Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>TURİZM
25 Haziran 2019 Salı - 15:26

Hayali otel ismiyle yüzlerce mağdur oluşturuldu

Çeşme'nin Ayasaranda bölgesinde yer alan Kerasus Resort Otel'in görsellerini kullanılıp, hayali otel isimleri ile rezervasyon kabul edilerek yüzlerce mağdur oluşturuldu.

Hayali otel ismiyle yüzlerce mağdur oluşturuldu

Çeşme'nin en eski otellerinden birisi olan, Başar Turizm, Hayvancılık, Ormancılık San.Dış Ticaret A.Ş. tarafından dört yıl önce kiraya verilmişken, yaşanan bazı sorunlar nedeniyle Şubat ayında icra kanalıyla boşaltılarak gerçek sahibi tarafından geri alınan Kerasus Resort Otel'in görsellerini kullanan bazı kişiler, hayali otel ismi ile açtıkları internet sayfasında rezervasyon kabul edip, yüzlerce mağdurun oluşmasına neden oldular.

Mağdurlar, sosyal medyada fan sayfası oluşturup, birbirlerini uyardılar

Hayali isim kullanılarak açılan internet sayfalarında rezervasyon yaptırarak, tatil için otele gelen yüzlerce vatandaş, otelin isminin değişik olduğunu ve otelin tadilatta olduğunu görünce şok yaşadılar. Mağdur tatilciler, Kerasus Resort Otel'in yetkililerinin anlattıklarını dinleyip mağdur olduklarını öğrenmeleri üzerine, otel yetkililerinin de yönlendirmeleriyle, emniyete giderek, şikayetçi oldular. Mağdur olanlar, bazı sosyal medya sayfalarında fan sayfaları da oluşturarak, bu sayfalarda bütün şikayetlerini birbirleriyle paylaşıp, başka isimler kullananlara itibar etmemeleri konusunda birbirlerini uyardılar. 

"Bu yapılan tamamen yasa dışıdır"

Mağdurların şikayetlerinin yoğunlaşması üzerine, işletme olarak otellerinin de marka değerinin kirlendiğini ve kendilerinin de mağdur olduğunu belirterek, mağdurlara yol göstermek ve yeni mağduriyetlerin önlenmesi için bir açıklama yapan Kerasus Resort Otel İşletme Müdürü Yakup Mesut Yıldırım, "Başar Turizm, Hayvancılık, Ormancılık San.Dış Ticaret A.Ş. olarak, Kerasus Resort Otel'i, Çeşme'nin Ayasaranda bölgesinde işletiyoruz. Kerasus Resort Otel adı haricinde, çeşitli isimlerle, çeşitli şirket bünyelerinde, bu otelin pazarlaması yapılıyor. Bu yapılan tamamen yasa dışıdır. Bir şebeke işidir. Bizim yetkilendirdiğimiz hiçbir acente, ortak çalıştığımız hiçbir firma mevcut değildir. İnternet üzerinden yapılan ve otelimizin görsellerinin kullanıldığı reklamlara, insanlarımızın itibar etmemesini ve dolandırıcılık tuzağına düşmemesini dilerim" diye uyardı.

"Hukuk sürecinin sonuna yaklaşılmak üzere"

Şubat ayında hukuk süreci başlattıklarını ifade eden, otelin İşletme Müdürü Yıldırım, "Bu hukuk sürecinde sona yaklaşılmak üzere. emniyet güçleri ve savcılık, bu dolandırıcılık işi içinde olan bazı kişilerin tespitini yapmıştır. Çok sayıda mağdur insan var. Bu konuda İzmir ve Çeşme'deki emniyet güçlerince alınmış çok sayıda ifade var. Ayrıca CİMER'e de şikayette bulunan çok sayıda mağdur var. Bize de yazı yazan mağdurlar var. Biz bunları avukatımızla paylaşarak, dosyamıza ekledik" diye açıkladı. 

"En yüksek cezayı almalılar"

Kerasus Resort Otel'in görsellerinin kullanıldığı, hayali otel isimleriyle açılan internet siteleriyle hiçbir ilişkilerinin olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Söz konusu firmalarla hiçbir bağlantımız olmadığı gibi, bizim görsellerimizi kullanıp, hem bizim markamızı kirleterek bizi mağdur ediyor, hem de rezervasyon yaptıran insanların paralarını alıp, insanları dolandırıyorlar. Bu kişiler, hem bizim markamızı kirlettikleri için, hem de yüzlerce insanı mağdur ettikleri için alabilecekleri en yüksek cezayı almalılar. Bizim işletmemiz, çok eski ve köklü bir işletme. Çeşme'nin en eski otellerinden birisi" diye konuştu.

"Mağdurlar, en yakın emniyet birimine gitmeli"

Mağdurların yapmaları gereken işlemler hakkında da bilgi veren Yıldırım, "Mağdurlar, en yakın emniyet birimine gitmeli ve dolandırıldıkları ile ilgili ifade vermeliler. Ayrıca, TÜRSAB'a, il ve ilçe Turizm Müdürlükleri'ne, savcılığa şikayette bulunmalılar. Bu şikayetlerini bizimle de paylaşırlarsa, biz de hukuk büromuzla iletişime geçip, dosyamızla birleştirip, karşı tarafın daha ağır cezalar almasını ve sonuca daha hızlı ulaşılmasını sağlayabiliriz. Bize gelerek mağdur olduklarını ifade eden kişileri, biz emniyet güçlerimize yönlendirdik. Emniyete giderek ifadelerini verenler, bizimle ifade tutanaklarını paylaştılar. Biz de hukuk büromuza gönderdik. Bizim firmamız haricinde, yüzlerce mağdur var. Yüzlerce mağdurun verdiği ifadeler var" diye kaydetti. 

"Eski, revaçtaki günlerimize geri döneceğiz"

Kerasus Resort Otel'in yenilenme çalışmalarının devam ettiğini ve kısa bir süre sonra, geçmiş yıllardaki gibi en iyi hizmeti vereceklerini belirten Otel İşletme Müdürü Yıldırım, ""Kerasus Resort Otel, baştan sona bir yenilenmeyle, eski güzel günlerdeki gibi, kısa bir süre sonra yeniden hizmet verecek. Temmuz ayı içerisinde faaliyete geçeceğiz. Bu kadar gecikmemizin nedeni; insanların alıştığı Kerasus Resort Otel hizmetini tekrar verebilmek. Bu nedenle yenilenme çalışmalarımız biraz uzun sürdü. Otelimizin müdavimleri, burayı seven, aile gibi olduğumuz misafirlerimiz hiç kuşku duymasınlar ki, Kerasus Resort Otel, yenilenmiş olarak geri dönüyor. Yaşanan kötü olaylar oldu, buranın adı kötülendi, kötü bir intiba bırakıldı, ama gerçek mal sahipleri olarak, herhangi bir aracı olmadan yeniden işimizin başındayız. Bu oteli tekrar o revaçtaki günlerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" diye açıkladı.

"Rezervasyonlarınızı direk bize yaptırın"

Yenilenen otel için rezervasyon kabul etmeye başladıklarını da ifade eden Yıldırım, "Misafirlerimiz, direk olarak, bizim iletişim bilgilerimizden, bizim işletmemize ait internet sitesinden, hatta imkanı olan insanların otelimize gelerek bizi görmelerini, mağdur olan diğer insanlar gibi mağdur olma korkusu yaşamadan, direk bizimle muhatap olmalarını istiyoruz. Biz de gelecekte aracı kuruluşlarla çalışacağız. Ama bu aracı kuruluşlar, bizim tarafımızdan yetkilendirilmiş, izin verilmiş firmalar olacaktır. Şu anda, kurumsal olarak nitelendirilen, uluslararası pazarlarda da aktif olan hem yerli, hem yabancı bazı firmalarla anlaşarak, Kerasus Resort Otel olarak satışa başladık. Bizim görsellerimizi kullanan diğer isimlerin bizimle hiçbir ilgisi yok" diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Etiketler:
 
CHP'li Serter: “İki büyükşehri birbirine ulaştırmayan THY ne işe yaramaktadır?”
 
Çeşme'de geri dönüşüm atık toplama deposu yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme – Atina feribot seferleri başlıyor
İzmir, Çeşme’den Yunanistan’ın başkenti Atina’ya Aegean Seaways’in düzenleyeceği ...
Kruvaziyer’de rota İzmir’e dönüyor
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Kruvaziyer ...
Ilıca Plajı’nda Çadırlı tatil!
Çeşme Belediyesi himayesindeki Ilıca Plajı’nda yasak olmasına rağmen vatandaşların ...
 
Bakanlıktan Çeşme-Alaçatı Havalimanı açıklaması
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a Ulaştırma ...
UBER uyarısı: Kişi başı 344 TL ceza!
İstanbul’da yasaklandıktan sonra turizm bölgelerinde hizmet vermeye başlayan ...
TÜRSAB EGE BTK'an Çeşme ziyareti
TÜRSAB Ege BTK Başkanı Osman Tolga Gencer ve birlik üyesi Ali Yaramışlı, ...
 
Çeşme Marina, geleneksel partiyle "Yaza Merhaba" dedi
Çeşme Marina'nın gelenekselleşen "Yaza Merhaba" partisi, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Boyalık Beach Hotel altıncı yılını kutladı
Türkiye’nin “En İyi 10 Resort Oteli” arasında yer alan Boyalık Beach Hotel, ...
Dede’den kalma arazide rüyasını gerçekleştirdi!
Volkan Tokdağ, 2017’de Mordoğan’da dedesinden kalan araziyi kamp alanı ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri