Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2021 Cumartesi - 20:57

Olgun Atilla’dan önemli açıklamalar

Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atilla, katıldığı TV 35 ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Olgun Atilla’dan önemli açıklamalar

Olgun Atilla, belediye başkanlığı sürecinde tüm projelerini gerçekleştirmiş olduklarını belirterek, “Yeni yönetime bir lira borcu olmayan, halkı ile bütünleşmiş ve bu sayede sokakta onurlu bir şekilde gezen bir yönetim kadrosu olarak dolu dolu geçen bir 5 yıl bıraktık” açıklamasında bulundu.

-BORÇSUZ BİR BELEDİYE-

Görev süresince borçsuz bir belediye anlayışıyla çalıştıklarını söyleyen Atilla, “ Bornova Belediyesi’nin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya çalıştık. Bütün projelerden tasarruf ederek en iyisi için mücadele verdik” dedi.

-ESKİ BAŞKANLARLA GÖRÜŞÜYORUM-

Kendisinin yaş olarak diğer başkanlardan küçük olduğunu, bu nedenle diğer başkanlarla fırsat buldukça aramaya çalıştığını söyleyen Olgun Atilla, “ İşlerimden fırsat bulduğum zaman diğer başkanlarla mümkün olduğu kadar çok görüşmeye çalışıyorum. Aziz Başkan ve diğer ilçe başkanlarını tanıdığım ve beraber çalıştığım için çok mutluyum. Çeşme’den Muhittin Başkan, Foça’dan Gökhan başkan ve diğer başkanlarla her zaman temas halindeyiz. Çalkaya başkanımız ve diğerleri şahsımı hep onore ediyorlar ve bu beni mutlu ediyor. Hepimiz bir dönem hizmet verdik ve diğer başkanlarımız hizmet vermeye devam ediyorlar” dedi.

-ÖNSEÇİM BİR SİYASETÇİNİN ONURUDUR-

Bornova Belediye Başkanlığı döneminde birçok başarılı projeye imza atan Olgun Atilla, ön seçimin bir siyasetçinin onuru olduğunu vurgulayarak, “ Ön seçim bizi güçlendirir. Hiçbir siyasetçi ön seçimden kaçmamalı. Genç bir siyasetçi olarak ön seçim yapılmasını ve tercihli sistem uygulamasını istiyorum. Halka da bırakalım, üyelere de bırakalım. Siyasette küslük olmasın, katılımcılık olsun. Bu siyasete katılımcılığı ve niteliği arttıracaktır. Bugün atama ile belirleniyor. Buna da saygı duymak lazım. Bir siyasetçi için ön seçim onur meselesidir. Bu sistem siyasetin saygınlığını arttırır. Bugün TBMM’nin saygınlığı 2.2 düzeyinde. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bunun yüzde 80-90 olması gerekir. Sonuçta çocuklarımızın geleceğini inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

-SİYASETTE BAŞARI YERELDEN GEÇER-

Atilla, siyasette başarının yerelden geçtiğini belirterek, “ Millet ittifakı Sayın Genel Başkanımızın oluşturduğu bir yapılaşma. Millet ittifakının yereldeki başarısı farklı düşüncedeki insanlarla temas etmesi. Bunda da en büyük faktör Sayın Genel Başkanımızın yumuşak dili oldu. Türkiye’de bugünkü kutuplaşmayı ben kabul edilebilir bulmuyorum. Ülke olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Şimdi çocuklarımıza bile izlettirmeyeceğimiz ağır hakaretlerin içerdiği konuşmalar yapılıyor. Millet ittifakı çok önemli belediyeleri kazandı. Ülkemiz bir değişim istiyor. Bunu büyütmeliyiz. Z Kuşağı olarak 6.3milyon gencimiz önümüzdeki seçimlerde oy kullanacak. Bu kesimin yüzde 75’i Cumhur ittifakını istemiyor. Bizler dersimizi iyi çalışırsak Millet İttifakı genelde de kazanabilir. Yeter ki bu insanları anlayabilelim” şeklinde konuştu.

Bornova Belediyesi eski Başkanı Atilla, yaptıkları işlerin halk tarafından her zaman takdir edildiğini görmenin kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, “ Buradan görev sürem içerisinde beraber çalıştığımız muhtarlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bornova için, İzmir için gece gündüz çalıştılar. Projenin büyüğü, küçüğü olmaz. Her mahallede, her sokakta çalışmalar gerçekleştirdik. Benim için her proje önemlidir. Bir stadyum yapıyorsunuz beğeni alıyorsunuz ama bir Down Cafe yaptığınızda daha büyük beğeni alıyorsunuz. Yaptığınız projenin büyüklüğü kadar içeriği de çok önemli. Projelerimizin çoğu da halkta kabul gördü. Önemli olan siyasette ortak akıl ve katılımcılık ilkesi. Biz de bunu ortaya koyduk. Vatandaşlarımızın bu katkılarından dolayı onlara teşekkür ediyorum. Bugün yaptığımız birçok projenin diğer belediyelerde de hayata geçirildiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Bizim ‘Dost Kart’ın benzeri ‘Başkent Kart’, ‘Eskişehir Kart’, ‘Bornova TV’ vardı, şimdi  İstanbul BB TV gibi birçok projenin başka illerde uygulanması ne kadar doğru işler yaptığımızın göstergesi. Şimdi ‘Dost Kart uygulaması kaldırıldı. Bu projenin mimarı Sayın Kılıçdaroğlu’dur. “Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir” sözünü her yerde söyleyen Sayın Genel Başkanımızdır. Biz de bu mantıkla ‘Dost Marketi’ hayata geçirmiştik. Dar gelirli vatandaşlarımıza verdiğimiz kartlarla alışverişlerini bu marketten yapıyorlardı. Yaklaşık 4 bin hane ve 20 bin insan bu sistemden faydalanıyorlardı. Şimdi Ak Parti de dahil olmak üzere birçok belediye bu sistemi uyguluyor. Ama her dönemin kendine has özellikleri vardır. Buna da saygı duymak gerekiyor” diye konuştu.

-DOWN-ENGELSİZ VE DİYET KAFELER-

Görev süresince hayat geçirdikleri projeler arasında en fazla önemsediği Down Kafe, Engelsiz Kafe ve Diyet Kafe’nin hayata geçmesi olduğunu belirten Atilla, “ Bu projeler bize ait değil. Bu projeler üniversiteler, halk ve toplumdan kendilerine gelen talepler doğrultusunda hayat geçti.

Özel sektörün yapamadığını devlet yapmalı. Çünkü devlet anadır, babadır. Biz de bu mantıkla harekete geçerek bu işletmeleri açmıştık. Bugün hala pozitif olarak hatırlanması bizleri çok mutlu ediyor” açıklamasında bulundu.

-ÖNCE ANKET SONRA HALK-

Bornova Belediye eski Başkanı Atilla, yaptıkları işlere başlamadan önce halk arasında bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Atilla, yaptıkları her çalışmada ortak akıl vurgusu yaptı.

-İSTANBUL SÖZLEŞMESİ-

Kendi döneminde en büyük yatırımları kadın ve çocuklara yaptıklarını söyleyen Atilla,

“İstanbul sözleşmesinin önemini biliyoruz. Bir kız çocuğu babası olarak kadınlarımızın her alanda daha etkili olması gerektiğini düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler:
 
İzmir'de BioNTech aşıları başladı
 
Büyükşehir tarım desteğinde sınır tanımadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul ve Esenboğa, Zafer Havalimanı’na çalıştı!
Yap-İşlet-Devret modeliyle 50 milyon Avro’luk yatırımla 2012 yılında hizmete ...
CHP İzmir’den İstanbul Sözleşmesi açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ...
İzmir'de 2 bin 544 projeye ‘ÇED gerekli değildir’ kararı!
Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir ve ...
 
CHP’li Beko, ‘hileli’ ÇED iznini Meclis gündemine taşıdı.
Beko, Bu izin ile İzmir Torbalı'da on binlerce zeytin, incir ve şeftali ...
CHP İzmir Milletvekili Beko: Esnaf kan ağlıyor.
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, BİM’in gıda maddeleriyle yan yana bulunmaması ...
Kiracı KİT’ler mal sahiplerini zengin ediyor!
(DMO) İstanbul ve Van’da kiraladığı üç ayrı taşınmaz için bugüne kadar ...
 
Gürer: “Tarımda eski hamam eski tas”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Cumhurbaşkanınca ...
"Esnafa verilen desteğin 2.5 katı borcu sildiler"
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, "İstanbul ...
Kılıçdaroğlu’nun İzmir Programı belli oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı netleşti. Manisa ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri