Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>BÖLGE
25 Kasım 2017 Cumartesi - 17:31

“ Şiddete Karşı Susmuyoruz”

CHP Çeşme Kadın Kolları "25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü" kapsamında bir yürüyüş gerçekleştirdi.

“ Şiddete Karşı Susmuyoruz”

Çeşme çarşısı girişinde toplanan CHP'li kadınlar, erkeklerin de desteği ile Çeşme çarşısında bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan ve Çeşme Kent Konseyi Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı Rasim Özgül de katılarak destek verdiler.

"Her türlü şiddete karşı susmuyoruz"

Kadına şiddete karşı pankartların da açıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yapan CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Gülseli Saatli, 25 Kasım tarihinin, kadınlara yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü olarak, 1999 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edildiğini hatırlatarak, "Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden zihniyete karşı, bulunduğumuz her noktada, kadın olmak ortak paydasında, dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz. Kadınlar dünyanın her yerinde sınıfsal, temel insan haklarına yönelik her türlü şiddete ve cinsel sömürüye maruz kalıyor. Oysa biz kadınlar biliyoruz ki, doğanın bize verdiği annelik içgüdülerimizle, toplumun yapılanmasında, barış içinde yaşanmasında yapı taşlarıyız. Dünyanın her tarafında kadınlar, aynı haklar için, aynı mücadeleyi veriyorlar. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı oluşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz" şeklinde konuştu. 

"Kadına yönelik her türlü şiddete hayır!"

CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Saatli, basın açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu; mücadelenin dayanışma içinde yapılması gerektiğini bize gösteriyor. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' sözüyle, kadınlara verdiği önemi vurguluyor. Biz de CHP Kadın Kolları olarak; sevginin, huzurun, barışın ve insanca yaşamın yeşermesi için sesimizi daha da yükseltiyor ve diyoruz ki; kadına yönelik her türlü şiddete hayır! Kadınız, güçlüyüz, bir aradayız." Basın açıklamasının ardından, gösteriye katılanlar Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirdiler.

Dalgıç, "Kadına şiddet, insanlık suçudur"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü" nedeniyle bir açıklama yaparak, "Kadına şiddetin insanlık suçu olduğuna inanıyorum" dedi. 

Başkan Dalgıç, yaptığı açıklamada, cinsiyet ayrımcılığının ve kadına şiddetin günümüzde üst seviyelere çıktığını vurgulayarak, "Kadın erkek eşitliğinin bu kadar bozulduğu bir tabloda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına verdiği değeri, o dönemde Avrupa'da bile olmayan hakları, bugün maalesef kadınlarımız yeteri kadar savunamadı. Erkeğin kadına şiddetini ben insanlık suçu olarak nitelendiriyorum. Hiç kimsenin, insana da, karşı cinse de, kendi hemcinsine de, hayvana da, doğaya da şiddetin olmaması gerektiği inancındayım. Belediyemiz olarak, göreve ilk geldiğimizde yaptığımız toplu sözleşmeye de, kadına yapılan şiddeti, bırakın tespiti, duysak dahi, altı ay boyunca maaşını şiddet gören eşe ödeyeceğimizi sözleşme maddesi olarak koydurduk. Şiddetin en az olduğu yerlerden birisi Çeşme'dir. Ama birazı bile, insanın tüylerini diken diken yapar. Yaşamı, aşımızı, sevincimizi, acımızı paylaştığımız kadınlara şiddete kesinlikle karşı çıkmalıyız" diye konuştu. 

 

 

 
“Kadına şiddet yürütülen politikadandır”
 
Liderlik mücadelesinde gol çıkmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Kadına şiddet yürütülen politikadandır”
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Kıbrıs Şehitleri Caddesi ...
İzmirli kadınlar "şiddete hayır" dedi
“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele" gününde bir araya ...
Eğitim-Sen’den ihraç tepkisi
Eğitim-Sen ihraç edilen öğretmenlerin işlerine geri döndürülmesini istedi.
 
Eli öpülesi öğretmenlerimiz
Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul edişinin ...
Söz çocukta
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü hafta boyunca farklı etkinliklerle ...
Kaçak göçmenlere geçit yok!
İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız adasına yasa dışı yollarla ...
 
Bu projede hayat var
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla-Bademler’de hazırladığı “Doğal Yaşam ...
Fütürist Tarhan, geleceği anlattı
Kadınların teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini vurgulayan ...
Ödüllü Aşçılardan Öğretmenler Günü Sürprizi
Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ödüllü aşçıları Öğretmenler ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri