Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
28 Kasım 2017 Salı - 11:04

Suya zam geldi

İZSU Genel Kurulu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığında toplandı.

Suya zam geldi

Genel kurulda İZSU Genel Müdürlüğü 2018 Mali Yılı bütçesi ve performans programı görüşüldü. Bütçe, Ak Parti'nin ret oylarına karşı oy çokluğuyla onaylandı. Bütçe kapsamında 1 Ocak 2018'den itibaren su tarifesine yüzde 10 zam uygulanması kararı kabul edildi.

Buna göre, konutlarda 0-20 metreküp arası 4 TL 16 kuruş olan suyun metreküpü 4 TL 58 kuruşa, 21 metreküp ve üzeri harcamada 9 TL 28 kuruş olan suyun metreküpü 10 TL 21 kuruş olacak. Konut dışı tüketim 9 TL 57 kuruştan 10 TL 53 kuruşa yükselecek.

AK PARTİ'DEN TEPKİ
Ak Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, bütçeyle ilgili yaptığı değerlendirme konuşmasında İZSU'ya eleştiriler yöneltti. Doğan, 1994 ve 2017 yıllarında çekilmiş tanker önünde bidonla su bekleyenleri gösteren iki fotoğraf göstererek 24 yıldır İZSU açısından hiçbir şeyin değişmediğini, su ve kanal işlerinin geriye gittiğini söyledi.  Su tarifelerine 1 Ocak'ta yapılacak zammı da eleştiren Bilal Doğan, "Ne hizmet ürettiniz de zam yapıyorsunuz? Su ve kanal altyapısı tamamlandı mı? Yarım kalan projeler bitti mi? Neden bu zam? Ocak 2017-Temmuz 2017'de iki zam yapılmıştı. Bu üçüncü zam olacak. Toplamda zam oranı yüzde 25'i bulacak. İstanbul'da İSKİ enflasyon oranında yıl içinde her ay artışlarla yüzde 10'a varan zam yapmış. Şimdi ise yüzde 5 indirim yapıyor. Balıkesir ve Bursa'da da indirim var. Ankara, Manisa, Eskişehir ve pek çok kent de zam yok" dedi. 

Su kaçaklarının önlenmediğini, Bornova'daki kaynak suyu fabrikasının verimli çalışmadığını, suyu satacak yeterli bayi bulunamadığını belirten Doğan, "Yüzülecek Körfez Projesi'yle ilgili bütçede ödenek az. Vaz mı geçildi? İZSU bütçesi yetersizdir. Ak Parti Grubu olarak olumsuz oy kullanacağız" diye konuştu. 

Ak Parti Meclis üyesi İmet Tunç ise konuşmasında, bütçedeki özel güvenlik ödeneğiyle ilgili toplantıyı geren bir konuşma yaptı. Toplam 90 milyon 200 bin TL'lik ödeneğin ilçe belediye bütçelerinden yüksek olduğunu belirten Tunç, bu ihaleyle ilgili İZSU karşısındaki kahvehanelerde dedikodular olduğunu söyledi.

 

BAŞKAN'DAN SERT YANIT
 

Başkan Kocaoğlu ise eleştirilere sert yanıt verdi. Kocaoğlu, "Büyük lokma yutacaksın büyük laf etmeyeceksin. İZSU'da güvenlik elemanlarıyla ilgili konuşuyorsun. Bu Meclis'e yakışıyor mu ? Duyduğun bir şey varsa gelir söylersin, araştırırız. Söylediğin laf nereye gitti? Kardeşim bu kurumu kirletemezsin. Bu kurum tescilli namusludur" dedi. 

 

CHP'Lİ ÇAKAR: İZMİR ZAMLI TARİFESİ İSTANBUL'UN İNDİRİMLİ TARİFESİNDE DÜŞÜK
CHP'li Belediye Meclis üyesi Yusuf Kenan Çakar, zam eleştirileri konusunda yaptığı konuşmada 4 kişilik ailenin aylık yaklaşık su gideri olduğunu söylediği 20 metreküp su kullanımı üzerinden İstanbul, Ankara ve İzmir'in su tarifelerini karşılaştırdı. Çakar, "İzmir'de şu ana kadar 20 metreküp su bedeli  83 TL 20 kuruş, İstanbul'da 113 TL. Ankara'da 123 TL 60 kuruştur. İstanbul'da Cumhurbaşkanı'nın belediye başk"  Yüzülebilir Körfez Projesi'ne ayrılan bütçenin düşüklüğünün

nedeni ve vazgeçilip geçilmediği yönündeki soruları yanıtlayan Kocaoğlu, Büyük Körfez Projesi'ni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi'yle çakışması nedeniyle askıya aldıklarını açıkladı. ÇED onayı sonrası yapılacak hizmetlerle ilgili proje ihalesi süreci hazırlıklarını başlattıklarını belirten Kocaoğlu,  "Yalnız bizim projemiz Körfez Tüp Geçit projesi (İzmir Körfez Geçişi) ile çakıştı. ÇED raporunu aynı müşavirlik firması hazırladı. Görüldü ki İzmir Büyükşehir Belediyesi 1,5 milyar TL para harcayarak 13,5 km uzunluğunda, 22 metre genişlikte ve 8 metre derinlikte sirkülasyon kanalı açtığında körfez suyu sirkülasyonu yüzde 40 artacak. Ancak, ÇED raporuna göre tüp geçit yapılırsa sirkülasyondaki iyileme oranı yüzde 10'a düşüyor. Tüp Geçit ÇED'inde tekrar bir çalışma yapılıyor. Sirkülasyonu yeniden yüzde 40'a çıkarmak için 17 milyon metreküplük deniz dibinde tarama yapılması gerektiği ortaya konuyor. Biz işimizi askıya aldık. Boşa kürek sallayacak halimiz yok. İyileştirmeye devam edeceğiz. Toplam 2 buçuk-3 milyon metreküp çamur çıkartıp yolumuza devam edeceğiz. Ne zaman tüp geçit ihaleye çıkar, iyileştirme için 17 milyon metreküplük tarama da ihaleye çıkarsa o zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi 13,5 km'lik sirkülasyon kanalının ihalesine çıkacaktır. Öbür türlü boşa kürek sallanmaz" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından yapılan oylamada İSZU 2018 yılı bütçesi Ak Parti Grubu'nun ret oylarına karşın oy çokluğuyla onaylandı.

"YASAYA GÖRE MALİYET HESAPLANIP  TARİFE BELİRLENİYOR" 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU'nun su tarifesinden başka geliri olmadığını, kanunlara göre maliyetleri hesapladıktan sonra yüzde 10 karla su metreküp tarifelerinin belirlendiğini belirterek, atık su bedellerinin yapılan arıtma tesisleri nedeniyle yüksek olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "İstanbul'un su tarifelerine enflasyon oranında her ay yaptığı zammın toplamı yüzde 13-14'e varır. Şimdi yüzde 5 geri çekiyor. Su fiyatı yasanın emrettiği şekilde belirlenir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yüzde 25 indirim yapıyor. Ya daha önceki fiyat yanlış, ya bugün yanlış yapılıyor. Hangisi doğru?" dedi. 

 

 
IQ Plus Eğitim Kurumları’dan tarihe yolculuk
 
Edebiyattan beyaz perdeye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in dağlarında artık "Eferezenesi" açacak
Egeli bilim insanı Doç. Dr. Hasan Yıldırım, yeni bir bitki türü keşfetti. ...
ÇANDARLI TÜRKİYE’NİN YENİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLACAK
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kuzey Ege Çandarlı ...
‘Güzel, aydınlık, demokrat’
Proje ödevi için gelen öğrencileri ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Ilıca Terminaline temiz enerji geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yetki alanı içindeki hizmet ve yatırımlarda ...
Fiziksel değil psikolojik şiddete de karşıyız
İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrencileri Melike Eğinlioğlu, Ecem Çelik, ...
“ Şiddete Karşı Susmuyoruz”
CHP Çeşme Kadın Kolları "25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası ...
 
“Kadına şiddet yürütülen politikadandır”
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Kıbrıs Şehitleri Caddesi ...
İzmirli kadınlar "şiddete hayır" dedi
“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele" gününde bir araya ...
Eğitim-Sen’den ihraç tepkisi
Eğitim-Sen ihraç edilen öğretmenlerin işlerine geri döndürülmesini istedi.
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri