Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>YEREL
30 Ağustos 2019 Cuma - 17:06

Kadın cinayetlerine bir tepki de Çeşme'den!

"Mikrop Hikmet" olarak tanınan İzmir'in sevilen sanatçısı Hikmet Durmuş, Çeşme'de gezi teknesindeki şovundan önce, tura katılan tatilcilerle birlikte, Çeşme sahilinde, kadın cinayetlerine karşı tepki açıklaması yaptı.

Kadın cinayetlerine bir tepki de Çeşme den!

Her yıl gerçekleştirdiği "Mikrop Hikmet ile Biz Bize Yeteriz Oluşumu Sosyal Sorumluluk Projeleri" ile dikkatleri çeken Hikmet Durmuş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenen günübirlik gezi teknesi turu öncesinde, Çeşme sahilinde, tura katılan tatilcilerle birlikte, çocuğunun gözleri önünde, "Ölmek istemiyorum" çığlığıyla katledilen Emine Bulut'a ve tüm kadın cinayetlerine dikkat çekmek için bir basın açıklaması yaptı. 

Bir kadının kanlı kefene sarılarak yere uzandığı basın açıklaması sırasında, çok sayıda kadın da kadın cinayetlerine karşı çeşitli sloganların yazıldığı pankartlarla ve attıkları sloganlarla farkındalık yaratmaya çalıştılar. 

"Toplum vicdanı ayakta"

Kadınların attıkları çeşitli sloganlar arasında basın açıklaması yapan, Mikrop Hikmet, "Her ne sebeple olursa olsun, kadına şiddeti, kadın cinayetlerini, şiddetle kınıyoruz. İslam da, insanlık da buna asla saygı göstermez ve kesinlikle karşıdır. Özgecan Aslan cinayetinden sonra gelişen toplumsal reaksiyonun benzerini şimdi görüyoruz. Farklı kuşaklardaki kadınlar, ya işkence görüyor, ya da öldürülüyor. 'Bu zulmün, nasıl, ne şekilde durdurabiliriz?' arayışı içerisindeyiz. Emine Bulut, 'Ölmek istemiyorum' diye bağırdı, yüzümüze, gözümüze baka baka. Hemen yanındaki evladı ise, 'Anne ölme' diye bağırdı. İkisi de gözlerimize baktı. Çünkü, kameralar karşısındaydılar. Gözümüze bakarak, 'Erkek şiddeti, eski kocam beni öldürüyor' dedi ve hiç kimse bir şey yapamadı. Bu acı olay hepimizin içine işledi. Toplum vicdanı ayakta. Herkes öfkeli ve üzgün. Bu nedenle toplumun her kesiminden kadının ve bu duyarlılığa sahip olan erkeğin desteğine de ihtiyaç vardır" diye konuştu.

"'Ölmek istemiyorum' sözü, şiddet gören kadınların ortak çığlığı oldu"

Kadın bedeni üzerinden siyaset yapan zihniyeti kınadıklarını belirten Mikrop Hikmet, "Bu bir ahlaksızlıktır diyoruz. Emine Bulut'un 'Ölmek istemiyorum' sözü, şiddet gören ve öldürülen kadınların ortak çığlığı ve sesi olmuştur. 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre, 2013 yılında 237 kadın katledilmiş. 2014 yılında 294 kadınımız katledilmiş. 2015 yılında 303 kadın, 2016 yılında 328 kadın, 2017 yılında 409 kadın, 2018 yılında 440 kadın ve 2019 yılının ilk 7 ayında ise 245 kadın cinayete kurban gitmiş. Eğer kadın şiddet görmüş veya öldürülmüş ise ağırlaştırılmış müebbetin hiçbir zaman 12 yıla veya 10 yıla inmemesi gerekir. Mahkemede kravat taktığı için veya ağır tahrik sonucu indirimi kabul etmiyoruz" diye kaydetti.

"Ortak görüşle hareket ederek Meclis'ten yasa çıkarılmalı"

"Mikrop Hikmet ile Biz Bize Yeteriz Oluşumu"  olarak sosyal sorumluluk projelerine, her yıl olduğu gibi, hayvanlara şiddet, çocuk istismarı, çocuk cinayetleri, doğa katliamları, kadın cinayetlerine her zaman karşı olduklarını ve karşı olmaya da devam edeceklerini vurgulayan Mikrop Hikmet, "Ben İzmirli bir sanatçı olarak, bütün dünyaya haykırmak istiyorum ve kadın cinayetlerini yuhluyorum. Aileler erkek çocuklara bir üstünlük yükleyemez. Kuvvet anlamında erkek güçlü olabilir, fakat birçok noktada kadının üstünlüğü daha fazladır. Bu nedenle kadın cinayetlerinin dönüm noktası olan Emine Bulut, şu anda simgesel olarak burada yerde yatıyor. Onu katleden zihniyetler sadece 3-5 yılla cezalandırılmamalıdır. Ağırlaştırılmış müebbetin yasayla kontrol altına alınması gerekir. Siyasilerin bu konuda ortak görüşle hareket ederek, Meclis'ten bir yasa çıkarması gerekir. Emine Bulut, kanlar içinde ölürken, evladının psikolojisi bozulurken, o çocuğun geleceği ne olacak? Bütün kadınların yüzü asık. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Meclis'ten bu konuda bir yasa çıkararak, bize bir bayram sevinci daha yaşatın" diyerek açıklamasını tamamladı.

Etiketler:
 
Barbaros’ta sıra dışı bir festival
 
Alaçatı'ya Kuş Gözlem Parkuru yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer Bayramı Çeşme'de törenle kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97, yıldönümü, Çeşme'de törenle kutlandı. ...
Gezi Teknelerinden Zafer turu!
Çeşme’de günlük gezi turları düzenleyen işletmeler, 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
Usta balıkçılar 13. kez ‘Vira’ diyor!
Sportif balıkçıların buluşma adresi Columbia PFG Alaçatı Big Fish’te, ...
 
Jandarma’dan Göçmen Kaçakçılığı operasyonu!
İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlıekiplerinin Çeşme’de insan kaçakçılığına ...
Çeşmeli Rıfat Yurttaş MasterChef'te 14 yarışmacı arasında
Çeşme'nin Çiftlik Mahallesi'nden MasterChef yarışmasına katılan Rıfat ...
Çeşme'de gençlere Tarımda Farkındalık Eğitimi verildi
Çeşme'de bulunan Atatürk Gençlik Kampında, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ...
 
Çeşme'de 31 göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla ...
İki yaka Ovacık Festivali'nde buluştu!
Çeşme Belediyesi 5. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali başladı. Yunanistan’ın ...
Urla, "Sarı kokulu" festival ile coştu
Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Nohutalan Kavun Festivali'nde binlerce Urlalı ...
 
YAZARLAR
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"HER İLETİŞİMCİ BİRAZ FİLOZOF OLMAK ZORUNDADIR"
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri