Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
15 Kasım 2017 Çarşamba - 14:56

Türk ve Yunanlı Turizmciler Ortak Pazar Yaratıyorlar

Selanik Turizm Fuarı HEL-EXPO'ya katılan Boyalık Beach&SPA Genel Müdürü Orhan Belge, Yunanistan'ın çok ciddi bir pazar olduğunu, Türk ve Yunan Ticaret Odaları'nın ortak pazar yaratma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Türk ve Yunanlı Turizmciler Ortak Pazar Yaratıyorlar

Selanik Turizm Fuarı Tıf-HelExpo-Philoxenia 2017’ye katılan ÇEŞTOB ve ETİK üyesi Boyalık Beach&SPA Otel Genel Müdürü Orhan Belge, “Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenen fuar bu yıl katıldığım ilk dış fuardı. Geçen yıl bizim otelimizde konaklayan yabancı turistlerin sıralamasına baktığımızda ilk 4 sıralamasında Yunanistan yer alıyordu. Bu bizim dikkatimizi çekti. Yunanlı misafirlerimiz Çeşme’ye oldukça fazla ziyaret gerçekleştirdiler. Yabancı tur acentalarının Yunanistan’da ofis açtıklarını öğrendik ve bizleri buraya davet ettiler. Yunan halkının gezmeyi, eğlenceyi çok seven bir halk olduğunu biliyoruz. Yüzde 6-7 bandında geçen yabancı turist sayısı geçtiğimiz sezon iki kat artarak yüzde 15’lere ulaştı. Otelimizde Çinli, İranlı turistlerin yanında Yunanlı turist sayısında artış olması bizleri sevindirdi” dedi.

Belge, yabancı fuarların önemine de vurgu yaparak, “ Geçen yıl İran fuarına da katılmıştık ve geri dönüşleri gördük. Şimdi Selanik fuarında yer almamız bizim açımızdan çok iyi oldu. Yunan halkı gezmeyi ve eğlenmeyi çok seven bir halk. Sabahlara kadar dışarıdalar. Şimdi Türk ve Yunan Ticaret Odaları birleşerek ortak Pazar yaratıyorlar. Bu fuarda konsolosluk düzeyinde 4 saat süren bir panel yapıldı ve burada ortak hareket etme kararı benimsendi. Kültür birliğinin olduğu bir birlik kurulmuş. Yunanistan’da yapılan bir ankette insanlara Türkiye hakkında sorular sorulurken, aynı anket Türkiye’de yapılıyor ve insanlara ‘Yunanistan hakkında sorular soruluyor. Yani turizmde ortak bir Pazar hayata geçiyor” şeklinde konuştu.

Orhan Belge, Yunanistan’ın devlet olarak ekonomik zorluklar yaşamasına karşın halkının son derece varlıklı olduğunu dile getirerek, “ Yunanistan inanın çok iyi bir Pazar. Türk acentaların Yunanlıları buraya turist getirmek için inanılmaz gayretleri var. Bana göre Çeşme ve İzmir Yunanlıların tam aradıkları yer. New Çeşme diye semtleri var. Kavala’ya bakın aynı Çeşme. Eğlence turizmi için Çeşme’yi tercih edeceklerine eminim. Diğer ülkelere gittiğimizde gece 21.00’den sonra kimseyi sokakta göremezsiniz ama Yunanistan’da herkes sokakta ve eğleniyor. Turizm dışında Yunanistan, Türk yatırımcılar için inanılmaz bir Pazar. Selanik’te bütün stantları gezdik. Burada kaldığımız sürece ilgiden Çeşme’nin tanıtım kitabı kalmadı. Bizim için çok iyi deneyim oldu. Yunanistan’da her yıl giderek artan bir ziyaretçi sayısı var. Bu daha da yükselecektir. Türkiye’de tatil yapan Yunanlı turistler üzerinde gerçekleştirilen bir ankette yüzde 86’sı ‘Çok memnunun’ cevabını vermiş. Bu anketi Yunanlı turizmciler yapmış.  Turizmci arkadaşların mutlaka Selanik Turizm fuarına katılmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

Turizm sektörü açısından çok önemli bir fuar olan Travel Turkey’e de değinen Belge, “ Önümüzde bizim için çok önemli fuarlar var. Travel Turkey’in bizim için ayrı bir önemi var. Çeşme’de bulunan 4-5 yıldızlı otellerimiz mutlaka yabancı fuarlara katılmalı diye düşünüyorum. Burada önce Çeşme, sonra İzmir diyoruz. Bireysel olarak hareket edersek hiçbir şey yapamayız. Çeşmeli turizmciler olarak ortak hareket etmeliyiz. İddia ediyorum bizden kalmayacak hiçbir ülke yok. Yabancı turizmciler ‘ Türkiye’de terör olmazsa turizm patlaması yaşanır’ diyorlar. Bunu görmeye başladık” diyerek sözlerini tamamladı.     

 

 
Kamu görevlilerinin yurt dışı çıkış izni zorunluluğu kalktı
 
Sualtı Bilim ve Teknolojisi Toplantısı Urla’da gerçekleşiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den ikinci hamle geldi
"Yerli Otomobil" üretimi için sektörün öncü isimlerini harekete geçiren ...
Dönüşümde rantı değil torunlarımızı düşünmeliyiz
Türkiye'de kentsel dönüşüme 'yap-sat' zihniyetinin hakim olduğunu belirten ...
"Dünya Zeytin Günü" Köstem Müzesi'nde kutlanacak
Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından ilan edilen "Dünya Zeytin Günü", ...
 
"Yarımada Oyunları yapılacak"
Yarımada Oyunları’nın bu yıl yeniden başlatılacağını açıklayan Urla Belediye ...
Gelin bu sergiyi birlikte kuralım!
APİKAM, Kent ve Spor sergisi için İzmirlilerden katkı bekliyor.
Konak Tramvayı'nda son etaplar geçiliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak Tramvayı'nın ...
 
En "baba" proje
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulları, minik öğrencilerin sağlıklı ...
Heykel ustalarına Başkan sürprizi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5. kez düzenlediği Uluslararası ...
“Hani mazot yarı yarıya olacaktı?”
Başkan Kocaoğlu, gemicilik sektöründe mazotta ÖTV alınmazken, çiftçinin ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri