Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
11 Ekim 2017 Çarşamba - 15:19

Kocaoğlu’ndan adaylık adına ilginç sinyal

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Eğer yeni dönemde de aday olursam Katı Atık Bertaraf Tesisi sorununu halledemediğim için olacak” dedi.

Kocaoğlu’ndan adaylık adına ilginç sinyal

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu’nun Konak Rotary ev sahipliğinde düzenlenmiş olduğu toplantıda adaylık sürecinden ulaşım yatırımlarına, son aylarda yaşanan grevlere kadar geniş bir yelpazede rotaryenlere bilgi verdi.

Kocaoğlu, kesin adaylık ile ilgili konuyu ise yerel seçimlerden 6 ay önce yapacağı basın toplantısıyla açıklayacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adaylık süreci ile ilgili de bir sinyal vererek, “Eğer yeni dönemde de aday olursam Katı Atık Bertaraf Tesisi sorununu halledemediğim için olacak” dedi.

Kocaoğlu, kesin adaylık ile ilgili Kesin kararını ise yerel seçimlerden 6 ay önce yapacağı basın toplantısıyla açıklayacağını söyledi.

Sendikalara limon benzetmesi

Son aylarda yaşanan grevlerle de ilgili konuşan Kocaoğlu, “Eskiden ulaşımda grev yoktu uzlaşı ve yüksek hakemle sözleşmeleri bitiriyorduk.  Kimse AKP belediyelerinde grev yapmaya cesaret edemiyor.  Sendikalar limon gibi sararmış durumda olduğu için grev olmaması için ben sonuna kadar pazarlık ediyorum.  Sonuna kadar tasarruflu parayı kullanmak durmandayım işçiye zaten yüksek ücret veriyoruz bunun üstüne grev yapacak çekeceksek hep beraber çekelim. Millet oy vermeyecekse vermez ama teslim olmayacağız.  O zaman git evine yat belediye başkanlığı biraz farklı iştir imar isteyene ver ona ver” dedi. 

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu’nun Konak Rotary ev sahipliğinde düzenlenmiş olduğu toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz 13.5 yıldır aklın ve bilimin rehberliğinde katılımcı yönetim anlayışı ile projeleri tartışarak gerçekleştirmeye kara vermeye ve her aşamasında hemşerilerle paylaşmaya birlikte sahiplenerek hayata geçirmeye çalışıyoruz Türkiye belediyeciliğine getirmiş olduğunu yeni bakış var” dedi.

Kentin kalkınması ve refah düzeyinin artması merkezi yönetime bırakılırken İzmir olarak refah düzeyinin kalkınmasında belediyenin sorumlu olduğu ilkesiyle hareket ettiklerini kaydeden Kocaoğlu,  “Biz kentin kalkınmasında bütün sektörlerde belediyenin sorunlu olduğunu ve öncülük yapıp kaynak ayırması gerektiğini düşünüyoruz. Bütün planı ve yol haritasını buna göre belirledik. Her yaptığımız işi kentin kalkınmasına katkısı var” dedi.

Adaylık süreci ile ilgili de konuşan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Eğer yeni dönemde de aday olursam Katı Atık Bertaraf Tesisi sorununu halledemediğim için olacak. Kesin adaylık ile ilgili konuyu ise yerel seçimlerden 6 ay önce yapacağı basın toplantısıyla açıklayacağım” dedi.

Şehir merkezi için toplu taşıma

Tramvay ile ilgili soru üzerine de konuşan Kocaoğlu, tramvay hattının 2018 yılı başında açılacağını söyleyerek, “Üçkuyular’dan bineceksin, tıngır mıngır trafiğe takılmadan, Halkapınar’da ineceksin. Tramvay eski kentlerde tramvay ve altyapı yapmak son derece sıkıntılı. Evet yatırım esnasında hem belediye hem de vatandaş zorluk yaşıyor .Ama tramvay bitince İzmir’in kurtuluşu olacak. Biz tramvay güzergahında tereddütler yaşadık işimiz zordu. Bir kente toplu taşımayı artırmamız gerekiyor kullanımını artırmalıyız bunu yapabilmemiz için daha konforlu ve hızlı bir araç ile vatandaşın önüne koymalıyız tramvayı birlikte yaşayıp göreceğiz. Trafik sıkıntısı getirmeyecek sadece kent merkezinde Şair Eşref bulvarında trafikle örtüşüyor diğer kısımlarda kendine ayrılmış yol var. Vatandaş şehir merkezine gelecek ise raylı sistemi ya da toşlu taşımayı kullanacak. Raylı sistemden sonra vatandaş 7TL’ye tüm gün aracını park cekedemeyecekRaylın sistemden sonra otopark için 25tl verecek” diye konuştu.

“Deniz ulaşımı artmıyor”

Deniz ulaşımının artırılması ile ilgili de bilgi veren Kocaoğlu, “Deniz ulaşımının artırmayı ben de düşünüyordum. 56 yaşında Belediye Başkanı oldum ama bugün anladım ki körfez ile boğaz ada ile yarım ada ulaşımı çok farklı. Mavişehir ve Karantina iskelesi olacak. Biz vapurların tamamını yeniledik. Kullananlar rahatını yaşıyor. Ne kadar çabalarsak çabalayalım deniz ulaşımını artıramayacağımız gerçektir. Güzelbahçe, Foça’da yatırımlar yaptık ama Karşıyaka, Konak, Göztepe, Üçkuyular ve Pasaport’taki gibi hiçbir yerde bu kadar verimli çalışmaz” dedi.

 

 

 
Şifne Termal Otel kışın da açık
 
Urlalı Fotoğrafçılar eserleriyle Sakız Adası'nı fethetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emekçiler Gar terörünü kınadı
Emek ve Demokrasi Güçleri Ankara Gar katliamının ikinci yılında yaşamını ...
Büyükşehir'den dar gelirliye uygun koşullu ev fırsatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ve Uzundere’deki konutlarından 120'sinin ...
Yeşil yol
İzmir'in tramvay hattında 59 bin metrekarelik çim alan olacak.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin umut sürüsü büyüyor
Başkan Kocaoğlu, 125 üreticiye 487 koyun ve koç dağıttı.
Kültürpark'ın ağaçları kitap oldu
10 bin kare fotoğraf çekildi, hepsi kayıt altına alındı.
ÇEŞTOB, Van Turizm Fuarı'nda
Van Ortadoğu Kongre ve Fuar Merkezinde, 28 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında ...
 
Tatbikat değil, gerçek!
Çeşme Marina’da yapılan yangın tatbikatları sayesinde marinada bağlı bir ...
İzmir’in yeni çekim merkezi
Evrensel Çocuk Müzesi'ni 14 günde 18 bin kişi gezdi.
İzmir'de fuarcılık işte böyle büyüdü
Kocaoğlu, "İzmir'den bu fuarlar kaçmıyor ve burada büyüyorsa, Büyükşehir ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri