Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
5 Aralık 2019 Perşembe - 14:04

Travel Turkey'de Çeşme farkı

Türkiye'nin en önemli turizm fuarlarından birisi olan Travel Turkey'de bu yıl da özgün bir stant açan Çeşme, yine adından çok söz ettirecek.

Travel Turkey de Çeşme farkı

Geçmiş yıllarda İzmir'deki Travel Turkey ve İstanbul'daki EMITT fuarlarında açtığı stant ile dikkatleri çekmeyi başaran ve ödüller kazanan Çeşme, fuarizmir'de açılan Travel Turkey fuarında, bu yıl konseptini değiştirerek çıtayı daha da yükseltti. 

Alaçatı'nın sokaklarını ve plajlarının incecik kumlarını standına taşıyan Çeşme, ünlü Çeşme mandalini, Çeşme limonu, zeytin ağaçlarını ve Alaçatı sokaklarını renklendiren begonvilleri ile Travel Turkey'in en özgün standını gerçekleştirdi. Hasır plaj şemsiyeleri, ahşap şezlongları ve sörflerle tertemiz denize ve su sporlarına vurgu yapılırken, ahşap masa ve sandalyelerde oturan konuklara, sıcak çay eşliğinde Çeşme hakkında bilgi verildi.

Çeşme Belediyesi, ÇEŞTOB ve Alaçatı Turizm Derneği işbirliği ile hazırlanan ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü'nün de katılarak, Çeşme esnafı adına destek verdiği Çeşme standının dışında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilk defa ilçe belediyeleri için düzenlediği "İzmir Sokakları" bölümünde de Çeşme Belediyesi ayrı bir tanıtım standı açtı.

Travel Turkey fuarının açılışına katılan ve Çeşme standına gelen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, standı ziyaret edenlerle de söyleşerek, kendilerini Çeşme'ye davet etti. 

"2 - 2,5 aya sıkışmış sezonu, önce 4-5 aya, arkasından da 7-8 aya, bu 5 yıllık dönemimizde muhakkak çıkaracağız"

Travel Turkey fuarı ile ilgili bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Oran, "Yüzyıl evvel vizyonunu turizm olarak koymuş Çeşme, bugün Türkiye'deki en büyük sektör fuarı olan Travel Turkey'de, en iyi şekilde temsil ediliyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği'miz, (ÇEŞTOB), Alaçatı Turizm Derneği'miz ile beraber tüm sektör temsilcileri ile buradayız. Çeşme Belediyesi olarak, turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm yatırımcılarımızın arkasında olmaya, dün olduğu gibi bugün de, yarın da devam edeceğiz. Çeşme, makus talihini yenecek, 2 - 2,5 aya sıkışmış sezonunu, önce 4-5 aya, arkasından da 7-8 aya, bu 5 yıllık dönemimizde muhakkak çıkaracak. Turizm çeşitliliğine önem veriyoruz. Bunu da herkes kısa sürede fark edecek" diye konuştu. 

"Çeşme olarak, Travel Turkey'in en etkili standıyız"

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir de yaptığı açıklamada, "13'üncü turizm fuarındayız. Çeşme olarak, 13 yıldır aralıksız bu fuara katılıyoruz. Travel Turkey'in birincisinde, bir holün yarısı iken, Çeşme'yi en iyi şekilde temsil etmiştik. Tabi ki, kendimizi geliştirdik. Stantlarımızı daha doğal hale getirdik. Çeşme'nin değerlerini, paljlarını, turizm ürünlerini, son 10 yıldır fuara taşıyoruz. Özgün standımızla da sürekli ödül alıyoruz. Bu yıl da standımızın ödül almasını bekliyoruz. Doğallığa çok önem veriyoruz. Standımıza, Altınkum'un kumunu getirdik, Beach'lerimizin Gazebo'sunu getirdik. Çeşme'nin limonunu, mandalinini, zeytinini getirdik. Alaçatı'mızın sokaklarını getirdik. Yani standımıza bakınca Çeşme'yi, Alaçatı'yı görüyorsunuz. O ruhu hissediyorsunuz. Standımız, fuar ziyaretçilerinin çok ilgisini çekti. Standımızın önünde durup, fotoğraf çektiriyorlar.  Çeşme olarak, Travel Turkey'in en etkili standıyız. Çeşme Belediye Başkanı'mızın desteğinden çok mutluyuz. Çeşme turizmi ile ilgili, maddi, manevi, her konuda desteği çok yüksek. Çeşme'yi en güzel ve en etkili temsil etmek için buradayız" şeklinde konuştu.

"Her şey güzel olursa, 2020 yılında, yüzde 10-15 artış bekliyoruz"

Travel Turkey'in, Çeşme'nin 2020 sezonuna da etkisinin yüksek olmasını beklediklerini ifade eden Demir, "Tabi ki, Türkiye'de beklentiler çok yüksek olabiliyor, ama Türkiye'deki bir takım ekonomik ve global sorunlar da, önümüze engel olarak çıkabiliyor. Ama biz, her şey güzel olursa, 2020 yılında, rezervasyonlarımızda ve doluluklarımızda yüzde 10-15 artış bekliyoruz. 2019 yılı da fena değildi, ama dalgalı bir yıl geçirdik. O dalgalı yıldan sonra, daha durgun, daha güneşli, daha hoşgörülü bir yıl olur diye bekliyoruz. Zaten Türkiye'de herhangi bir sorun olmazsa, turizmde herhangi bir sorun olmaz. Her koşulda doluluklarımızı maksimuma yükselttik. Bizim asıl amacımız, 3-4 aylık sezonu, daha kışa yaymak. Bunun da termal ile olabileceğine inanıyoruz. Termale çok önem veriyoruz. Termal vurgusunu, her zaman, her yerde yapıyoruz. Standımızda da yapıyoruz. Sezonu bu şekilde 6 ay yoğunluğa taşımak için uğraşıyoruz. Festivallerle Çeşme'yi yoğunlaştırmaya çalışıyoruz. Özellikle Belediye Başkanımız festivaller ve sosyal faaliyetlere çok önem veriyor. Bir turizm destinasyonunun zaten böyle olması gerekiyor. Kendisi ile işbirliği içerisindeyiz. Bu işbirliğini daha yükseklere taşıyacağız" diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Etiketler:
 
Barbaros Köylüleri çektikleri belgeselle ödül aldı
 
Çeşme standında karnaval havasında kokteyl
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Rum Köyü Sazak, turizme kazandırılacak
“Kentsel SİT Alanı” ilan edilen Sazak, koruma planı ve restorasyon sonrasında ...
Boyalık Otel'den Yunanistan ve İngiltere tanıtım atağı
Çeşme’de yıl boyunca faaliyet gösteren ve hizmet kalitesi ile adından ...
Konaklama vergisi komisyondan geçti
Dijital Hizmet Vergisi, Konaklama Vergisi, Değerli Konut Vergisi, gelir ...
 
TETUSA’da Yeni Dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu TETUSATicaret A.Ş’nin yönetimi ...
Turizm sektörü üvey evlat mı?
ETİK Başkanı Mehmet İşler, gündeme ilişkin açıklamalar yaparken turizm ...
Kruvaziyer Turizminde Rota Türkiye
İMEAK Deniz Ticaret Odası, 31 ülkede 120 limanın üye olduğu dünyanın en ...
 
TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulu Başkanı Gencer oldu!
TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulunda Başkanlığa Tolga Gencer yeniden seçildi.
Dalış Turizmine ‘CAN’suyu olacaklar!
Hacı Bektaş Veli ve Pir Sultan Abdal heykelleri, Pir Sultan Abdal Kültür ...
Hacı Bektaş Veli ve Pir Sultan Abdal Ege Denizi ile buluştu
Hacı Bektaş Veli ve Pir Sultan Abdal heykelleri, Pir Sultan Abdal Kültür ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri