Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
30 Temmuz 2017 Pazar - 14:16

Nefes Koçu Nevşah, kitaplarını Alaçatı'da imzaladı

Nefes ve Yaşam Koçu Nevşah Fidan, "Nefs" üçlemesinin ilk kitabı "Tin"i ve yeni çıkan, üçlemenin ikinci kitabı "Töz"ü Alaçatı'da okuyucuları için imzaladı.

Nefes Koçu Nevşah, kitaplarını Alaçatı da imzaladı

İsa ATAGÖZ - 

Alaçatı, yeme, içme ve eğlence yaşamının yüksek ölçülerde yaşandığı bir belde olmasına karşın, resim sergileri ve birbirinden değerli yazarların imza günleriyle de kültür ve sanat yönüyle adından sıkça söz ettiriyor.

Yoğun yaz sezonunun yaşandığı şu günlerde, ardı ardına imza günlerinin düzenlendiği Alaçatı'da, 29 Temmuz Cumartesi günü, Kırmızı Kedi Kitabevi'nde yazar Nevşah Fidan'ın imza günü de yoğun ilgi gördü. Okuyucular, yazar Nevşah Fidan ile söyleşi yapma imkanı bulurken, hatıra fotoğrafı da çektirdiler. 

Nefes ve Yaşam Koçu Nevşah Fidan, "Nefs" üçlemesinin ilk iki kitabı "Tin" ve "Tüz" hakkında açıklamada bulunarak, "İlk defa roman yazıyorum. Tin çok beğenildi. Şimdi de ikinci kitabım Tüz'ü okuyucularımın beğenisine sundum. Çok güzel bir roman oldu. Kısa zamanda çok satanlar arasında yerini aldı. Kitabın içerisinde, aşk, hırs, siyaset, güncel olaylar var. Tin'de, çok sivri karakterler vardı. Okuyucuların tanıyabilmesi için karakterlere ve onların yaşam biçimlerine yoğunlaştım. Tin'in içerisinde çok çarpıcı olaylar da var. Tin kitabının en sonunda bütün karakterler dibe vurdu, hepsi darmadağın oldu" diyerek Tin kitabı hakkında bilgi verdi. 

"Tüz'de çok çarpıcı bilgiler var"

Son kitabı Tüz'de, Tin kitabındaki karakterlerin özüne dönüşlerini anlattığını ifade eden Nevşah Fidan, "Töz'ün bir özelliği de, içinde siyaset, Türkiye'de astrolojik sebeplerle olanlar, dünyadaki bütün sistem ve şemalar, çok eski yüzyıllardan gelen Şamanizm'den tutun, birçok spiritüel öğreti de işlendiği için çok güncel bir kitap. 15 Temmuz günü başlıyor. 15 Temmuz'da, Tin'deki bütün karakterlerin Tüz'e nasıl geçiş yaptığını, Türkiye'de yaşayan karakterlerin nasıl etkilendiğini, psikolojilerinin nasıl değiştiğini de işliyorum. Kitabın içerisinde çok çarpıcı bilgiler de var. Kitaptaki hikaye de çok akışkan" diye belirtti. 

"Geçmişini bilmeden hiç kimseyi yargılayamayız"

Roman yazmaya üç yıl önce karar verdiğini açıklayan Fidan, "Çok daha didaktik kitaplar yazarken, insanlara olayları romanla anlatabileceğimi düşündüm. Bunun üzerine roman yazmaya karar verdim. İlk romanımı yazarken, şekillenmeye başladığında gördüm ki, yıllarca çalıştığım onlarca insandan toplama karakterler ortaya çıkmış. Aslında o karakterleri herkes tanıyor. Örneğin kitapta Cengiz karakteri var. Cengiz, hükümete çok yakın bir iş adamı. Selim karakteri, çok çapkın, sürekli zengin kadınlarla birlikte olan, çok yakışıklı ve reklam dünyasından gelen bir karakter. Yine kitapta Fatma karakteri var. Çok düz ve naif bir kadın. Ama onun kendi evliliğinde tatmin bulamayıp, nasıl dış dünyaya yöneldiği, açıldığı ile ilgili. Küçük bir kız karakteri var. Sosyetenin içinde büyüyor. Onun duygusal ve iç dünyasını işledim. Bütün bu karakterler, herkesin evinde, iş yerinde karşılaştıkları karakterler. Bütün karakterleri mesaj vermek üzere işliyorum. Romanda vermek istediğim en önemli mesaj; hiç kimseyi yargılayamayız. Ben kendi eğitimlerimde de yıllardır bunu anlatıyorum. Hiç kimsenin nasıl bir çocukluk ve hayat geçirdiğini bilmeden, insanları yargılıyoruz. Aslına bakarsanız, bir katili bile yargılayamayız. Çünkü onun çocukluğunun ve geçmişinin ne olduğunu, neler gördüğünü, o noktaya nasıl geldiğini bilmiyoruz. Tin'de çok antipatik bulduğunuz bir karakteri, Tüz'de, onu tanıdıkça, geçmişini, çocukluğunu öğrendikçe, kendisini çok sevebilirsiniz. Ya da Tin'de çok sevdiğiniz bir karakterden, Tüz'de, olaylar geliştikçe nefret edebilirsiniz. Olayların gelişimini özellikle öyle seçtim. Bence kitapta, evrensel ve hakikatle ilgili çok önemli mesajlar da var" diyerek sözlerini tamamladı. 

 
Bu ağrılar böbrek taşının habercisi olabilir
 
Perdeleri ile Zehra Home markasını yarattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sadece ayı ve leopar çiziyor
Sadece ayı ve leopar resimleri çizen ressam Yunus Emre Dokumacı nedenini anlattı.
İzmir aşığı ressam, İzmir'den ödül alamamaktan yakındı
40 yıldır resim sanatıyla uğraşan İzmir aşığı ressam Şükran Ulucan, İstanbul'dan ...
Teoman, Çeşme'de bir ilke imza atacak
29 Temmuz Cumartesi gecesi Alaçatı Paradiso Beach Club’da sahneye çıkacak ...
 
Çeşme Marina'da Yaşar coşkusu
Türk müziğinin usta isimlerinin sahneye çıktığı Çeşme Marina Yacht Club, ...
“Çeşme Altın Yunus’’ sanatçıları ağırlamaya devam ediyor...
Yaz döneminde sanata desteğini Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ile birlikte ...
Mirgün Cabas okurları ile buluştu.
Alaçatı Kitapevi’ninson konuğu Ayşe Kulin’den sonra anchorman ve haberci Mirgün Cabas oldu.
 
Alaçatı'da Orhan Gencebay eserleri yankılandı
Çeşme Güzel Sanatlar Derneği Türk Halk Müziği Korosu, Alaçatı Amfi Tiyatro'da ...
Alaçatı'da Ayşe Kulin izdihamı!
Ünlü yazar Ayşe Kulin, Alaçatı Kitapevi’nde katıldığı imza gününde izdihama ...
Ayşe Kulin Alaçatı Kitapevi'nde!
Ünlü yazar Ayşe Kulin, Alaçatı Kitapevi’nde bu akşam okurları ile buluşuyor. ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Sedat Kaya
Sedat Kaya
CELAL
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri