Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>POLİTİKA
20 Mayıs 2019 Pazartesi - 11:25

Kılıçdaroğlu: "İmamoğlu, 18 günde suyu indirdi, bir de 5 yılı düşünün"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şunları söyledi: ''Ekrem Başkan'a diyorlar ki, '18 günde ne yaptın?' 18 günde aldığı kararlarla, İstanbul'un fakirinin, fukarasının, garibinin, gurebasının yanında olduğunu gösterdi. Bir de 5 yılı düşünün'' dedi.

Kılıçdaroğlu:  İmamoğlu, 18 günde suyu  indirdi, bir de 5 yılı düşünün

CHP MYK'si, Samsun Atakum'da toplandı, ardından halkın karşısına çıktı. 19 Mayıs'ın 100'ncü yılı nedeniyle hazırlanan bildirgeyi CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz okudu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan İBB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Bu süreç, sadece milletçe İstanbul'u kazanma süreci değil, aynı zamanda milletçe Türkiyemiz'in demokrasisine verilen zararı tamir etme sürecidir ve bunu hep birlikte başaracağız. Sizlere müjdelemek istiyorum ki; her şey çok güzel olacak'' şeklinde konuştu. Son sözü alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şunları söyledi: ''Ekrem Başkan'a diyorlar ki, '18 günde ne yaptın?' 18 günde aldığı kararlarla, İstanbul'un fakirinin, fukarasının, garibinin, gurebasının yanında olduğunu gösterdi. 'Efendim su fiyatlarını indirdik.' 20-25 sene indirmedin de Ekrem Başkan geldikten sonra mı indirdin? Suyu indiren Ekrem Başkan'dır, gençlere imkan sağlayan Ekrem Başkan'dır. Daha bu 18 günlük bir olay. Bir de 5 yılı düşünün.''

ATAKUM / SAMSUN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK'si, Samsun Atakum'da toplandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu da basına kapalı toplantıya katıldı. İmamoğlu'na yoğun ilgi gösteren ve sevgi gösterilerinde bulunan binlerce vatandaş, toplantı sürerken, ''Başkan dışarı'' şeklinde tempo tuttu. CHP heyeti, toplantı sonrasında basının ve vatandaşların karşısına geçti. 19 Mayıs'ın 100'ncü yılı nedeniyle hazırlanan bildirgeyi CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz okudu. Yılmaz'ın ardından söz alan İmamoğlu, sözlerine, ''Sizleri bugün, o kadar derinden hissediyorum ki, tarifi yok. Sıcaklığınız, dostluğunuz, hemşehriliğiniz her birisi birbirinden daha değerli'' şeklinde başladı.

Konuşması, sık sık ''Ekrem Başkan'' sloganıyla kesilen İmamoğlu, ''31 Mart öncesi, vatandaşımla buluşmamın bir simgesi, tarifi vardı. İçinde sevgi, barış, huzur, kardeşlik, vicdan, hak, hukuk, adalet duygusu vardı. Hepinizin ve genel başkanımızın huzurunda şu sözü vermek istiyorum: Aynı duygularla mücadelemizi vereceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, dışarıda bırakmadan aynı duygularla mücadele vereceğiz. Bu süreç, sadece milletçe İstanbul'u kazanma süreci değil, aynı zamanda milletçe Türkiyemiz'in demokrasisine verilen zararı tamir etme sürecidir ve bunu hep birlikte başaracağız. Sizlere müjdelemek istiyorum ki; her şey çok güzel olacak'' diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU: ''İMAMOĞLU, KUL HAKKI YEMEYEN BİRİSİ''

Son sözü alan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları ise şunlar oldu:

- Ekrem Başkan kadar heyecanlı konuşmayacağım ama sizden bir şeyler istiyorum. Ekrem Başkan söyledi, her birinizin İstanbul'da mutlaka bir tanıdığı, akrabası vardır. Her biriniz, onlara bir telefon açacak ve konuşacaksınız. Diyeceksiniz ki; bizden birisi, halktan birisi, haktan birisi, hukuktan birisi, adaletten birisi, kul hakkı yemeyen birisi, dürüst birisi İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş. 18 gün belediye başkanlığı yaptı. Diyorlar ki, '18 günde ne yaptın?' 18 günde aldığı kararlarla, İstanbul'un fakirinin, fukarasının, garibinin, gurebasının yanında olduğunu gösterdi. 'Efendim su fiyatlarını indirdik.' 20-25 sene indirmedin de Ekrem Başkan geldikten sonra mı indirdin? Suyu indiren Ekrem Başkan'dır, gençlere imkan sağlayan Ekrem Başkan'dır. Daha bu 18 günlük bir olay. Bir de 5 yılı düşünün. Pırıl pırıl güzel bir İstanbul, yaşanabilir bir İstanbul. Bunların tamamını yapacağız ve hayata geçireceğiz.

''BİR YERE GİTMEK YOK, SANDIĞA GİDECEĞİZ''

- Bizim kitabımızda kavga, ötekileştirme, kin duyma yok. Yüreğimizde insan sevgisi var. AK Partili kardeşlerime de sesleniyorum. Senin de vicdanına sesleniyorum. Senin de doğru kararlar vereceğine inanıyorum. Eğer vatandaşın verdiği bir hak, kapalı kapılar ardında 18 günden sonra o hak o kişinin elinden alınmışsa, hakka, hukuka ve adalete inanıyorsan, hakkı, hukuku ve adaleti sahibine, yani Ekrem Başkan'a iade edeceksin. Kapalı kapılar ardında adaletin terazisini bozdular, adaletin terazisiyle oynadılar. Adaletin terazisini yeniden düzgün hale getirmek milletin iradesine bağlıdır. Biz, o iradeye saygılıyız. Haziran'ın 23'ünde hep beraber takip edeceğiz. Ayın 23'ünde tatil yok. Bir yere gitmek yok. Sandığa gideceğiz, adaleti yeniden sağlayacağız. Ekrem Başkan'ı, layık olduğu koltuğa, halkın koltuğuna yeniden oturtacağız. Cumhuriyeti, görkemli bir demokrasiyle taçlandırmamız gerekiyor. Milli iradeye yapılan darbeye, 'Dur' dememiz gerekiyor. Ne zaman diyeceğiz? 23 Haziran'da diyeceğiz.

Daha sonra İlkadım Belediyesi'ne geçen Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de dahil oldu. Üçlü, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın makam odasında bir araya gelip sohbet etti. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, daha sonra Atakum Belediyesi'ne geçerek, Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye tebrik ziyaretinde bulundu.

 
"Yaparsa İzmir yapar"
 
“İyi ki İzmirliyiz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Samsun, İmamoğlu'nu bağrına bastı
İBB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ...
"Bayram ikramiyesine enflasyon oranı kadar zam yapılmalı"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, emeklilere ödenen bayram ikramiyelerine ...
CHP İl Başkanı Yücel İzmir Baro'sunu ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel ile il başkan ...
 
Serter: “İzmir, Türkiye’nin bağımsızlığının kalesi”
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, "Kuruluş mücadelesinin ilk kurşununun ...
CHP’li Sertel kadınların cevap bekleyen sorularını Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Anneler ...
CHP’li Sertel: TRT AKP’nin değil halkın malıdır
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu ...
 
Son dakika: CHP’den İptal Başvurusu!
CHP, İstanbul'daki ilçe seçimlerinin yanı sıra 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ...
Yücel'” 'Tam kanunsuzluk YSK'nın kararıdır!'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Yüksek Seçim Kurulu'nun ...
Çeşme ve Seferihisar Belediyeleri'nden afişli 23 Haziran uyarısı
Çeşme ve Seferihisar Belediyeleri, sosyal medya sayfalarında yayınladıkları ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri