Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
5 Mayıs 2018 Cumartesi - 15:11

Urla İşçisinin Sözleşme Bayramı

Urla Belediyesi’nde çalışan kadrolu ve taşeron firmasından Belediye şirketine geçen işçiler adına 2020 yılına kadar 2 yıllık toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmeyle özellikle taşeron kadrolarından gelen işçiler yeni haklara kavuştu.

Urla İşçisinin Sözleşme Bayramı

DİSK Genel İş İzmir 4 No’lu Şube ile imzalanan sözleşme ile işçilerin yıllık çıplak ücretleri ise yüzde 17 oranında artarken, sosyal yardımlarda da bu oranlarda artış sağlandı. 1 Mayıs’ta işçi bayramını kutlayan Urla Belediyesi çalışanları, hemen ardından sözleşmeyle kavuştukları hakları Belediye Başkanı Sibel Uyar ile birlikte kutladı.

Başkan Sibel Uyar, “Ben işçi emeklisi bir babanın çocuğuyum. Babam bana (İşçinin emeği teşekkürle ödenmez ve alın teri kurumadan hakkını ödemelisin) derdi. Sözleşmeyi imzalarken bu duygularla imzalıyorum. Bir başka mutluluğum ise taşeron kadrolarında iken bazı hakları alamayan işçilerimize yeni haklar sağlamak” dedi.

Birlikte hareket etmek

DİSK Eski Genel Başkanı Kani Beko, Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş yöneticileri, şube başkanları ile Çeşme ve Seferihisar’dan işçilerin katıldığı tören Cumhuriyet Alanı’nda yapıldı. Genel İş 4 No’lu Şube Başkanı Şükret Sevgener, Başkan Sibel Uyar’a işçiler adına teşekkür etti, “İlk günden bu yana emekten yana tavrını koyan başkanımız Sibel Uyar’a teşekkür ederiz” dedi. Urla Belediyesi’nde sadece Başkan Sibel Uyar’ın sendika üyesi olmadığını belirten Sevgener, “Sayın Başkanımız üye olmasa da bizimle birlikte” dedi.

Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan da Başkan Sibel Uyar’ı kutladı. Yaptığı çalışmaların Türkiye’nin her yanında duyulduğunu belirten Çalışkan, “Böylesine emekten yana bir Belediye Başkanı ile sözleşme yapmak çok sevindirici” dedi.

Büyük bir aileyiz

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise konuşmasında, Urla’daki tüm üretimi çalışanlarla birlikte yaptığını hatırlattı, “Biz büyük bir aileyiz. Aslında bu masada ben de işçilerimin tarafındayım. Bizim bütçemiz, araçlarımız gibi amaçlarımız da ortak. Hepimiz Urla için çalışıyoruz” dedi. Uyar şunları söyledi:

“Ben işçi emekli bir babanın kızıyım. Babam bana (emeğin hakkı teşekkürle ödenmez, işçinin teri kurumadan parasını ödemelisin) derdi. Bön böyle büyüdüm. Birlikte hareket etmek çok önemli. Birlikte olursanız sizi kimse yıkamaz. Bu sözleşme ile kadrolu işçilerimizin ücreti yüzde 17 arttı. Kıdem tazminatı da o oranda arttı. Sosyal yardımlardaki artış oranı yüzde 15 oldu. Kadınlara burada bir ayrımcılık yaptık ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın işçilerimize 1 yevmiye ikramiye vereceğiz. Bir başka üzüntümü de giderdim. Taşeronda çalışırken işçilerimize veremediğimiz bazı haklar vardı. Şimdi onları da vereceğiz. Sanki Evlat ayırıyor gibi üzülüyordum. Şimdi o çalışanlarımıza ek haklar sağladık. Yemek, yakacak, öğrenim yardımı, bayram ikramiyeleri vereceğiz. Bu çalışanlarımız ayrıca Bankalarından promosyon 890 lira tutarında promosyon alacaklar. Mayıs ayında da 9 aylık geçmiş fark ücretleri ödenecek. “

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, işçilerine hedeflerinin ülke için aynı olduğunu da anımsatırken, “Bizler laik demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerinden hiçbir zaman ayrılmadık, ayrılmayacağız” dedi.

Törende konuşan DİSK Eski Genel başkanı Kani Beko ise Sibel Uyar’a teşekkür etti, bundan sonra da DİSK ve çalışanların yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Toplu sözleşmenin ardından DİSK 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener ile Şube Sekreteri Aydın Tekin Başkan Sibel Uyar’a tarihteki ilk toplu sözleşmeyi parşömen kağıdına yazılı olarak armağan etti.

Törenin ardından meydanda işçiler ile Başkan Uyar marşlar söyledi, halaylar çekti.

 
Burslu öğrenciler yararına kermes
 
İmza çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu fuarın tadı damaklarda kalacak
Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın ...
Başkan Dalgıç İzmir'de emekçilerle buluştu
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Gündoğdu’da emekçilerle 1 Mayıs‘ı kutladı.
1 Mayıs hatırası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
 
Gönül şenlik ister, boyoz bahane
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 4.sü düzenlenen ...
Sahile “renk” kattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak- Karataş arasında bulunan Mustafa Kemal ...
Harmandalı’da yeni dönem başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı'nın rehabilitasyonu ...
 
Sandık çağrısı
Başkan Kocaoğlu, 24 Haziran seçimleriyle birlikte dış politikanın ve ...
İyi ki doğdunuz!
İzmir Doğal Yaşam Parkı ailesi, bahar ayında dünyaya gelen yavrularla birlikte biraz daha büyüdü.
İlk fuarın ilk defilesi
İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Fashion Prime – 1. Tekstil, ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri