Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
8 Temmuz 2018 Pazar - 12:07

Çeşme, Ata'sını saygıyla selamladı

Çeşme Belediyesi'nin ‘9 Durak 9 Deneyim’ projesi kapsamında düzenlenen "2. Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliğinin birinci gününde, Ata sevgisi sınır tanımadı.

Çeşme, Ata sını saygıyla selamladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir suikastı sonrasında, Ilıca'ya 30 Haziran'da gelip 8 gün kalması anısına, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin ilk gününde, hem denizde, hem de karada bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. 

"2. Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliğine, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Etkinlik, Hanri Benazus'un Atatürk Fotoğrafları Koleksiyonu ve Taner Morova'nın eski Çeşme Fotoğrafları Koleksiyonu'nun sergisi ile açıldı. Serginin açılışını, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve protokol üyeleri gerçekleştirdi. Oldukça ilgi çeken serginin ardından, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Hanri Benazus'un Atatürk Fotoğrafları kitabını Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve protokol üyelerine hediye etti. Protokol üyeleri, daha sonra da Çeşmeli Yazar Mehmet Culum ve yazar Yılmaz Karakoyunlu'ya kitap imzalattılar. 

Öte yandan, Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nde eğitim gören çocukların, eğitim yelkenlileri ve kanolarla düzenlediği gösteri büyük ilgi gördü. Yelkenlilerine Atatürk posterleri ve Türk Bayrağı asan çocuklar, sahile yakın bölümde gösteri yaparken, arkalarından kanolarıyla takip eden çocuklar da Atatürk posteri açınca sahildeki vatandaşlardan büyük alkış aldılar.

 Sarı Zeybek Dans ve Sahne Sanatları ekibinin sunduğu zeybek gösterisinin ardından, tarihçi yazar Yılmaz Karakoyunlu'nun "Atatürk'ün Hayatında Kadınlar" ve Çeşmeli yazar Mehmet Culum'un "İzmir Suikasti ve Ilıca" başlıklı söyleşileri gerçekleştirildi. 

"2. Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliği, yazarların söyleşilerinin ardından,  Çeşmeli Baş Balerin Burcu Olguner'in Dansçı Görkem Dizdar ile sunduğu Vals ve Çeşmeli Baş Balerin Aslı Çilek'in Baş Balet Dolun Doyran ile birlikte sunduğu bale gösterisi ile devam etti. İkisi de Çeşmeli olan İzmir Devlet Opera ve Balesi Baş Balerinleri'nin kendi memleketlerinde sahneye çıkmaları heyecanlanmalarına yol açtı.

 Baş Balerin Aslı Çilek, sahneye çıkmadan önce duygularını şöyle dile getirdi; "Ilıca'da, doğduğum topraklarda sanatımı icra etmeyi dört gözle bekliyordum. Bu yıl, Çeşme Belediyesi'nin de davetiyle, doğduğum topraklarda sanatımı icra etme fırsatını buldum. Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Umarım ilerideki yıllarda sanatımı Çeşme'de daha geniş icra etme fırsatım olur."

Baş Balerin Burcu Olguner de, "Babam, annem, dedem, babaannem ve benim Çeşme'de çok güzel anılarımız var. Burası bizim evimiz gibi. Çeşme'nin bende çok ayrı bir yeri var. Burada olmaktan büyük gurur duyuyorum" diye konuştu. 

Beğeniyle izlenen vals ve bale gösterisinin ardından, etkinlik alanında sahil bölümüne yerleştirilen ve büyük ilgi gören "Atatürk" yazısının önünde bayrak ve meşaleleri ile toplanan yüzlerce vatandaş, "İzmir Marşı", "Onuncu Yıl Marşı" gibi marşları hep bir ağızdan söylediler.  Etkinliğin birinci günü, "Atatürk" yazısının önünde çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi. 

 

 
İzmir Festivali Çeşme’de sona erdi
 
Ildır Yolu yenileniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Festivali Çeşme’de sona erdi
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası ...
Çeşme ATA’sını selamlıyor!
Çeşme Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 yılı 1-8 Temmuz tarihleri ...
İzmir Festivali'nin son konseri bu akşam Çeşme'de
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası ...
 
"Alaçatı ilham kaynağım"
Yaz tatillerini Alaçatı’da geçiren resim sanatçısı Işıl Savaşer, Alaçatı’da ...
Madımak ve Nesin için anma töreni
2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak katledilenler ve son imzasını ...
Yaz Konserine Büyük İlgi
Çeşme Kültür ve Sanat Derneği’nin 1 Temmuz 2018 Pazar gecesi Çeşme Çakabey ...
 
Ata'nın Ilıca'yı ziyareti anısına özel etkinlik
Çeşme Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 yılının 1-8 Temmuz ...
"Çim Konserleri" kaldığı yerden
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009'dan bu yana düzenlediği ücretsiz ...
Sivas Katliamı ve Aziz Nesin'in ölüm yıldönümü için özel gece
Madımak Oteli katliamı ve ünlü yazar Aziz Nesin'in ölüm yıldönümü nedeniyle ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri