Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2019 Çarşamba - 17:07

Dalgıç, "Ben partimin yanındayım"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, hiçbir partiyle, hiçbir şekilde görüşmediğini belirterek, "Ben partililiğimi asla tartıştırmam. Ben partimin yanındayım" dedi.

Dalgıç,  Ben partimin yanındayım

CHP Parti Meclisi tarafından aday gösterilmemesinin ardından, bazı basın organlarında başka partiden aday olacağı şeklinde haberler çıktığını ifade eden Dalgıç, "Başka bir partiden aday olmak hiçbir zaman aklımın ucundan geçmedi. Basın yazdı, ama ne telefonla ne de yüz yüze başka bir partiyle görüşmem, hiçbir şekilde olmadı. Ben, partililiğimi asla tartıştırmam. İlk açıklamamda da söylediğim gibi ben partimin yanındayım" diye konuştu. 

"Kırgın değil, biraz üzüntülüyüm"

Parti Meclisi'nin verdiği karar nedeniyle kırgın olmadığını, ama biraz üzüntülü olduğunu ifade eden Dalgıç, "Daha önce de söylediğim gibi, adaylık sorunu sadece Çeşme'de olsaydı, kırılabilirdim. Hep söyledim; benim evimde daha rahat koltuğum var. Koltuk derdinde değilim. Örnek olacak bir şekilde koltuğu bırakacağım" diye açıkladı. 

"Projeler hazır"

Rüştünü ispat etmiş insanlardan birisi olduğunu belirten Dalgıç, "Yoktan bir Alaçatı yarattık. Alaçatı'yı dünyaya tanıttık. Şu anda Çeşme'de de her şey hazır. Şifne planları bitmek üzere. O bölgede kurulması düşünülen üniversite ile ilgili olarak da, geçen Belediye Meclisi'mizden niyet kararını çıkardık. Reisdere'nin tamamı bu planlar içerisinde. Ayrıca örnek bir proje olarak düşündüğümüz sosyal konut alanı da hazır. Kooperatifin kuruluş çalışmalarını şu anda yapıyorum. Bitireceğim. Hep yatay yapılaşmadan yana olduk. Yerel mimari, yerel malzeme ile planladık. Akarca bölgesindeki yıllardır sürüncemede olan 130 hektar alanın planlamasını bitirdik. Yakında askıdan inecek. Parselasyonu bitti. Şu andaki mevcut Belediye binasının nereye gideceği, kültür merkezinin nerede yapılacağı, Belediye hizmet alanlarının nerede olacağı, otoparkın nerede olacağı belli. Tamamının planlaması hazır. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan kamulaştırdığımız binanın restorasyon çalışmasının projeleri bitti. Dalyan'daki caminin restorasyon çalışmasının projesi bitti. Eski Çeşmeköy restorasyon planları onaylandı ve hazır. Ayrıca bizim çok önemsediğimiz ama başlayamadığımız Çeşme meydan düzenlemesi ve Ontur Otel'e kadar sahil bandı çalışması ihale hazırlığı sürecinde" diye açıkladı. 

"Seve seve yardımcı olurum"

Projeleri ile ilgili yardım talebi olması durumunda seve seve yardımcı olabileceğini açıklayan Dalgıç, "Projeler, hiçbir Belediye Başkanı'nın çantasında alıp gittiği şeyler değildir. Projelerimiz, Belediyemizin ilgili birimlerinde, talimatlarımız gereğince takip edilmektedir. 1 Nisan'da göreve gelecek arkadaşımız, ilgili birimlerden de projeleri öğrenebilir" diye belirtti.

"Projelerin hemen uygulanması, yaz sezonu nedeniyle zor"

Hiç kimsenin "Çeşme'yi satacağım" diye aday olmadığını vurgulayan Dalgıç, "Çeşme'ye bir şey katmak için aday olunur. Bu hazırladığımız projeler devam ettirilirse Çeşme'ye büyük katkı sağlanmış olur. Tabi hemen uygulamak da zor. 1 Nisan'da göreve başladığınızı düşünün. Hemen yaz sezonu hazırlıkları başlamış oluyor. Projelerin uygulaması doğal olarak gecikecek. Nisan'ın ilk haftasında Alaçatı Ot Festivali yapılacak. Yine milyonlarca kişi Çeşme ve Alaçatı'yı ziyaret edecek. Alaçatı Ot Festivali sadece Çeşme'ye değil, tüm yarımadaya, İzmir'e, hatta Selçuk'a kadar katkı sağlıyor. O nedenle Alaçatı Ot Festivali mutlaka devam etmeli. Ayrıca Mayıs ayı içerisinde, Almanya'dan 750 civarında yabancı acente temsilcisi Çeşme'ye gelecek. Bunun bütün hazırlıkları bitti. Uçakları, kalacak otelleri ayarlandı" diye konuştu. 

"Bana ve aileme rant getirecek hiçbir şey yapmadım"

Belediye Başkanlığı döneminde, ne kendisine, ne ailesine, ne de sülalesine rant kazandırmadığını söyleyen Dalgıç, "Çeşme halkı bizim ne olduğumuzu bilir. 100 yıldır burada yaşıyoruz. Çeşme halkı, bizim ekonomik yapımızı da bilir. 43 bin nüfuslu bir yerde, herkes birbirini bilir. Bizim hiçbir ranta ihtiyacımız yoktur. Bugüne kadar ne ailemin, ne sülalemin bir santim yerini bile imara açmış değilim. Açma niyetinde de olmadım. Hatta arazilerimizin yanındaki vatandaş bile bundan rahatsız olmuştur. Arazilerimize yol bile yapmadım. Bana ve aileme rant getirecek hiçbir şey yapmadım" şeklinde konuştu. 

TETUSA projesinin devam ettirilmesinin Çeşme'ye önemli katkı sağlayacağını söyleyen Dalgıç, "Muhteşem bir proje oldu. Sadece mimarisini görmek için binlerce insan gelecek" diyerek sözlerini tamamladı. 

 

 
Ekrem Oran'dan Dalgıç'a nezaket ziyareti
 
Hurdadan sanat çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekrem Oran'dan Dalgıç'a nezaket ziyareti
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin ...
“Çadır manavcılığı ile halkın gözünü boyuyorsunuz”
Maliye ve Hazine Bakanı ile iktidar milletvekillerinin ekonomiye dair ...
"Adam adama markaj" istedi
Karaburun'da CHP ilçe örgütüyle buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bugün Türkiye ...
 
"Ildır hattındaki sorunu, minibüs esnafımızla birlikte çözeceğiz"
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, sosyal medyada dolaştırılan ...
O tarihte İzmir’e geliyor!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir’deki belediye başkan adaylarını kamuoyuna ...
Kırgınlık değil, birlik zamanı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menderes'te parti örgütüne seslendi.
 
"Bu Hikaye Türkiye'yi Değiştirecek"
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye ...
Doğu-Der Başkanı Salih Kaya, görevinden ayrıldı
Doğu-Der Başkanı Salih Kaya, 1 Mayıs 2016 yılından beri sürdürdüğü görevinden, ...
Belediye Başkan Adayı Oran, Çorumlular'la buluştu
Çeşme Çorumlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Üye Toplantısı'na ...
 
YAZARLAR
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
NEZAKET VE ZARAFET
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri