Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
30 Nisan 2018 Pazartesi - 06:10

Gönül şenlik ister, boyoz bahane

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 4.sü düzenlenen “Boyoz Festivali”, kent yaşamına farklı bir heyecan kattı.

Gönül şenlik ister, boyoz bahane

Gündoğdu Meydanı'ndaki etkinlikte,  Büyükşehir Belediyesi onbinlerce boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramında bulundu. Kordon’da temiz hava ve güneşin tadını müzik eşliğinde çimlerde boyoz yiyerek çıkaran kentliler, “İşte bu yüzden İzmir” dedi.

Bazıları onu "İzmir böreği" olarak anıyor. Yaklaşık 600 yıllık tarihi geçmişiyle İzmir’in vazgeçilmez lezzeti “boyoz”, sadece kentlileri değil İzmir’e gelip de tadına bakan herkesi kendine hayran bıraktırıyor.

Kentin "simge lezzeti" haline gelen, ünü uluslararası boyutlara ulaşan boyoz, tadına doyum olmayan festivalle bu yıl yine hem damaklarda hem de belleklerde iz bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda, Radyo Romantik Türk projesi ile düzenlenen 4. Boyoz Festivali, boyozseverleri Gündoğdu Meydanı’nda buluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, meydana gelen vatandaşlara onbinlerce boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile birlikte Gündoğdu Meydanı’na gelerek vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın birbirinden güzel şarkıları eşliğinde çimler üzerinde boyoz yiyen İzmirliler, İzmirli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, ‘İşte bu yüzden İzmir’ dedi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için teşekkür etti.

Mutlaka sandığa gidin

Festival katılımcılarına seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Peşpeşe gerçekleştirdiğimiz festivallerle hem kent içerisindeki aileleri, hemşehrilerimizi hareketlendiriyor ve eğlendiriyor hem de civar kentlerden gelen, hatta yurt dışından gelen konuklarımızı ağırlıyarak onlara İzmir'i tanıtıyoruz. Bunun karşılığında hem İzmir'e hareket geliyor hem de ekonomiyi ayağa kaldırmış oluyoruz. Bugün aynı zamanda Urla’da Enginar Festivali, Ahmetli’de Yörük Festivali, Tire’de Giritli Festivali var. Herkes nereye gitmek istiyorsa oraya gidiyor ve hoşça vakit geçiriyor. İzmir, festivallerle büyüyor. İzmir'de insanlar kaynaşıyor; barışa, kardeşliğe katkı veriliyor. Keşke her yer İzmir gibi olsa" diye konuştu.

Gündoğdu Meydanı'nı dolduran onbinlere "24 Haziran mesajları" da veren Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kime oy verirseniz verin ama mutlaka sandığa gidin. Herkesin sandığa gidip oyunu kullanmalı ve vatandaşlık görevini yapmalıdır. İkinci önemli görevimiz ise sandığa sahip çıkmaktır. Oyumuza, ülkeye, demokrasiye, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine sahip çıkacağız.”

İzmirliler ne dedi?

Pazar gününün en eğlenceli halini ailesiyle birlikte festivallere katılarak yaşadıklarını dile getiren İsmail Özkaragöz, “İzmir’in vazgeçilmeyen lezzeti boyozu, deniz kokusunu hissederek birbirinden güzel şarkılar eşliğinde yemek inanılmaz bir keyif. Ailemle birlikte her sene Boyoz Festivali’ne geliyoruz; bugünü sabırsızlıkla bekliyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Boyoz Festivali’nin ardından Urla’ya Enginar Festivali’ne gideceğiz” dedi.

İlk defa geçtiğimiz yıl Boyoz Festivali’ne katıldığını belirten ve İzmirlilerin bu festivaller sayesinde kentin enerjik ruhunu yansıttığını da ekleyen Ayşegül Suvari, “Burada binlerce kişi var ve herkesin yüzü gülüyor çünkü burası İzmir. Hemen boyoza, peynire, yumurtaya ulaşabiliyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi sadece bunları düşünmemiş; çimlerde oturmamız için piknik örtüsünü de düşünmüş” şeklinde konuştu. 

Etkinlikte ayrıca kadın ve erkek kategorilerinde boyoz yeme yarışması da düzenlendi.  Yarışmanın birincilerine tablet hediye edildi. Gün boyu süren etkinlikte İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve Radyo Romantik Türk DJ’lerinin çaldığı birbirinden güzel şarkılarla hem tadını hem de eğlencesini unutamayacağı bir şenlik yaşadı.

 
Sahile “renk” kattı
 
Dünya Dans Günü Zumba ile kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahile “renk” kattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak- Karataş arasında bulunan Mustafa Kemal ...
Harmandalı’da yeni dönem başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı'nın rehabilitasyonu ...
Sandık çağrısı
Başkan Kocaoğlu, 24 Haziran seçimleriyle birlikte dış politikanın ve ...
 
İyi ki doğdunuz!
İzmir Doğal Yaşam Parkı ailesi, bahar ayında dünyaya gelen yavrularla birlikte biraz daha büyüdü.
İlk fuarın ilk defilesi
İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Fashion Prime – 1. Tekstil, ...
Enginar şöleni başladı
Yarımada’ya büyük hareketlilik kazandıran Urla Enginar Festivali’nin 4.’sü ...
 
Aylan Bebek Mülteci Çalıştayı’nda yerel yönetimler ele alınacak
Halkların Köprüsü Derneğinin düzenlediği, 3. Aylan Bebek Çalıştayı'nda ...
Fuar İzmir'de bahar bereketi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Perşembe gününe kadar ...
Atatürk Maskı'nın tadilatına başlandı
Buca Belediyesi tarafından Türkiye’nin en büyük ve en ihtişamlı Atatürk ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri