Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>SAĞLIK
13 Eylül 2018 Perşembe - 13:52

Şarbonlu olduğu iddia edilen gemi Çeşme açıklarında

Şarbon hastalığı olan hayvanları taşıdığı iddia edilen, İstanbul Yenikapı açıklarında bir süre bekledikten sonra Cebelitarık'a gitmek üzere yola çıkan Rahmeh adlı gemi, Çeşme körfezine gelerek, Çiftlik açıklarında uluslararası sulara demirledi.

Şarbonlu olduğu iddia edilen gemi Çeşme açıklarında

Bandırma'dan boş olarak 20 Ağustos'ta demir aldığı iddia edilen Rahmeh adlı gemi, İstanbul Yenikapı açıklarında bir süre demirledikten sonra, 6 Eylül tarihinde, İspanya Cebelitarık Boğazı'na gitmek üzere demir aldı. 

134 metre uzunluk, 11 bin 947 grostonluk olan, hayvan taşımacılığında kullanılan 'Rahmeh' adlı gemi, Doğu Akdeniz’de, hiçbir limana yanaşmadan yol almasının ardından yeniden Ege Denizi'ne doğru rotasını çevirdi. Rahmeh, 13 Eylül Perşembe günü, sabaha karşı Çeşme körfezinde, Çiftlik açıklarında, uluslararası sulara demirledi. 

Rahmeh adlı geminin, çeşitli makine aksamları ve personel almak için Çeşme Liman Müdürlüğü'ne başvurduğu belirtilirken, Çeşme Sahil Sağlık Denetleme Müdürlüğü'nden bir doktorun gemiye çıkarak sağlık denetimi yapacağı öğrenildi. Gemide yapılacak sağlık denetiminden sonra, personel ve makine aksamının gemiye alınmasına izin verileceği de ifade edildi. 

Gemide 'şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvan bulunduğu' iddiaları ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada bunun asılsız olduğu belirtilip, "Haberlere konu edinilen gemi, daha önce hayvan taşımacılığında kullanılmış olup, 20 Ağustos 2018 tarihinde boşaltılmıştır. Hayvan taşımacılığında kullanılan her araçta olduğu gibi, bahse konu olan gemide de koku vakası görülmüştür. Yayılan koku ve sineklenme gibi rahatsızlıklar için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ekipleri tarafından ilaçlama ve temizlik gibi rutin işlemler gerçekleştirilmiştir. Söz konusu gemi sefer talimatının hazırlanmasının ardından Marmara Denizi'ni terk ederek İspanya’ya doğru hareket edecektir" denilmişti.

 

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması için bir yazılı açıklama yaparak şu görüşlere yer verdi;

Geçtiğimiz hafta Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından sosyal medyadan “İçinde yüzlerce şarbonlu hayvancağızın olduğu, Rahmeh adlı Panama bandıralı gemi şu an itibarıyla halen İstanbul Ahırkapı açıklarındadır. Telef olan hayvancıkların çoğunun öğütülerek denize atıldığına dair tarafımıza haberler gelmektedir. Mersin, İzmir ve Bandırma üzerinden yüklerini dağıtarak İstanbul ‘a kadar geldiğini tahmin ediyoruz. Şarbon hastalığı göz yumularak yayılmakta, hiçbir yetkili için de soruşturma açılmamaktadır” duyurusu yapılmıştır.

Aynı gün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklamada Rahmeh ile ilgili haberlerin ‘asılsız ve yalan’ olduğu belirtilerek, “Haberlere konu edinilen gemi, daha önce hayvan taşımacılığında kullanılmış olup, 20 Ağustos 2018 tarihinde boşaltılmıştır. Hayvan taşımacılığında kullanılan her araçta olduğu gibi, bahse konu olan gemide de koku vakası görülmüştür. Yayılan koku ve sineklenme gibi rahatsızlıklar için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ekipleri tarafından ilaçlama ve temizlik gibi rutin işlemler gerçekleştirilmiştir. Söz konusu gemi bugün sefer talimatının hazırlanmasının ardından Marmara Denizini terk ederek İspanya’ya doğru hareket edecektir” denilmiştir.

İstanbul’da Ahırkapı açıklarında 20 gün kadar bekleyen gemi, şarbon hastalığı iddialarıyla gündeme gelmesinin ardından, 6 Eylül günü İstanbul’dan ayrılmış, Akdeniz’de dört gün boyunca hiçbir limana yanaşmadan hareket ettikten sonra Ege’ye dümen kırmıştır. Bugün sabah saatlerinde Çeşme açıklarında demirleyen geminin tek bir personeli almak için geldiği bildirildiği ifade edilirken; şarbon hastalığı olan hayvanları taşıdığı iddia edilen geminin Türkiye sınırlarında bulunması toplumda endişe ve paniğe sebep olmuştur. Bu bağlamda;

1 – Şarbon hastalığı olan hayvanları taşıdığı iddia edilen Rahmeh adlı geminin, İspanya’ya gideceğini açıklamanıza rağmen, İstanbul’dan ayrılarak Akdeniz’de hiçbir limana yanaşmadan rotasını yeniden ülkemize çevirmesinin sebebi nedir?

2 – Şarbon hastalığı olan hayvanları taşıdığı iddia edilen Rahmeh adlı geminin Ege’de/Çeşme’de ne işi vardır? Gemi ne zaman ülkemizden ayrılacaktır?

 

 
Muharrem Ayı'nda ortak sofra kuruldu
 
Çeşme açıklarındaki Rahmeh gemisi meclis gündeminde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege’nin iki yakası sağlıkta buluştu
Türkiye’nin referans hastanesi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yine bir ilk yaşandı.
Bayram tatilinde 7 bin 500 hastaya baktılar
Uzun bayram tatilinde Çeşme'ye 1 milyonun üzerinde ziyaretçi gelirken, ...
Sağlık çalışanları ve hastalarıyla bayramlaştı
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol, ...
 
Sağlık için her gün 1 saat yüzün
Yaz denince akla hemen sıcak ve tatil geliyor. Düzenli egzersiz yapıp ...
Vücudun su ihtiyacını gideren 10 besin
Yaz aylarında hava sıcaklarındaki artışa bağlı oluşan terleme ve sıvı ...
PRP destekli saç ekiminden sonra saçın büyüme süreci
PRP destekli saç ekim operasyonundan sonra saçın büyüme süreci ile ilgili ...
 
Hastanenin modernizasyonu devam ediyor
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nin modernizasyonu kapsamında ...
Güneş Çarpması Ölümcül Olabilir
Güneşli, uzun yaz günlerinde güneşe fazla maruz kalmak ölümcül sonuçlar doğu-rabilir.
Kod adı: Mavi
Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'nde görev yapan Anestezi Uzmanı ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri