızda az bir eksik var. Ama sırada bekleyenler var. Dolayısıyla kapasitemiz doldu. Eğitimdeki amacımız, Çeşme'den İzmir'e giden beyin göçünü önlemekti. Çeşme'deki eksikliği bu güzide eğitim yuvası tamamlayacak. Çeşme'de hiçbir okulda olmayan ısıtmalı yüzme havuzumuz var. Öğrencilerimiz kışın da havuza girebilecekler. Geçen yıl yüzme dersinde çocukları Altınyunus Otele götürmek zorunda kalıyorduk. Artık okulumuzun havuzundan faydalanacaklar. Amacımız, öğrencilerimizi hayırlı bir evlat gibi yetiştirmenin yanı sıra, sportif faaliyetlerde de başarılı olmalarını sağlamak. Geçtiğimiz yıl öğrencilerimiz bütün spor dallarında üstün başarı gösterdiler. Sadece futbolda ikincilik ederlerken diğer branşlarda birinci olarak büyük bir başarıya imza attılar" diye ifade etti. 

"Doğa ile iç içe olacaklar"

Okulda bütün katlarda wifi bağlantısı ve bütün sınıflarda akıllı tahtalar olduğunu açıklayan Tırpancı, "Derslerde akıllı tahtalar faal olarak kullanılacak, bilimsel eğitim sağlanırken zaman kaybı da önlenecek. Okulumuzun çevresinde de kahvehane, bar gibi olumsuz etkenler yok. Çocuklar, zeytin ağaçları, incir ağaçları altında, doğa ile iç içe olabilecekler. Çeşme Belediyemiz de okulumuzun dışında çevre düzenlemesi yapıyor. Belediyemize bu katkılarından dolayı da teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Yeni eğitim öğretim döneminin açılış konuşmasının ardından, birinci sınıf öğrencileri kısa kısa şiirler okudular. Bilgiç Koleji öğrencileri, yeni eğitim öğretim yılının ilk derslerine, yeni ve modern okullarında başladılar. 

                    

Okulun İlkokul bölümünün Müdürlüğünü Sıla Şencan, Rehberlik öğretmenliğini ise Özge Sarı üstlendi. 

 
Bangladeş'in Atatürk sevgisi
 
Alaçatı'da yarım ton balık denize iade edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ADD Gazilere ve yakınlarına yemek verdi
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi, Gazilere, yakınlarına ve şehit ...
Aynur Aydan'a soygun şoku
Bir dönemin sinema, dizi oyuncusu ve sahne sanatçısı Aynur Aydan'ın Alaçatı'daki ...
ADD, "Irak'taki referandum, bütünlüğümüzü tehdit eder"
Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi, Irak'ta yapılacak olan halk oylamasının ...
 
Alaçatı ve Çeşme'nin Kurtuluşu konserlerle kutlanacak
Alaçatı ve Çeşme'nin Kurtuluş Bayramları için özel program hazırlayan ...
Alaçatı ve Çeşme'nin Kurtuluş Günü Programı
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenecek 15 Eylül Alaçatı ve 16 Eylül ...
"Eğitimde dinselleşme ve gericileştirme" paneli gerçekleştirildi
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi ve Aydınlanma Hareketi'nin ...
 
TOKİ'de 2. Etap evlerin teslimine başlanıyor
Toplu Konut İdaresi tarafından Reisdere mahallesinde yaptırılan konutların ...
Eğitimde dinselleşme ve gericileşme paneli Çakabey'de
Çeşme Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Eğitimde Adım Adım Dinselleşme ...
İş Dünyası Büyük Balığın Peşinde
Sportif balıkçılık tutkunlarının heyecanla beklediği “Columbia PFG Alaçatı ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞİKAGO'DA DÖRT DELİKANLI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri