Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2019 Pazar - 20:18

Ve adaylar sahada!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kente gelerek partisinin İzmir’deki belediye başkan adaylarını tanıttı. CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran ise CHP Bayrağını bir kez daha Çeşme’de dalgalandıracaklarını söyledi

Ve adaylar sahada!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’e geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adayı gösterilen isimleri kamuoyuna tanıttı.

Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Millet İttifakı’nın yereldeki muhatapları CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP’li milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye başkan adayları, ilçe başkanları, örgüt mensupları ve çok sayıda partili katıldı.

Yerel seçimlere ‘Derman Belediyeciliği’ ve ‘Mart’ın Sonu Bahar’ sloganlarıyla hazırlanan partiler salonun dört bir yanını bayraklar ve afişlerle donattı. Salonda ayrıca dev LED ekranda video gösterimi de yapıldı. CHP Lideri törende yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Tanıtım toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Çeşme Belediye Başkan adayı Ekrem Oran, “Sahaya şimdi iniyoruz. Tüm gücümüzle CHP bayrağını bir kez daha Çeşme’de dalgalandırmak için çalışacağız. Şimdi birlik olma zamanı. CHP’nin gücünü herkes görecek” dedi. 

İZMİR MİLLETVEKİLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, “Kısa bir konuşma yapacağım. İzmir Milletvekili olarak bana bu onuru yaşattığınız için bütün İzmirlilere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir Türkiye’nin göz bebeği olan bir kent, demokrasinin kalesi, uygarlığın kalesi, 8 bin 500 tarihi bağrında taşıyan bir kent. Bu nedenle milletvekili olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Victor Hugo, ‘‘İzmir prensestir, mutlu ilkbaharlar onun çağrısına cevap verir’ der. Biz Mart’ın sonu bahardır derken aslında yıllarca önce Hugo’nun söylediğini bir anlamda tekrarlamış oluyoruz. Bahar sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye gelmeli. Tüm Türkiye’de insanlar huzur içinde yaşamalı. Tüm Türkiye bahar içinde olmalı.

İKTİDARA SESLENDİ: GELİP AZİZ KOCAOĞLU’NDAN DERS ALACAKSINIZ!
“Halkın sesi hakkın sesidir. Buna kulak vermek zorundayız” diyen Kılıçdaroğlu, “Kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İstanbul’a, Ankara’ya bakın, tam bir beceriksizlik! İnsanların oturdukları gecekondular da kalmadı. Ortada müteahhit yok. Herkes perişan. Ama aynı şey İzmir’de de Sayın Aziz Kocaoğlu hayata geçirdi. İnsanlara, ‘sizin garantiniz İzmir Büyükşehir Belediyesi olacaktır’ sözü verildi. Siz kimseye gidip el avuç açmayacaksınız. Aynı süreci yeni büyükşehir belediye başkanımız da yürütecek. Aldığımız mirası daha da ileri taşıyacağız. Süt projesi… Kırsal ve kent arasındaki ilişkiler… Tarımda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını yurt dışında örnek gösterdiler. Tanzim satış noktaları diyorlar. Onlar 1970’lerde kaldılar. Şimdi 2019 yılındayız, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Tarımda büyümeyi nasıl yapmak istiyorsanız, geleceksiniz Aziz Kocaoğlu’ndan ders alacaksınız. O size bütün ayrıntıları anlatacak. Son 10 yılda üretici kooperatiflerini üye sayısı yüzde 165 arttı. Kooperatif çalışanları yüzde 616 arttı. 2007-2016 arasında ciro yüzde 658 arttı. 2017’den bu yana üreticiye aktarılan para 825 milyon TL, Türkiye’de tarım gerilerken İzmir’de ortalama büyüme yüzde 7 buçuk oldu. İzmir’de kırsalda kimse ben açım demiyor ama Türkiye’nin diğer yerinde herkes açım diyor. Eylem adamı olacaksınız. Kırsaldan İzmir’e değil, İzmir’den kırsala göç gidiyor. Doğal Yaşan Parkı… Sadece İzmir, Türkiye için değil, tüm Avrupa için en önemli merkezlerindendir. Yapan kim? İzmir Büyükşehir Belediyesi! Örnek alınması gereken yer İzmir. Dolayısıyla İzmirlilere şükran borçluyum” dedi.

İZMİR’DEN ADAY BULAMADILAR, GİTTİLER İTHAL BELEDİYE BAŞKANI GETİRDİLER!
 

Kılıçdaroğlu, “Tüm belediyelerimizde asgari ücret 2 bin 200 TL. AK Partili belediyelerde çalışan bütün işçi kardeşlerime seslenmek istiyorum; 2 bin 20 değil 2 bin 200 TL almak istiyorsan, iş güvenliği istiyorsan bu seçimde hiçbir çekinceye kapılmadan gideceksin CHP’li belediye başkan adaylarına oy vereceksin. Seni 2 bin TL’ye mahkum edenlere izin vermeyeceksin. Bunu yapamazsın diyorlardı. Net en az rakam 2 bin 200 TL… İşçi kardeşim bu parayı almak istiyorsan gidip CHP’li belediyeye oyunu vereceksin. Tanzim satış diyerek insanları kuyruklara sokuyorlar. 35 bin konuta, yoksul aileye belirli aralıklarla patates ve soğana teslim ediyor. Onları kuyruğa sokmuyor. Her hafta sütü haneye teslim ettiği gibi. Baktılar İzmir’den istedikleri gibi bir kişi çıkmıyor. Ne yaptılar? Dışarıdan ithal aday getirdiler. İthal belediye başkanıyla devasa bir İzmir yönetilir mi? İzmir’i yönetecek kişinin İzmir’in kültürüne sahip olması lazım. İzmir’i yönetecek kişinin, İzmirli olması lazım. İzmir’i yönetecek kişinin İzmir’in tarih ve dokusuna sahip çıkması lazım. Bizi şununla bununla ittifak yaptınız diye eleştiriyorlar. Sandıkta tüm seçmenlerimizle ittifak yapıyoruz. AK Partili kardeşlerim vereceksin kardeşim, CHP’ye oy vereceksin. Hep birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Hiç kimsenin aşıyla, ekmeğiyle oynamayacağız. Herkes kentinde huzur içinde yaşasın istiyoruz. CHP’li belediyelerin olduğu hiçbir yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” ifadelerini kullandı.

İTHAL ADAYLARLA DEĞİL İZMİR’İN SOKAKLARINI BİLEN İSİMLERLE KARŞINIZA ÇIKIYORUZ
 

İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Cumhuriyetin kalesi, demokrasi ve barışın başkenti, belediyecilikte dünya markası olan İzmir’imize hoş geldiniz sayın genel başkanım. Biz adaylarımıza sadece CHP’nin adayları demiyoruz, biz adaylarımıza İzmir’in belediye başkan adayları diyoruz. Biz İzmir’in yetiştirdiği, ekmeğini İzmir’de kazanan, İzmir’i sokak sokak bilen insanlarla sizin karşınıza çıkıyoruz. Biz ithal isimlerle karşınıza çıkmıyoruz. Adaylarımızın hepsi değerli. İzmir duruşuna sahip, İzmirli adaylarımız var. Peki ne demek bu İzmir duruşu? Atatürk sevdalısı, Cumhuriyet aşığıdır İzmirli olmak. Anadolu’nun kendisi olup yüzünü Batı’ya dönmektir İzmirli olmak” dedi.

TANZİM SATIŞIN MİMARI İZMİR VE CHP’Lİ BELEDİYELERDİR
Yücel ayrıca AK Parti iktidarını hedef alırken CHP’li belediyelerin hayata geçirdiği hizmetlerden örnekler verdi. Yücel, “İzmir’e yıllardır hak ettiğini vermeyen ve her fırsatta İzmir’i cezalandırmak isteyen AKP iktidarına inat başta Büyükşehir ve 22 belediyemizle birlikte İzmirlilere hizmet ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu önderliğinde yapılamayacak işler yaptık. Ulaşımda, çevre yatırımlarında, kentsel dönüşümde örnek hizmetleri hayata geçirdik. AKP iktidarının söz verip yapmadığı raylı ulaşımda İzmir’i 180 kilometre raylarla döşedik. Anlatılacak o kadar proje var ki, hepsini anlatmaya kalksak saatler sürer. Bugünlerde tanzim satış konuşuluyor. Üreticiyle tüketicinin buluştuğu ve vatandaşın temel gıda maddelerini düşük fiyata alabildiği toplumcu belediyeciliğin en güzel örneklerindendir. Bir avuç yandaşına rant dağıtanlar bunu yeni bir şeymiş gibi sunuyorlar. Ancak onun mimarı İzmir ve CHP’li belediyelerdir. 1973 yılında TANSAŞ’ı kuran ve Türkiye’ye örnek olan İzmir belediyesidir. Amerika’yı yeniden keşfedenlerin İzmir ve CHP’den öğreneceği çok şey var. Biz bu hizmetlerimize 1 Nisan’dan sonra da devam edeceğiz. Biz İzmir’de CHP’li belediyeler olarak hizmet yarışındayız. Kendimizle yarışıyoruz” diye konuştu.

 İZMİR’DE 30 ARTI 1 İLE TULUM ÇIKARACAĞIZ!
“Ülkemizin ekonomisi dibe vurmuşken çok önemli bir seçime gidiyor” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Yücel, “Her seçim önemli ama bu seçim doğrudan halkımızı ilgilendiriyor. Biz rant için değil halk için belediyecilik dedik ve yola çıktık. Paylaşan, bölüşen, birbirleriyle kardeşçe yaşayan insanların mutlu olacağı kentlerin sözünü verdik. Hesap verebilen şeffaf belediyecilik, kültür, sanat, yerelde kalkınma, çevreci belediye, kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm dedik. Onlar dış güçler, beka sorunu diyor. Biz beka sorununun ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bugün bir beka sorunu varsa Erdoğan ve yandaşlarınındır. Beka sorunu üzerinden oy devşirmelerine izin vermeyeceğiz. Vatansever insanlar, inançlı insanlar üzerinden oy devşirmelerine izin vermeyeceğiz. 31 Mart’ta bir görev değişikliği olacak. Ben burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere görev yapan tüm belediye başkanlarımıza İzmir’e vermiş oldukları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek belediye başkanlarımıza başarılar diliyorum. İktidar sahiplerinin anlamadıkları bir şey var. CHP’de parti içi demokrasi vardır. Herkes düşüncelerini kamuoyu önünde partiye zarar vermeden dile getirebilir. Bu bir zenginliktir. Yüz çiçek açsın yüz fikir yarışsın. Ancak adaylar açıklandıktan sonra tüm tartışmalar biter ve adayımızın yanında kenetleniriz. Adayımızın kazanması için var gücümüzle çalışırız. Ayrıştırma, kutuplaştırma bizden uzak olur. Boşuna hak hukuk adalet dem edik. Bu ülkenin adalete, birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Biz bu toplumu cennete dönüştürmek ve İzmir’i daha güzel hale getirmek için yola çıktık. İzmir’in hizmetinde olacağız. Her insan bizim için değerli. Gel dedik, kim olursan ol gel dedik. Yaratılanı sevdik yaratandan ötürü dedik. Seferihisar’ı marka şehir yapan Tunç Soyer başta olmak üzere birbirinden değerli adaylarımız var. Millet İttifakı olarak İzmir’de ilçelerimizle birlikte 30 artı 1 yaparak tulum çıkaracağız. Biz bunun sözünü genel başkanımıza veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İŞTE CHP’NİN İZMİR’DEKİ ADAYLARI
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Tunç Soyer

Aliağa: Özcan Durmaz

Balçova: Mehmet Ali Çalkaya

Bayındır: Ufuk Sesli

Bergama: İdris Yavuzyılmaz

Bayraklı: Serdar Sandal

Buca: Suat Nezir

Bornova: Mustafa İduğ

Beydağ: Feridun Yılmazlar

Çeşme: Ekrem Oran

Çiğli: Utku Gümrükçü

Dikili: Adil Kırgöz

Foça: Fatih Gürbüz

Gaziemir: Halil Arda

Güzelbahçe: Mustafa İnce

Menemen: Serdar Aksoy

Menderes: Mustafa Kayalar

Konak: Abdül Batur

Seferihisar: İsmail Yetişkin

Karşıyaka: Cemil Tugay

Karabağlar: Muhittin Selvitopu

Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan

Kınık: Ahmet Özkan

Kemalpaşa: Rıdvan Karakayalı

Narlıdere: Ali Engin

Ödemiş: Mehmet Eriş

Selçuk: Filiz Ceritoğlu Sengel

Torbalı: İsmail Uygur

Urla: Burak Oğuz

*Tire ve Kiraz’da İYİ Parti’nin adayı desteklenecek.

 

 
Ekrem Oran'dan Alaçatı'ya Belediye Hizmet Binası müjdesi
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'ithal aday' ve 15 Temmuz çıkışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekrem Oran'dan Alaçatı'ya Belediye Hizmet Binası müjdesi
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Alaçatı Belediyesi'nin kapatılmasıyla ...
Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'a ittifak desteği
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'a ...
" Çılgın değil akıllı projelerimiz var!"
CHP İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer, Güzelbahçe’de seçim bürosu açılışına ...
 
CHP’de Adaylar vitrine çıkıyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Şubat Pazar günü İzmir’e gelecek. ...
Soyer: “İzmir’in tüm kulüpleri için üzerimize düşeni yapmaya hazırız”
Karşıyaka Spor Kulübü ve Altay Spor Kulübü Yönetimleriyle buluşan CHP ...
Çeşme aday adayından şok istifa!
Çeşme’den Belediye Başkan aday adayı ve aynı zamandan CHP Konak meclis ...
 
Oran, "Turizmin gelişmesi için yeterli altın bileziklere sahibiz"
ÇEŞTOB yöneticilerine projelerini anlatan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı ...
Dalgıç, "Ben partimin yanındayım"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, hiçbir partiyle, hiçbir şekilde ...
Ekrem Oran'dan Dalgıç'a nezaket ziyareti
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri