Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
30 Temmuz 2019 Salı - 11:23

Kurban Bayramı için Çeşme'ye büyük talep

23 Haziran İstanbul seçiminin ardından tatil cenneti Çeşme'de yoğun yaz sezonu başlarken, Kurban Bayramı'nda yoğunluğun 1,5 milyonu aşması bekleniyor.

Kurban Bayramı için Çeşme ye büyük talep

Çeşme'deki turistik otellerin yanı sıra, çok sayıdaki butik otel ve pansiyonlarda Kurban Bayramı rezervasyonları neredeyse yüzde 100'e ulaştı. 11 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek olan bayram tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı henüz belli olmamasına karşın, Çeşme'ye yoğun talep olması, turizmcileri ve esnafı sevindirdi. 

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla Haziran ayı başında yaz yoğunluğu yaşanan Çeşme'de, Ağustos ayı ortasına denk gelen Kurban Bayramı'nda da, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 1,5 milyonu aşkın tatilcinin Çeşme'ye akın etmesi bekleniyor. 

Kurban Bayramı'nda tatilcilerin huzur ve güven içinde tatil yapabilmeleri için de Çeşme Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yoğunlaştıracağı ve ek tedbirler alacağı ifade ediliyor. 

"Esnafımız fiyat tarifeleri konusunda çok hassas olmalı"

Çeşme'ye olan yoğun talebin esnafı sevindirdiğini açıklayan Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Esnafımın yoğun geçecek olan bayrama hazır olduğunu, her zamanki talim terbiye içerisinde olduğunu biliyorum. Yaz sezonunun son bayramının ardından, Eylül ayını da kapsayarak yaz sezonumuzu bitirmiş olacağız.  Çeşme esnafından beklentim; Ahilik geleneğine yakışanı yapmaları, güleryüzlerini eksik etmemeleri. Fiyat tarifeleri konusunda çok hassas olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Fiyat tarifeleri ile ilgili çok hassas olsunlar. Menülerini mutlaka hazırlasınlar. Fiyatlarını da kendilerine göre makul bir düzeyde, hiç tepki almayacak şekilde ayarlamalarını istiyoruz. Bu bayramın da kazasız, belasız, hayırlısı ile ve esnafımız açısından bol kazançlı geçmesini istiyoruz. Tüm esnafımıza hayırlı işler diliyorum. Sezonun bitmesine az bir süre kaldı. Yaz sezonunu esnafımıza yakışan bir şekilde bitirmek istiyoruz. Kışın da eksiklerimizi gidermek için gerekli olan toplantıyı Kaymakamımızla, Belediye Başkanımızla yaparak, 2020 yılına hazırlanmak istiyoruz" diye konuştu. 

"Geçen yıla göre yüzde 15-20 düşük"

Alaçatı'nın ünlü turistik otellerinden birisinin sahibi olan Yaşar Çilkız da yaptığı açıklamada, "Bu yıl, 2108'e göre yüzde 15-20 civarında daha düşük seviyelerde seyrediyor. Bunun nedenlerini araştırdığımda, yurt dışından gelen misafirlerin, kendi ülkelerinin de çok sıcak olmasından dolayı, orada güneşlenmek ve tatil yapmak istediklerinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Mevsimlerin değişeceğini ve yurt dışındaki sıcaklığın Türkiye'ye doğru kayacağını, oralarda da soğukların başlayacağını duyuyoruz. Onun için biz Ağustos ayına çok güveniyoruz. Hem bayram münasebetiyle yerli turist açısından, hem de Avrupa'da genelde tatillerin Ağustos ayında yapılmasından dolayı çok umutluyuz. İnşallah bu sene iyi geçer. Çeşme daha çok yerli turizme hizmet ediyor. Tatilini erteleyen çok insan var. Biraz daha ucuz tatil yapmak için Eylül ve Ekim aylarını bekleyenleri de göz önüne alırsak, sezonun iyi geçeceğine inanıyoruz. İnanmaktan ve beklemekten başka da yapacağımız bir şey yok" diye ifade etti. 

"Eylül ve Ekim aylarının da iyi geçeceğine inanıyoruz"

Alaçatı'da bir turistik otelin genel müdürlüğünü yapan Bilal Aşkar da bir açıklama yaparak, "Geçen yıla göre, konaklama açısından yüzde 15-20 düşüş var, ama cirolar, enflasyondan dolayı daha yüksek gözüküyor. Tabi ki, Çeşme'nin destinasyonu daha farklı. Ramazan Bayramı süper geçmişti. Misafirlerimizin planlarının, Ağustos ve Eylül, Ekim aylarına doğru olacağını düşünüyoruz. Veriler de bunu gösteriyor. Kurban Bayramı'nın da hareketli olacağını umut ediyoruz. Özellikle yerli misafirlerimizin, Ağustos ayı itibariyle yoğun olacağını veriler gösteriyor. Ağustos ayında, beklentilerimizin daha yüksek olduğunu belirtirken, özellikle hava koşullarından dolayı Eylül ve Ekim aylarının da iyi geçeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu. 

"Bütün odalarımız dolu"

Alaçatı Port'ta butik otel işleten Berrin Pehlivan da bir açıklama yaparak, "Geçen yıl Haziran ayında, seçimlerden dolayı bir durgunluk yaşamıştık. Bu yıl da öyle oldu. Ama Temmuz'un 1'inden itibaren yoğun geçiyor. Ağustos ayının da dolu dolu geçeceğine inanıyoruz. Şu anda bütün odalarımız dolu. Bayram rezervasyonlarımız da doldu. Eylül ayında bir takım organizasyonlarımız olacak. Nişan, düğün, doğum günü, evlilik teklifi, seminer gibi organizasyonlar düzenlenecek. Ayrıca Eylül ve Ekim aylarında en büyük balık yakalama yarışmaları var. O yarışmalar sırasında da doluluk yaşıyoruz. Kasım ayında hareketlilik azalıyor" diye konuştu. 

"Halkımızı terlemeden güneşlenmeye bekliyoruz"

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı TURAŞ şirketi tarafından halk plajı olarak işletilen Pırlanta Plajı'nın işletme müdürü Ali Aktürk de yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda, tüm halkımızı terlemeden güneşlenmeye, plajımıza bekliyoruz. Çeşme, bunaltmayan havasıyla, plajlarının ince kumuyla misafirlerini bekliyor. Bakanlığımızca işletilen plajımızda uygun fiyatlarımızla hizmet veriyoruz" dedi. 

Etiketler:
 
Alaçatı Havaalanı 11. Kalkınma Planı'nda yer aldı
 
TÜVTÜRK uyardı: "Randevu hizmetimiz ücretsiz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehterli törenle başlayan Atina seferlerine sezon ortasında ara verildi
İzmir'in Çeşme ilçesi ile Atina'nın Lavrion Limanı arasında 30 Haziran’da ...
CHP'li Serter: ''Başka şehirlerde İzmir’i konuşturmalıyız''
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’ni (ETİK) ziyaret eden ...
Turizm Tanıtım Ajansı kurulması kabul edildi
Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulmasına ilişkin kanun ...
 
3 bin 200 yıl sonra biraraya geldiler
Milattan önce 1200'lü yıllarda kurulan ve çağdaş dünyayı şekillendiren ...
İki Yaka Buluştu
Dikili ve Midilli arası gemi seferleri Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün ...
Hayali otel ismiyle yüzlerce mağdur oluşturuldu
Çeşme'nin Ayasaranda bölgesinde yer alan Kerasus Resort Otel'in görsellerini ...
 
Çeşme – Atina feribot seferleri başlıyor
İzmir, Çeşme’den Yunanistan’ın başkenti Atina’ya Aegean Seaways’in düzenleyeceği ...
Kruvaziyer’de rota İzmir’e dönüyor
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Kruvaziyer ...
Ilıca Plajı’nda Çadırlı tatil!
Çeşme Belediyesi himayesindeki Ilıca Plajı’nda yasak olmasına rağmen vatandaşların ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
EROL GÜNAYDIN 91 YAŞINDA...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süper Kupa’nın Zamanı
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
"ANADOLU ROCK OZANI" CEM KARACA 79 YAŞINDA...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri