Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>ULUSAL
1 Haziran 2017 Perşembe - 09:42

Türkiye Şehitlerine Ağlıyor!

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopter kısa bir süre sonra düştü.

Türkiye Şehitlerine Ağlıyor!

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, Cougar tipi helikopterin havalandıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düştüğü bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Şırnak Şenoba'dan Şırnak il merkezine gitmek üzere havalanan helikopterin içerisinde yüksek rütbelilerin olduğu 13 askerin şehit olduğu açıklandı.

Şırnak Şenoba'da düşen helikopterde Şırnak Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın da şehit oldu. Helikopterde 1 tümgeneral, 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuş, 2 uzman çavuş bulunuyordu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre şehitlerin naaşları Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirildi.

13 şehit için bugün Şırnak'ta tören düzenlenecek.

TSK: 13 ASKER ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ta düşen askeri helikoptere ilişkin yapılan açıklamada, "Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde, helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır." ifadesi yer aldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Şırnak/Şenoba tugay komutanlığından kalkan içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 Cougar tipi helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55'te kaza kırıma uğradığı bildirildi.

Açıklamada, "Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde, helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

ŞIRNAK VALİLİĞİ: YÜKSEK GERİLİM HATTINA TAKILARAK DÜŞTÜ

Şırnak Valiliği'nden "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir" açıklaması yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir askeri helikopterin düştüğüne ilişkin ilk bilginin, Beştepe'de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından kurul üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı.

Helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesiyle meydana gelen elim kazada can kayıpları da olmasından derin üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, şehit askerlere Allah'tan rahmet dilediği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a başsağlığı dileklerini ilettiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza dolayısıyla mesaj yayımladı.

13 askerin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: 

"Bölgedeki operasyonları yöneten bir Tümgeneralimiz ile çeşitli rütbelerden subaylarımızın da aralarında yer aldığı bu kayıplarımızın acısını, milletimizle birlikte derinden yaşıyoruz. Terörle mücadelede son aylarda çok büyük başarılar elde etmemizi sağlayan bu askerlerimizin kahramanlıklarını, ülke ve millet olarak asla unutmayacağız. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum."

Düşen askeri helikopterin enkaz görüntüleri

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, "Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Yıldırım, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 13 askerin şehit olması nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Akşam saatlerinde, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerin şehit olduğu haberini teessürle öğrendiğini ifade eden Yıldırım, mesajında "Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Şehitlerimizin kederli aileleri ve yakınları başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sabır ve baş sağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE ZİYARETİ

Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Tümgeneral Aydın'ın başkentteki evini ziyaret etti.

Yıldırım, ziyarette şehit Tümgeneral Aydın'ın ailesine taziye dileklerini iletti.

ORGENERAL AKAR ŞIRNAK'A GİTTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkan, içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 Cougar tipi helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğradı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar da kazanın ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, olayla ilgili incelemenin devam ettiği, kazada helikopterde bulunan personelin şehit olduğu açıklanmıştı.

 

KILIÇDAROĞLU: TÜM TÜRKİYE'NİN BAŞI SAĞOLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.
Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şırnak'ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

3 BAKAN ŞIRNAK'A GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.

YARBAY SONGUÜL YAKUT DA ŞEHİT OLDU

Şırnak'ta Cougar tipi askeri helikopter, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. Düşen helikopterde Jandarma'nın ilk kadın komutanı Yarbay Songül Yakut da vardı. Bu arada şehit Yarbay Songül Yakut'un, geçtiğimiz yıllarda binbaşı rütbesindeyken Balyoz Davası sürecinde görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Akrabalarından edinilen bilgiye göre o dönem FETÖ'nün kumpası ile ordudan uzaklaştırılan Yakut'un hukuk mücadelesi başlattığı ve suçsuz olduğu kanıtlanınca yeniden göreve döndüğü belirtildi. (NTV-Hurriyet)

 

 
İTO’dan lezzet tarihine yolculuk
 
İngiliz Büyükelçi gözüyle İzmir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB için 3. Kuşak Pasaportlar hazırlanıyor.
TÜRK vatandaşlarının, AB üyesi Schengen ülkelerine vizesiz girişinde atılacak ...
Doktorlar 50. yıllarında Çeşme'de buluştu
Aralarında Canan Karatay'ın da bulunduğu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ...
Canan Karatay, ''Çocuklarınıza meyve suyu içirmeyin''
Prof. Dr. Canan Karatay, ABD Pediatri Akademisi'nin, çocuklara altı yaşına ...
 
Ve mahkeme kararını verdi
Booking.com'un itiraz talebine yönelik karar duruşması bugün yapıldı.
En iyi Destinasyon tanıtım ödülü İZKA’nın
İzmir Kalkınma Ajansı, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Şangay Turizm Fuarı’nda ...
13 Yıl sonra bir ilk!
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'ndaki "Türkiye'de ...
 
Sigorta yoksa gezi de yok!
Zorunlu olmasına rağmen bugüne kadar sorumluluk sigortası yaptırmayan ...
TEOG’a son bir hafta kala bu uyarılara dikkat!
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş, TEOG sınavlarının ikinci dönemi için ...
Elektronik İzleme Ulusal Konferansı Çeşme'de başladı
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Okan Yüksel
Okan Yüksel
DENİZ BUGÜNE BAKIYOR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri