Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2019 Perşembe - 09:25

Oran, "Turizmin gelişmesi için yeterli altın bileziklere sahibiz"

ÇEŞTOB yöneticilerine projelerini anlatan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, turizmin gelişmesi için Çeşme'nin yeterli altın bileziğe sahip olduğunu belirterek, "Hep birlikte Çeşme'yi ayağa kaldıracağız. Çeşme ekonomisi için turizm önemliyse, turizm ayağa kalkacak" dedi.

Oran,  Turizmin gelişmesi için yeterli altın bileziklere sahibiz

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları ve CHP yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, yaptığı konuşmada, "Adaylığınızın Çeşme turizmi adına hayırlı olmasını diliyoruz. Umuyoruz ki, seçildiğinizde turizmi en ön plana alacaksınız. Çeşme turizmini en yukarılara taşıyacağınızı düşünüyoruz" dedi. Demir, turizmcilerin sorunlarını da dile getirerek, 1 Nisan'dan itibaren acil çözüm beklediklerini söyledi. 

"Turizm sezonunu uzatmak için çalışacağız"

Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran da yaptığı konuşmada, Çeşme'nin, vizyonunu turizme bağlamış bir kent olduğunu vurgulayarak, "Çeşme'yi emanet edeceğiniz Belediye Başkanı'nın görevi de turizm sezonunu uzatmaktır. Çeşme'de turizm sezonu; okulların kapanması ile başlıyor ve okulların açılması ile bitiyor. Demek ki bizim vizyonumuz, sadece iç turizm olmaması gerekiyor. Termal turizm deniyor. Doğrudur, termal turizme yatırım yapacağız. Ilıca Yıldız Burnu'ndaki sıcak sularımızı faal ve turizme açık hale getireceğiz. Ayrıca Şifne Otel'imizi ihya edeceğiz. Bu da yetmez, Ilıca'da Termal Tedavi Merkezi kuracağız. Tabi bunların hiçbirisi yetmez. Termal tedavi için gelenler, ya yaşlı, ya da hasta. Yani otelden veya tedavi merkezinden kolay kolay dışarı çıkmazlar. 5 yıldızlı otellerimiz iş yapsın, çok güzel. Otellerde insanlar çalışıyor. Otellerin de iş yapması gerekir. Ama Çeşme'ye sadece yaşlı ve tedavi için gelen turist yetmez. Sörf turizmi, yelken turizmi ile spor turizminin gelişmesi için çalışırken, kongre turizmi, gastronomi turizmi gibi çalışmalarla turizm yelpazemizi çeşitlendirerek, turizm sezonunu uzatacağız" diye konuştu. 

"Çeşme Festivali geliyor"

Geçmiş yıllarda yapılan ve büyük ses getiren festivalleri hatırlatan Ekrem Oran, "1984-1986 yıllarında Çeşme'de Ahmet San'ın katkıları ile büyük festivaller düzenleniyordu. O yıllarda, 13 televizyondan Avrupa'ya, Çeşme'den canlı yayın yapılıyordu. Çeşme, yaklaşık 3-4 saat,  canlı yayınla, Avrupa'ya tanıtılıyordu. Çeşme Festivali rüzgarı, 1991 yılına kadar esti. 1992'de, Çeşme Vakfı kapatıldı ve Çeşme Festivali sona erdi. Alaçatı Ot Festivali'miz, çok güzel. Alaçatı Ot Festivali'ni bu noktalara getiren Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'a teşekkür ediyoruz. Dalgıç'ın dünyaya tanıttığı Alaçatı Ot Festivali'ni daha da büyüteceğiz.  Germiyan Festivali ayağa kalktı. Germiyan Mahallemiz'deki Ekmek Festivali'ni devam ettirip, geliştireceğiz. Dalyan Aşk Festivali'nin rötuşa ihtiyacı var. Önümüzdeki dönemde bu festivaller tabi ki devam edecek. Ama en büyük festival, geçmiş yıllarda Çeşme'yi Avrupa'ya tanıtan Ahmet San ile Çeşme Festivali geliyor" diye açıkladı. 

"Meydanlar, Çeşme'ye yakışır hale getirilecek"

Çeşme'nin ve Alaçatı'nın meydanlarını düzenleyeceklerini belirten Oran, "Alaçatı'daki Atatürk ve İsmet İnönü'nün heykellerini bulunduğu meydanı, Alaçatı mimarisine uygun bir dokunuşla, Alaçatı'ya yakışır bir meydan haline getireceğiz. Dünyanın her yerinde kentler, meydanlar ve heykellerle anılır. Çeşme'de bunun eksikliği hissediliyor. Bu eksikliği en kısa zamanda gidereceğiz" diye anlattı. 

"Erythrai için sponsor bulacağız"

Tarih turizminin önemine de dikkat çeken Oran, "Turizmi yaymak için bileğimizde altın bilezikler var. 12 İyon kentinden birisine sahibiz. Erythrai antik kenti gibi önemli bir tarihsel değerimiz var. Ünlü ressam Mikalenjelo, bir Şapel'de,  Erythrai'li Kybele'yi (Sibel) çizmiş. Bizim haberimiz yok. Bileğimizdeki altın bileziğin farkına varıp, parlatmamız gerekir. Bu önemli antik kentin bulunduğu Ildır Mahallemize Belediyemizin yaptıkları yetmez. Antik kent için sponsor bulacağız. Erythrai'nin turizmde çekim merkezi olması için çalışacağız" diye belirtti.

"Çeşmeköy'ü tarih turizmine kazandıracağız

Çakabey Anıtı'nın bulunduğu bölgedeki Çeşmeköy hakında da açıklamalarda bulunan Oran, "Çeşmemiz'deki bütün tarihsel değerlerimize sahip çıkacağız. Çeşmeköy'de bulunan tarihi kalıntılar var. Oradaki tarihi değerlerimiz, yıkılıp yok olmak üzere. Toprağın altında kimbilir ne değerlerimiz var. Tarihi değerlerimiz yok olmaktan kurtaracağız. O bölgede şahıs malları var. Arkeolojik bölge olduğu için onlar da bir şey yapamıyor. İstimlak ederek, takasla uygun araziler vereceğiz. Arkeolojik kazı yapılmasını sağlayacağız. Çeşmeköy'ü tarih turizmine kazandıracağız" diye açıkladı. 

"Bağlararası'ndaki mağduriyetleri gidereceğiz"

Bağlararası kazısı ve arsa sahiplerinin mağduriyetleri hakında da açıklamalarda bulunan Oran, "2005 yılında, kontenjandan seçilmiş Belediye Meclis üyesiydim. Musalla Mahallesi'nde bulunan 16 Eylül Parkı'nın yanında, bir inşaat için temel kazılırken, günümüzde de kazıları devam eden ve Çeşme'nin tarihi açısından büyük önem taşıyan, tarihi şarap imalathanesi bulundu. Tabi tarihi değer ortaya çıktı, ama orada arsaları bulunan vatandaşlarımız da mağdur oldu. Mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek ve oradaki kazıları hızlandırarak, turizme kazandırmak zorundayız" diye kaydetti.

 

 
Hurdadan sanat çıktı
 
Çeşme aday adayından şok istifa!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalgıç, "Ben partimin yanındayım"
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, hiçbir partiyle, hiçbir şekilde ...
Ekrem Oran'dan Dalgıç'a nezaket ziyareti
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin ...
“Çadır manavcılığı ile halkın gözünü boyuyorsunuz”
Maliye ve Hazine Bakanı ile iktidar milletvekillerinin ekonomiye dair ...
 
"Adam adama markaj" istedi
Karaburun'da CHP ilçe örgütüyle buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bugün Türkiye ...
"Ildır hattındaki sorunu, minibüs esnafımızla birlikte çözeceğiz"
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, sosyal medyada dolaştırılan ...
O tarihte İzmir’e geliyor!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir’deki belediye başkan adaylarını kamuoyuna ...
 
Kırgınlık değil, birlik zamanı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menderes'te parti örgütüne seslendi.
"Bu Hikaye Türkiye'yi Değiştirecek"
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye ...
Doğu-Der Başkanı Salih Kaya, görevinden ayrıldı
Doğu-Der Başkanı Salih Kaya, 1 Mayıs 2016 yılından beri sürdürdüğü görevinden, ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri