Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
9 Temmuz 2018 Pazartesi - 09:39

Muhteşem final!

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliği, binlerce kişinin izlediği Haluk Levent konseri ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Muhteşem final!

Etkinliğin ikinci günü, Sarı Zeybek Dans ve Sahne Sanatları ekibinin sunduğu zeybek gösterisi ile başladı. Zeybek gösterisinin ardından, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Konuşmasında, Atatürk'ün İzmir suikasti sonrasında Ilıca'da geçirdiği 8 günün hem onun hayatı, hem de Türkiye açısından önemli bir sayfa olduğunu vurgulayan Tansel Çölaşan, "Bunu Çeşme Belediyesi'nin böyle bir etkinlikle taçlandırarak anıyor olması çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti'nde, Cumhuriyetçi kadroların hafızalarını kaybetmemesi unutturmaya çalışanların bütün çabalarına rağmen, Cumhuriyet'i yaşatma arzumuzun sona ermemesi, dayatılan rejimleri kabul etmek zorunda kalmamamız, mücadeleye devam edebilmemiz için bizi uyarmış oluyorlar" dedi.

Seçimden bu yana çok az bir zaman geçtiğini belirten Çölaşan, " Sayın Cumhurbaşkanı 2014'de seçildiğinde, 12. Cumhurbaşkanı idi. Yüksek Seçim Kurulu 24 Haziran seçimleri sonucunu ilan ederken, onu 13. Cumhurbaşkanı olarak duyurdu. Ama Meclis Başkanı Kahraman'dan, YSK'ya giden bir uyarıyla  

'Anlaşılamayan bir 13 kavramının ne önemi var. Yanlış anlamalara sebep oluyor' denilince, YSK, sorgulamadan 13'ü kaldırmakla yetindi. 24 Haziran'da seçilen Cumhurbaşkanı, yeni bir dönemin ilk Başkanı oldu. 13. Cumhurbaşkanımız yok. Demek ki rejim, fiilen değişti. Bugün bütün kuvvetler Yürütme'de toplanmaktadır. Bütün kuvvetlerin Yürütme'de toplandığı sisteme, Devlet Başkanlığı denir. Bu Devlet Başkanlığı'nın halk arasındaki adı 'Diktatör'dür" diye konuştu. 

Çeşmeli Baş Balerin Aslı Çilek'ten muhteşem bale gösterisi

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın konuşmasının ardından sahneye çıkan, İzmir Devlet Opera ve Balesi Baş Balerini Aslı Çilek, ilgiyle izlenen bir bale gösterisi sundu. Çeşmeli olan Baş Balerin Aslı Çilek'in gösterisi nefes keserken, Çilek, seyircilerin ısrarıyla ikinci kez sahneye çıktı. Çilek, gösterisinin ardından büyük alkış aldı.

Tren kazası nedeniyle başsağlığı diledi

Etkinliğin final konseri için sahneye çıkan Haluk Levent, meydana gelen tren kazası nedeniyle bugünkü konseri iptal etmeyi düşündüklerini belirterek, " Sizlerin bu konseri beklediğinizi bildiğimiz için sahneye çıktık. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yurdumuzun başı sağolsun, halkımızın başı sağolsun" dedi.

 Kaybolup, bulunan Ege için şarkı besteledi

Haluk Levent, binlerce kişinin coşkuyla izlediği ve şarkılarına eşlik ettiği konseri sırasında, bir ara sahneden inerek, seyircilerin arasına girdi. Seyircilerin arasında bir süre konserine devam eden Haluk Levent'e büyük sevgi gösterisi olurken, bir çok kişi de Haluk Levent'i cep telefonları ile görüntülemeye çalıştılar. Konserin en ilginç anlarından birisi ise, 11 yaşındaki Ege adlı çocuğun kaybolması oldu. Çocuğun ailesini sahneye çağıran Haluk Levent, herkesin sessiz olmasını isteyerek, Ege'ye seslendi. Sahnede ailesini gören 11 yaşındaki Ege, sahneye doğru giderek ailesiyle buluştu. Haluk Levent, Ege'nin kaybolmasını, bulunuşunu ve ailesiyle kavuşmasını, doğaçlama olarak besteleyerek seslendirdi. 

İzmir Marşı eşliğinde havai fişek gösterisi

Gecenin geç saatlerine kadar süren konserin finalinde ise Haluk Levent'in binlerce kişilik koroyla birlikte söylediği İzmir Marşı ile muhteşem bir görsellik oluşturan havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Birbiri ardına patlayan havai fişekler, gökyüzünde rengarenk görüntü oluştururken, vatandaşlar da cep telefonları ile o anları ölümsüzleştirdiler. Bu yıl ikincisi düzenlenen "Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliği, havai fişek gösterisinin ardından sona erdi. 

 
Ildır Yolu yenileniyor
 
Yüzünüz hep böyle gülsün!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme, Ata'sını saygıyla selamladı
Çeşme Belediyesi'nin ‘9 Durak 9 Deneyim’ projesi kapsamında düzenlenen ...
İzmir Festivali Çeşme’de sona erdi
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası ...
Çeşme ATA’sını selamlıyor!
Çeşme Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 yılı 1-8 Temmuz tarihleri ...
 
İzmir Festivali'nin son konseri bu akşam Çeşme'de
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası ...
"Alaçatı ilham kaynağım"
Yaz tatillerini Alaçatı’da geçiren resim sanatçısı Işıl Savaşer, Alaçatı’da ...
Madımak ve Nesin için anma töreni
2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak katledilenler ve son imzasını ...
 
Yaz Konserine Büyük İlgi
Çeşme Kültür ve Sanat Derneği’nin 1 Temmuz 2018 Pazar gecesi Çeşme Çakabey ...
Ata'nın Ilıca'yı ziyareti anısına özel etkinlik
Çeşme Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 yılının 1-8 Temmuz ...
"Çim Konserleri" kaldığı yerden
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009'dan bu yana düzenlediği ücretsiz ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri