Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
13 Nisan 2017 Perşembe - 12:21

Türkerler Holding’den sanata destek

Türkerler Holding, İzmir Devlet Opera ve Balesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. 1001 Gece Masalları bale gösterisi ve Samson ve Dalila operası, yurt içinde ve yurtdışındaki tüm gösterileri de dahil olmak üzere 3 yıl boyunca Türkerler Holding’in Mahall Bomonti İzmir projesi desteğiyle sergilenecek.

Türkerler Holding’den sanata destek

Türkiye’nin iki köklü kurum ve kuruluşu işbirliği kararı aldı. Gerçekleştirdiği dev projelerle Türkiye ekonomisinin önemli grupları arasında yer alan Türkerler Holding, Mahall Bomonti İzmir projesiyle, Türkiye’nin köklü sanat kurumlarından İzmir Devlet Opera ve Balesi’ne destek kararı aldı.

Mahall Bomonti İzmir ve İzmir Devlet Opera ve Balesi arasında hazırlanan işbirliği protokolü Elhamra Sineması’nda Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin ve İzmir Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Haldun Özörten tarafından imzalandı. İşbirliği ile 1001 Gece Masalları bale gösterisi ve Samson ve Dalila operası, yurt içinde ve yurtdışındaki tüm gösterileri de dahil olmak üzere 3 yıl boyunca Türkerler Holding’in Mahall Bomonti İzmir projesi desteğiyle sergilenecek. Sanatçıların da katıldığı törenin ardından 1001 Gece Masalları balesinin genel provası gerçekleştirildi. Kültür, sanat, eğitim, bilim ve spor alanlarında toplumsal yaşamın gelişmesine katkıda bulunmanın Türkerler Holding’in temel hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Attila Sezgin, “Köklü geçmişiyle İzmir’i İzmir yapan değerlerden biri olan İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin ve dolayısıyla sanatın, sanatçının yanında olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu. 

İşbirliği anlaşmasında konuşan Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin,  Türkerler Holding’in gayrimenkul geliştirme projesi “Mahall Bomonti İzmir” projenin başladığı ilk günden bu yana kültür-sanat, spor ve çevre konularında onlarca sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiğini belirterek, Mahall Bomonti İzmir’in, tarihle iç içe tasarlanan özel galerisinde gerçekleştirdiği sergilerle şimdiden İzmirli sanatseverlerin ilgisini çekmeyi başardığını söyledi. Prof. Dr. Sezgin, Mahall Bomonti İzmir projesi tamamlandığında, galerisi, müzesi ve kültür sanat etkinlikleriyle İzmirli sanatseverlerin en gözde mekânı olacağını vurguladı.

Desteğimiz devam edecek

İzmir için, sanat için önemli bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade eden Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin:, “Türkerler Holding Ankara merkezli ve yaklaşık 50 yıllık bir geçmişe sahip bir kuruluş. Enerjiden gayrimenkule, barajlara kadar çok değişik sektörlerde faaliyet gösteriyor ve hizmet veriyor. Türkerler olarak bugüne kadar birçok sanatsal etkinliğe ve sosyal sorumluluk projelerine katkı verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Çünkü bu topraklardan kazandığımızı bu toprakların insanlarına sanata, spora, kültüre yönelik harcanmasına büyük önem veriyoruz. İzmir’de daha önce birçok projeye imza attık. Şu anda da Mahal Bomonti İzmir projesi ile sanat, kültür ağırlıklı yeşil bir çevre anlayışıyla 45 dönümlük bir arazi içerisinde tarihle iç içe bir yaşam alanı sunuyoruz. Aynı zamanda Mahal Bomonti Osmanlı döneminden kalan bir eser. Tarihi yapısını da korunarak İzmirlilerin kültür- sanat, spor ve diğer etkinlik  alanları itibariyle hizmet vermesini ön gördüğümüz, yeni bir yaşam biçimini İzmir’e sunacak bir proje olarak düşünüyoruz. İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin böyle bir kapsam çerçevesinde destek vermesi de bizi gururlandırıyor.  Çok eski bir yapısıyla çok uzun yıllardır İzmir’de hizmet veren bir birim olarak bu sanatsal etkinliklere destek vermek bizim için de çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 3 yıllık bir anlaşma gerçekleştirdik. Ancak bu anlaşma uzun süreli bir anlaşma olacak. Ümidimiz bu anlaşmanın sonsuza dek devam etmesidir. Böyle bir anlaşmanın İzmir’e, Türkiye’ye ve sanat çevremize hayırlı olmasını diliyorum. Bu 2 sanat etkinliği bittikten sonra da başka oyunlarda desteğimizi sürdürmek istiyoruz.

İzmirli seyirciye en iyisini sunmaya devam edeceğiz

İzmir Devlet Opera ve Balesi olarak sanata ve sanatçıya katkı sağlayan Türkerler Grubuna teşekkür ederek sözlerine başlayan İzmir Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Haldun Özörten, “Türkler grubunun katkısıyla 1001 Gece Masalları bale gösterisi ve Samson ve Dalila opera esrini İzmirli seyirciyle buluşturuyoruz. 3 yıllık bir anlaşma yaptık. Dekorundan kostümüne Türkerler Holding katkılarıyla bu eserleri çıkartıyoruz. Bu iki eserde gerek bale gerek opera literatürün en önemli eserlerindendir. Bu tür eserlerin seyirci ile buluşmasında özel şirketlerin katkıları bütün dünyada çok fazladır. Bizim daha önce de sponsorlarımız oldu. Ama uzun bir aradan sonra Türkler grubuyla imza atarak bu organizasyonu tekrar başlatıyoruz. İlk görüşmeleri başladığımız andan itibaren ilgi ve alakalarıyla bizimle birlikte oldular. İzmir için neler yapabiliriz sorgusunu beraber yaptık ve en güzel organizasyonları hayata geçirmeye başladık. 1001 Gece Masalları bale gösterisi ve Samson ve Dalila operası bunun ilk örneği ve bu son olmayacak. Daha pek çok eserimizde böylesine sanatsever firmayla beraber yol alacağız. İzmirli seyirciyi en iyisini sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İzmir Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Haldun Özörten konuşmasını şöyle tamamladı: “Türkerler Holding ve Mahall Bomonti İzmir’e, sanatçılar ve sanatseverler adına teşekkür ediyorum. Bu destekler Türk sanatının çok daha ileriye taşınmasına katkıda bulunacaktır.” 

 1001 Gece Masalları 15 Nisan’da sahnede

1001 Gece Masalları adlı iki perdelik balenin “İzmir Prömiyeri” 15 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 20.00’de gerçekleştirilecek. Müziği Fikret Amirov’a, koreografisi Nugzar Magalahsvili’ye ait 1001 Gece Masalları balesinin, İzmir sahnelemesinde orkestra şefliğini Tolga Taviş üstleniyor. Nugzar Magalashvili ve Medeia Magalashvili’nin sahneye koyduğu eserin dekor tasarımları Kaan Güreşçi, kostüm tasarımları Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden Zehra Alev Tol Bozkuş, ışık tasarımları da Müfit Özbek tarafından hazırlandı. Eserde görev alan koroyu ise Ahmet Kahyaoğlu hazırladı. Elhamra Sahnesi’nde sunulacak 1001 Gece Masalları balesinde başlıca rolleri; Dolun Doyran, Boğaçhan Bozcaada, Doruk Demirdirek, Burcu Olguner Alkan, Aslı Çilek, Sülün Duyulur, Çisil Soyöz,  Sertan Yetkinoğlu, Çağın Hazar Özideş, Gülfem İncecik Özcan, Neslihan Kılıç, Yiğit Erhan, Selahattin Erkan, Hülya Atav, Esra Bilgilioğlu, Tolga Duyulur, Gökhan Bucuga, Berfin Öztoprak, Yiğit Olataş Altan Kılınç, Güçlü Kılıç paylaşıyor.

 
CHP'li Bakan, "Hayır"ı anlattı
 
Tohum şenliği başlıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
22. İzmir Kitap Fuarı Etkinlik Programı Açıklandı
Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği ...
Müzik ve kahkaha bir arada
Dünyanın en önemli merkezlerinin ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde ...
Bir festival böyle geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Karanlığa Karşı Mizah” sloganıyla düzenlediği ...
 
Sinematek’de Nisan keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sinematek gösterimi, ...
Senfoni’de, Cam Bardaklarla Müzik Gecesi…
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İzDSO) Nisan ayı ilk konseri, cam ...
En komik müzisyenler geliyor
Klasik müziğe esprili yorumlar getirerek kelimeler yerine notalarla güldüren ...
 
Nisan’da “sanat keyfi” başkadır
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan’daki kültür-sanat etkinlikleri, ...
Usta sanatçı hayatını kaybetti
Türk Sineması’nun efsane isimlerinde biri olan Halit Akçatepe, bugün hayatını ...
Hem güldürdü hem ağlattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” etkinlikleri ...
 
YAZARLAR
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
Tarihi Şükran Otel artık yok!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"İSTİKLAL'İN MÜFTÜSÜ’'NÜN KONAĞI YAKILIRSA…
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri