Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>BÖLGE
10 Eylül 2021 Cuma - 20:15

Konak'ta Lidere gövde gösterisi; 13 Tesis açıldı.

İki günlük İzmir programına Konak Belediyesi’nin 13 projenin açılış töreniyle başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konak Belediye Başkanı Batur’u yaptığı hizmetlerden dolayı övdü ve Engelsiz Yaşam Köyü için “Pozitif ayrımcılık yapmışsınız, burası yoksul bir mahalle sizi yürekten kutluyorum” dedi.

Konak ta Lidere gövde gösterisi; 13 Tesis açıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir programı kapsamında ilk durağı Konak oldu. Konak Belediyesi'nin Yenişehir'de gerçekleşen toplu açılış törinene katıldı. Töreni, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP İzmir milletvekileleri, belediye başkanları, il yöneticileri, ilçe belediye başkanları ve il yöneticileriyle birlikte vatadanşlar katıldı. Konak Belediye Başkanı Abdul Batur'un isteğiyle Engelsiz Yaşam Köyü'nden yapılan 13 tesisin açılış töreninde coşku hakim oldu. Kılıçdaroğlu'nun mutluluğu yüzünden okunurken, İzmir'de adeta gövde gösterisi yaptı. 

Açılış konuşması için kürsüye gelen ve göreve seçilir seçilmez hemen kolları sıvadığını belirten Batur, “Genel Başkanım, bilindiği üzere 2019 yerel seçimlerinde Konak Belediyesi Başkan adayı olarak atandım. CHP'nin Millet İttifakı’nın sahada çalışmalarıyla vatandaşa dokunan çalışmalarıyla Konak tarihinin en yüksek oyunu alarak bu şerefli göreve seçildik ve hemen kolları sıvadık. Seçim kampanyasında  Konak'ın çeperlerine öncelik vereceğimizi, pozitif ayrımcılık yapağımızı belirtmiştir. Göreve başladığımız günden itibaren özellikle kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve engelli bireylerimiz için pozitif ayrımcalık yapmaya devam ediyoruz. Seçimde ‘Birlikte Konak’ sloganını kullandık. Bu anlayışla tüm ilçemizi kucaklayıp, STK'larımız, kadın derneklerimiz ile el ele yürüyüp projeler üretiyoruz.”dedi.

 “BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Konak’ın en büyük sorununun yapı sotğu olduğunu kaydeden Başkan Batur, “İzmir'in kalbi olarak nitelendirdiğimizi Konak'ın en büyük sorunu yapı stoku. Yaşlı bir kent Konak. Bu yüzden ilk önceliğimiz bu oldu. Seçim kampanyası sürecinde gecekondu bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız önümüze çıkarak istediği tek bir şey vardı, kentsel dönüşüm, imar değişikliği ve bu yaşam tarzlarının değişmesi. Vatandaşlardan gelen bu öneriyi hemen hayat geçirdik. 2 sene içinde Gültepe bölgesi yani 14 mahallenin kentsel dönüşüm planlarını hazırladık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de teşekküre derim, onun sayesinde Meclisten hemen geçirdik. Yeşildere caddesi, Eşrefpaşa Caddesi, Cici Park’ı içeren 14 mahallenin de kentsel dönüşüm planlarını hazırladık. Gürçeşme bölgesinin de çalışmalarını sürdürüyoruz. İçinde bulunduğumuz bu mahallelerin kaderini değiştirecek çalışmaları yürütüyoruz. Burada bilgilendirme çalışmalarına başladık. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ve kentsel dönüşüm anlayışı ile yerinde dönüşüm, halkın projeye katılımı ile en önemlisi de yüzde 100 uzlaşı ile bu işi başaracağız. Başarmaya mecburuz. Bu kent bu görüntüyü hak etmiyor.B unu birlikte başaracağız. Değer artışını de orada yaşayan vatandaşlarımız ile paylaşacağız.” diye konuştu

Açılışı yapılan 13 projenin maliyetinin 59 milyon Türk Lirası civarında olduğunu belirten Batur, “13 projenin bize maliyeti 59 milyon civarında.Temelini attığımız atacağımız projelerde 24 milyon civarında yani 2 sene içinde toplam 82 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Seçim beyannamemizde söz verdiğimiz çalışmaları yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu dönem bütün belediyeler toplumumuz bir koronavirüs felaketi ile karşı karşıya kaldı. Ancak bu süreci vatandaşımızın ve esnafımızın yanında olarak geçirdik. Özellik sıkıntıda olan vatandaşlarımızın sosyal yardımını yaptık, çocuklarımıza tablet dağıttık. Esnafımızdan 19 Mart 2020'den bu yan işgaliye almıyoruz. Onlara en büyük desteklerimizden biri de budur.” dedi.

" TAAHHÜTNAME VERDİK"

Seçimden önce söz verdiği projelerin yüzde 70’ini yerine getirdiğini dile getiren Başkan Batur,  “Seçimden önce kamuoyuna yapacağımız çalışmalar ile ilgili bir taahhütname verdik. Bunun yüzde 70'ini bitirmiş durumdayız. Geri kalan 2,5 sene içinde de yüzde 30'luk kısmı mutlaka tamamlayacağız. Bu kentsel dönüşüm alanlarında sosyal dönüşüme bir taraftan başladık. Gültepe Toros'taki sosyal tesis alanı, Gültepe'deki spor tesisimiz… Konak tarihi misyonu olan bir ilçe. Büyükşehir Belediyemiz ile çok güzel projeler üretiyoruz. Tarih turizminin ayağa kaldırılması bizim için çok önemli. TARKEM İzmir derneği ile uzlaşı içinde bunun ayağa kaldırılması için önemli çalışmalar yapıyoruz. Dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte Alanyalı Konağı’nın protokolünü imzaladık. 2023'te Kurtuluşun 100'üncü yılında anı evi olarak orayı hizmete alacağız.” diye konuştu.

 "İLK SEÇİMLERDE BUGÜNKÜ İKTİDAR GİDECEK”

Türkiye'nin ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Batur, “Çok güzel meydanı olan çok güzel projelerimiz de vardı ancak bizim açılış için tertip ettiğimiz yer burası. Burası bizim için çok önemli. Bu projelerin içinde en fazla haz aldığımız proje içinde bulunduğumuz Engelsiz Yaşam projesi. Pozitif ayrımcılık yaptığımız özel çocuklarımıza dokunuyoruz. Narlıdere Belediye Başkanıyken de orada sizinle yaptığımız engelsiz yaşam köyü vardı, o küçük çaptaydı ancak burada daha büyüğünü yaptık. Buradaki projelerde büyük bir pay sahibi olanlardan biri de meclis üyelerimiz. Getirdiğimiz meclis gündemlerinin yüzde 99'ı oy birliği ile kabul ediliyor. Bundan sonra yapacağımız çalışmalara da insanlarımız hayatlarına dokunan, dezavantajlı vatandaşlarımız için partimizin düşüncelerine uygun gerçekleştirmek en büyük hedefimiz. Sizin önderliğiniz de iktidara yürüyoruz. Türkiye'nin ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı vardır. Bunu sağlayan Millet İttifakı'dır. Barışı getirecek olan CHP ve birlikte hareket ettiğimiz dost partilerimizdir. Halkımız artık Türkiye'de bozulan düzeni yeniden kuracak olanın Millet İttifakı olduğunu anladı. Gerçek demokrasiyi gerçek huzuru Millet İttifakı'nın getireceğini anladı. Bunu özellikle pandemi sürecinde ve yaşadığımız afetlerde gördük. İlk seçimlerde bugünkü iktidar gidecek, Türkiye'de yüzler gülecek. Güzel ve aydınlık Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu..

CHP’li belediye başkanlarına, “'Seçildiğiniz andan itibaren size oy versin, vermesin bütün kenti kucaklayacaksınız. Bana oy vermedi, oraya hizmet götürmeyeyim’ anlayışı hiç olmayacak” dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Çünkü yeni bir siyaset anlayışını, ahlaklı bir siyaset anlayışını, adalete dayanan bir siyaset anlayışını yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Dostlarımızla beraber yapıyoruz bütün bunları. Bizim belediye başkanlarımız, Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıdır. Dolayısıyla çok daha geniş bir kitleyi belediye başkanlarımız kucaklıyorlar. Dedim ki, ‘Ayrımcılık yapmayacaksınız.’ Ama yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmak gerekiyor. Onlar kentin kültüründen, kentin olanaklarından yeteri kadar yararlanamıyorlar”

“OTURUP KALKIP BİZİM BELEDİYELERE TEŞEKKÜR ETSİNLER”

Covid-19 konusunda iktidarın başarılı bir politika izlemediğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“İktidar sahipleri oturup kalksınlar CHP’li belediyelere, İYİ Partili belediyelere, Saadet Partili belediyelere teşekkür etsinler. Eğer bizim belediyelerimiz olmasaydı emin olun çok daha büyük felaketlerle Türkiye karşı karşıya kalırdı. Yönetemiyorlar, yönetemediklerini gayet iyi biliyorum.”

“ONU CİDDİYE ALMAYIN”

“Bugün Kahramanmaraş’ta konuşma yapıyor değerli beyefendi. Yine tabi ana tema doğal olarak benim, ‘Bay Kemal' onun ana teması… Onu fazla ciddiye almamamız lazım. Ciddiye alınacak bir kişi, engellerin kadrolarını boş bırakmayan kişidir. Engelliler var mı bu ülkede? Var. 60 bin engelli kadrosu boş bekliyor boş. Kardeşim sen benimle uğraşacağına, engellilerin boş kadroları var ya, atasana oraya. Engel mi var buna? Engel yok. Dolayısıyla o kişiler ülkeyi yönetme konusunda kısır bir anlayışa sahipler.”

“TÜRKİYE GERÇEK ANLAMDA DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRILMIŞ OLACAK”

“Ama göreceksiniz Allah’ın izniyle iktidar olacağız. Bu ülkede barış, huzur, kardeşlik nasıl olur onu sadece Türkiye’deki insanlarımıza değil, bütün dünyaya göstereceğiz. Barış içinde yaşayacağız, huzur içinde yaşayacağız.Herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Yüzüncü yılında yapacağız bunu. Bu da bizim Mustafa Kemal ve arkadaşlarına vereceğimiz en güzel armağan olacak. Engelsiz Yaşam Köyünde muhtar kardeşlerimiz ile olmak ayrı bir keyif. Bana demokrat amca diyorlar ancak muhtarlar demokrat amcaları.Mahallede bir sorun ile karşılaşıldığında ilk kapıları çalınan muhtarlar. Bütün belediye başkanlarımız çalışıyorlar. Hiç merak etmeyin önümüzde  güzel günler var. Sandık gelecek ve hep birlikte demokrasiyi ayağa kaldıracağız. Yüzüncü yılında görkemli Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerçek anlamda demokrasiyle taçlandırılmış olacaktır."

 
Büyükşehir’den plaj kararı
 
Kılıçdaroğlu, Kültür Zirvesi’nin galasına katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den plaj kararı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Selçuk ve ...
Kurtuluş coşkusu nefes kesti
İzmir’in kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ...
Saat saat 9 Eylül programı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlikler ...
 
“9 Eylül, emperyalizmin zincirlerinin kırıldığı gündür”
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 9 Eylül Resepsiyonu, İzmir ...
İEF’de Seferihisar’a büyük ilgi;
Bu yıl 90. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Seferihisar rüzgarı esiyor.
İEF’de renkli geceler
Yüz binlerce kişiyi 12 Eylül’e kadar ağırlayacak 90. İzmir Enternasyonal ...
 
İzmir ve Çeşme’de fırtınaya dikkat!
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan ...
Yeter Ki Teslim Olma
Usta gazeteci Erbil Tuşalp ölümünün birinci yıl dönümünde dostları ve sevenleriyle birlikte anıldı.
Soyer Tıbbiyeli Hikmet heykelini açtı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’un işgaline karşı ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri