Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>SPOR
24 Ocak 2019 Perşembe - 09:18

Play-off mücadelesi sürüyor

Çeşme Belediyespor, misafir ettiği Torbalı Çaybaşıspor'u 4-1 yenerek play-off mücadelesini sürdürürken, Alaçatıspor ise deplasmanda lider Torbalıspor'a 2-0 yenilse de, averajla lig ikinciliğini korudu.

Play-off mücadelesi sürüyor

İzmir Süper Amatör Lig Beyaz Grup 17. Hafta mücadelesinde Çeşme Belediyespor, Çaybaşıspor’u 4-1 mağlup ederek zirve yarışını sürdürdü.

Karşılaşmanın 5. dakikasında yenik duruma düşen Çeşme Belediyespor, 19. dakikada Fatih Kemikler’in penaltı’dan attığı golle 1-1’lik beraberliği yakaladı. Bu golden sonra baskı kuran Çeşme Belediyespor, 40. dakikada Fatih Kaklık’ın açtığı orta ile Çaybaşı savunması kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti. Mücadelenin 43. dakikasında Fatih Kaklık, ilk yarının skorunu 3-1 yapan golü kaydetti. 

İkinci yarıda Çeşme Belediyespor İbrahim Kuşcan’ın 69. dakikada attığı golle mücadeleyi 4-1 kazandı ve hanesine 3 puan daha yazdırdı. Zirve mücadelesini sürdüren Çeşme Belediyespor puanını 30’a çıkartırken, 5. sıradaki yerini korudu.

"Play-off hedefimize ulaşacağız"

Maçın ardından bir değerlendirme yapan Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, "Soyunma odasında da söyledim, futbolcularımızın arkadaşlıkları pekişti. İyi bir takım oldular. Bugün hem oynadıkları futbol, hem de elde ettikleri galibiyet bizi çok memnun etti. Kendilerine teşekkür ettim. Bundan sonra da istikrarlı bir şekilde mücadele ederek, play-off hedefimize ulaşacağız. Şimdi önümüzde, Pazar günü oynayacağımız, kritik bir Alaçatıspor maçımız var. O maçı da en iyi şekilde oynayarak, geçeceğimize inanıyorum. Alaçatı'ya kazanmak için gideceğiz. Bu güzel oyunlarımızın karşılığını ilk dörde girerek almamız gerekiyor. Çok gerilerden geldik. Geldiğimiz noktadan mutluyuz. Oynadığımız futbolla da taraftarımızı memnun ettiğimizi umuyorum" diye konuştu. 

"Planladığımız hedefe emin adımlarla yürüyoruz"

Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Zafer Çağın da yaptığı değerlendirmede, "Maça biraz tutuk başladık. Çok aşırı bir güvenden kaynaklandığını düşünüyorum. Rakip, ilk dakikadan itibaren baskı yaptı. Yediğimiz golün ardından toparlandık. İstediğimiz oyunu ortaya koyduk ve kendi oyunumuza geri döndük. İyi oynayarak, skoru 4-1 çıkardık. Skoru daha da büyütebilirdik. Takım, gün geçtikçe olgunlaşıyor. Planladığımız hedefe, emin adımlarla yürüyoruz. Önümüzde yerel derbi maçımız var. O maçı da kazanırsak, önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Futbolcularımız arasında arkadaşlık, takım ruhu ve bütünleşme istediğimiz şekilde oluştu. Yönetim de elinden geleni yapıyor. Futbolcularımız, verdiğimiz görevleri harfiyen yerine getiriyorlar. Bunun karşılığında da güzel sonuçlar alıyoruz. İlçemizin bütün dinamiklerinin devreye girerek, bize destek vermesini talep ediyoruz. Sadece bizim gayretimizle olmuyor. Taraftarımızın da bize daha fazla destek vermesini bekliyoruz. Önümüz açık. Bundan sonra da iyi sonuçlar elde ederek, play-off'a kalacağımızı düşünüyorum" diye kaydetti. 

Alaçatı lideri geçemedi

Öte yandan Alaçatıspor, lig lideri Torbalıspor ile karşılaştığı deplasman maçından 2-0 mağlubiyetle dönse de, averajla lig ikinciliğini korumayı başardı. 

Zorlu ve kıran kırana geçen maçı Torbalıspor 2-0 kazanarak puan farkını iyice açmayı başardı.

İki takım da 1 dakika oynamadı

22 Ocak 2019 tarihinde yaşama gözlerini yuman ve 23 Ocak 2019'da defnedilen İzmir’in ve Türk futbolunun duayen isimlerinden Yıldırım Uran’ın vefat etmesi nedeni ile Torbalıspor maça siyah formayla çıkarken, maç başlangıç düdüğü itibariyle iki takım da 1 dakika futbol oynamadan yasını tuttu.

Mücadelenin ilk 20 dakikası iki ekibin de baskılı futbol tercih etmesi ile kıran kırana geçti. İlerleyen dakikalarda oyuna iyice ağırlığını koyan Torbalıspor, ilk yarının bitimine doğru Emre Demirtaş’ın kaydettiği golle devreyi 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda iki ekipte bir çok net gol pozisyonuna girerken, Emre Demirtaş, 90. Dakikada yeniden sahneye çıktı ve skoru 2-0 yapan golü kaydetti. Kalan sürede başka gol olmayınca zorlu ve bir o kadar da çekişmeli geçen maçı, Torbalıspor 2-0 kazanarak puanını 46’ya çıkartarak, liderliğini sürdürdü. Alaçatıspor ise 32 puanda kalarak averajla 2. sıradaki yerini korudu.  

Derbi maçı, Pazar günü, Urla sahasında

Alaçatıspor ile Çeşme Belediyespor arasındaki yerel derbi maçı, 27 Ocak Pazar günü, saat 13.00'de Urla sahasında oynanacak. 

 
Aman dikkat!
 
Uğur Mumcu anma töreni ertelendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Play-off yolunda istikrarlı adımlarla...
Süper Amatör Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Çeşme Belediyespor ve Alaçatıspor, ...
Bornova sporun merkezi oldu
Bornova Belediyesi tesis yatırımları ve desteklerle Bornova’yı amatör ...
Kış Trofesi 26 Ocak'ta başlıyor
Çeşme Marina, International Cesme Yacht Club (ICYC) ve Ege Açıkdeniz ...
 
Adım adım hedefe
Çeşme Belediyespor kendi evinde, Alaçatıspor deplasmanda rakiplerini yenerek, ...
Yetenek avcıları iş başında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sportif yetenek ölçümleri yapacağı 8 yaşındaki ...
Her çocuk spor yapsın diye..
Sağlıklı vücut gelişimi için çocukları spora teşvik eden İzmir Büyükşehir ...
 
Çeşme beraberlik, Alaçatı mağlubiyetle başladı
Süper Amatör Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Çeşme Belediyespor, ligin ...
Halı saha maçları başladı
Çeşme Belediyespor tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen halı saha ...
"Hedefimiz ilk 4'e girmek"
Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, "İkinci yarıya zorlu maçlarla ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri