Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
17 Kasım 2018 Cumartesi - 23:37

Salıcı,“ İzmir bizim gözbebeğimiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı İzmir’deki birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğinde konuştu ve “Bizim için hedef İzmir’de hedef tulum çıkarmaktır. 30’da 30 çıkarmalıyız. Ayrıca, İzmir bizim göz bebeğimiz. Biz şimdiye kadar yapmış olduğumuz belediyecilikle Türkiye’ye örnek işler gösterdik” dedi.

Salıcı,“ İzmir bizim gözbebeğimiz”

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün düzenlediği ‘İktidara Yürüyüş Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği’ Kültürpark’ta gerçekleşti. CHP Parti yöneticileri ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için aday adaylığını açıklayanların bir araya geldiği programa Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

 Yemeğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları ile meclis üyelikleri noktasında aday adaylıkları başvurusu yapan partililer katıldı. Programa katılım için kişi başına bilet fiyatları 500 TL olarak belirlendi.

DENİZ BAŞKAN’IN BAHTI AÇIK OLUR!
Yemekte önemli açıklamalar yapan Genel Başkan Yardımcısı Salıcı ilk olarak, “Deniz Başkan İzmir’in en genç il başkanıymış. Ben de göreve geldiğimde İstanbul’un en genç başkanıydım. Umarım Deniz Başkan’ın bahtı açık olur” diye konuştu.

MAKAM İÇİN GELMEDİK
Oğuz Kaan Salıcı, CHP örgütüyle gurur duyduğunu vurgulayarak, “Sizler olduğunuz için bu parti 95 yıldır iktidar da olsa, muhalefet de olsa dimdik ayaktadır. Kendi hedeflerinden hiçbir şekilde taviz vermeyecek bir mücadeleyi hep beraber yürütüyoruz. Bizler CHP’liyiz. Solun evrensel değerlerini benimsediğimiz için, Atatürk’ün devrimlerini daha ileri götürmek için bu partideyiz. Bizim ideallerimiz parti programında yazıyor. Bize hiç kimse ‘Gelin CHP’ye seni belediye başkanı, milletvekili yapacağız’ demedi. Biz CHP’ye bir makam kazanmak için gelmedik, inandığımız için geldik” şeklinde konuştu.

KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR Örgüte yönelik net mesajlar veren Salıcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan övgüyle söz ederek, “Ben dahil hepimiz geçiciyiz. Bu memlekete evrensel değerler ölçütünde bir hoş seda bırakmak için geldik. Bizlerin ve çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye’de yaşamasını istiyoruz. ‘Ben artık görevden ayrılıyorum, bayrak yarışıdır, gençlerden biri gelsin, değişim olsun’ diyen bir büyükşehir belediye başkanımız var. Sayın Kocaoğlu! Hepinizin huzurunda Sayın Kocaoğlu’na şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Eminim yeni büyükşehir belediye başkanımız CHP’li olacak ve bugün yapılanları daha iyi bir noktaya taşıyacak. Zaten bizim olan Büyükşehir’i kazandığımız için tabi mutlu olacağız ama yeterli değil. Bizim için hedef İzmir’de hedef tulum çıkarmaktır. 30’da 30 çıkarmalıyız. Tüm belediyelerin arkadaşlarımızın tarafından yönetilmesini sağlamalıyız. Eğer bunu yaparsak ki inancım tam; iktidar partisini siyasi olarak gerileteceğiz. Eğer bu yerel seçimlerin sonunda iktidar partisi belini doğrultamaz hale geliyorsa, erken seçime doğru götürmek istiyorsa biz başarılı olmuşuz demektir. Eğer uygulama bir değişiklik yoksa belediye sayımızı arttırsak bile bir yerde eksiklik yapmışız demektir. Başarımız sadece sayılar ve oy oranlar üzerine değil AK Parti zulmünün geriletilmesi üzerine kurmalıyız. Eğer biz Ankara, ,İstanbul, Balıkesir, adana, Bursa’yı alırsak AK Parti böyle devam edebilecek midir? Bu koşullar altında ezilip, bırakıp gitmek zorunda kalacaktır. 16 yıllık mücadeleyi mart seçimlerinde sağlama imkanımız vardır. Kenetlenmemiz lazım” değerlendirmesinde bulundu.

GENEL MERKEZ KORİDORLARINDA OLMANIN SİZE FAYDASI YOK, ADAYLIK HİÇ KİMSENİN İKİ DUDAĞININ ARASINDA DEĞİL!
Salıcı ayrıca, “Elbette içimizden birileri aday gösterilecek birileri gösterilmeyecek. Adayların arkasında kenetleneceğiz. Gidip adayların yanında duracağız. Bunun İzmir’de gerçekleşeceğinden şüphem yok. Sayın il başkanım sosyal medyadan tartıştıranlar için ‘partililiğini sorgularım’ dedi. Ben sadece sorgulamam gereğini yaparım. Bu süreçte 44 ile heyetler gönderdik. Sonra 16 ile daha gönderdik. Önümüzdeki günlerde başka heyetler gidecek. Sorun olan yerleri ya da bizim kazanma ihtimalimiz güçlü olan yerlere gidip aday belirleme çalışmalarımız olacaktır. Aday belirlenmesi hiç kimsenin iki dudağının arasında değil. Ankara’da çalışma yapmanın, genel merkez koridorlarında olmanın size getireceği bir fayda yok. Sizin avantajınız İzmir’de sevilmenizden, vatandaşın size saygı duymasından geliyor. Aday adaylarına çağrımdır, sokaktaki alan çalışmalarını yönlendirin” dedi.  

İZMİR’DEKİ METROYU İSTANBUL’DA ANLATTIM, KOCAOĞLU’YLA GURUR DUYDUM!
Salıcı, “İzmir bizim göz bebeğimiz. Biz şimdiye kadar yapmış olduğumuz belediyecilikle Türkiye’ye örnek işler gösterdik. 2014 yerel seçimlere giderken İzmir’deki metronun kilometre başına maliyetiyle Ankara’da Melih Gökçek’in, İstanbul’da Kadir Topbaş’ın yaptığı metronun kilometre maliyetini vatandaşlara dağıttım. İzmir’de verilen hizmetin maliyeti 1 ise İstanbul’da bu 3 katına çıkmıştı. Ben bunu bir gururla dağıtmıştım. Bizim İzmir’de bir belediyemiz var, sosyal belediyecilik yapıyor, devlet imkanlarını çarçur etmiyor diye gururla kullanmıştım. Sayın Kocaoğlu’yla gurur duydum. İzmir’de bizim yüzümüzü ağartan tüm arkadaşlarımızla gurur duydum. İzmir’den tulum çıkaracağınızdan eminim” yorumunu yaptı.

PAYLAŞAN, BÖLÜŞEN BİR TÜRKİYE İÇİN GÖREVE HAZIRIM DİYORUZ
İl Başkanı Deniz Yücel programda yaptığı konuşmada önemli ifadeler kullandı. Başkan Yücel, “Paylaşan, bölüşen bir Türkiye için göreve hazırım diyen aday adaylarımız hoş geldiniz. Bir mücadele veriyoruz. İnanarak, çalışarak, direnerek bu ülkede 80 milyon vatandaşımızın huzur, barış, özgürlük içinde yaşamaları için mücadele veriyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durum vahim. Ülkemiz her gün daha geriye gidiyor. Ekonomik krizin çözümüne çare üretemiyoruz. Para için ülkemizin değerli kurumlarını bir bir sattılar. Yargı ve hukuk düzeni çökmüş durumda. FETÖ devlet kurumlarını ele geçirirken susan Tayyip Erdoğan şimdi herkesi FETÖ’cü olmakla suçluyor. Biz kimin FETÖ’cü olduğunu, kimin FETÖ’nün siyasi ayağı olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

AKP’NİN İKTİDARA GELİŞİNİN DÜŞÜNÜN!
Yücel, “Önümüzde bir yerel seçim var. Genel iktidar yerelden geçer. AKP’nin iktidara gelişini düşünün. Önce İstanbul ve Ankara’yı kazandılar sonra iktidar oldular. Daha eskilerde SHP yerel seçimde başarıyı yakaladı sonraki genel seçimlerde iktidar ortağı oldu. Şimdi de önümüzde 16 yıllık AKP iktidarına son vermek için bir fırsat var. Bunu başarmamız zor değil. Bu mesele ben, sen oldum meselesi değil. Bu mesele biz, vatan meselesidir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” açıklamasını yaptı.

 ZAFER BİZİM OLACAKTIR!
Yücel ayrıca, “Birbirinden değerli belediye başkan aday adaylarımız var. Biz il örgütü olarak tüm aday adaylarına eşit mesafedeyiz. Kim aday gösterilirse gösterilsin il ve ilçe örgütleriyle birlikte adayımızın arkasındayız. Onun kazanması için canla başla çalışacağız. Biliyorum aday adayları da adayın etrafında birleşecek ve onun seçimi kazanması için çalışacak. Seçimleri kazanınca işimiz bitmeyecek. Asıl iş ondan sonra başlayacak. Biz yereldeki gücümüzü genele taşıyamıyorsak orada bir sorun vardır. Aday adaylarından şunu istiyorum; aday adaylarımızı ve belediye başkanlarımızı kamuoyu önünde tartıştıracak eylemden kaçınmalıdırlar. Bu konunun defalarca altını çizmemize rağmen istediğimiz seviyeye gelemedik. Bu konu yöneticilerimiz için de geçerli. Parti içi meseleleri basında, sosyal medyada konuşulması iktidar yolundaki en büyük engellerdendir. Bir CHP’li başka bir CHP’li malzeme vererek tartıştırıyorsa ben o arkadaşın CHP’liliğinden şüphe ederim. Önümüzdeki yerel seçimler toplumu bölen, ayrıştıran, ülkeyi yönetemeyen AKP iktidarına son vermek için ilk adım ve zaferimiz olacaktır. Zafer bizim olacaktır!” diye sözlerini tamamladı.

 

 

 
Zıtlaşma yok, centilmenlik var
 
Çeşme 1 puanla yetinirken, Alaçatı deplasmanda 3 puan aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Dostça bir seçim olsun"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen hafta Milliyetçi ...
Meclis’te İzmir tartışması yaşandı
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sağlıkla ilgili kanun teklifinin görüşüldüğü ...
''Bana gücünüz yetmez ama kente zarar veriyorsunuz''
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisini siyasi tartışmaların ...
 
CHP’li milletvekillerinden suç duyurusu
CHP Milletvekilleri MARTEK eski Genel Müdürü Orhan Çömlek hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP’li Beko’dan esnafı sevindirecek kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sahip olduğu tek aracı ile işlerini ...
Çeşme Belediyesi’ne 330 Tapu kazandırdı!
Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, yaptığı açıklamada belediye’ye kaynak sağlamak ...
 
AKP'de Belediye Başkan aday adaylığına 7 başvuru
AKP'de 12 Kasım'da sona ereceği açıklanan Belediye Başkanlığı aday adaylığı ...
Çeşme’ye cerrah aday!
Bugüne kadar yaptığı başarılı ameliyatlarla adını tıp dünyasına yazdıran ...
Çeşme CHP, "İlkelerini ilelebet yaşatacağız"
CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri