Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
1 Şubat 2021 Pazartesi - 16:08

İzmir turizmi yeni sezona hazır

İzmir Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı ortaklığıyla hazırladığı İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı yayınlandı.

İzmir turizmi yeni sezona hazır

Şehrin kültür ve doğa mirasını koruyarak sürdürülebilir turizme kazandırma ve İzmir'in turizm potansiyelini artırma hedefi taşıyan strateji, İzmir turizmi için yenilikçi ve kapsamlı bir yol haritası çiziyor.

İzmir Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı ortaklığıyla çalışmalarına geçen yıl başladığı İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi ve Eylem Planı yayınlandı. Turizm stratejisi ve eylem planı turizm paydaşlarıyla, ilgili kamu ve özel kurumların temsilcileriyle ve uzmanlarla yapılan düzenli görüşmelerdeki beklenti ve öneriler dikkate alınarak bir kent vizyonu ortaklığı çerçevesinde oluşturuldu.



İzmir’in yeni turizm stratejisi, İzmir’de yaz sezonu ve kıyı destinasyonları odaklı turizmi, hem kıyılarda daha çok geliştirmeyi, hem de on iki aya ve otuz ilçeye yaygınlaştırmayı hedefliyor. Strateji, “dünya uygarlıklarına yön veren pek çok kavram, düşünce ve yaklaşımın İzmir’den dünyaya taşınması” fikrinden hareket ediyor ve İzmir turizminin ana eksenini şehrin Akdeniz çanağı ve dünyadaki diğer şehirlerden pozitif ayrışmasını sağlayacak tarih, kültür ve arkeoloji turizmi olarak belirliyor. Gastronomi, deniz, doğa ve kırsal turizm, kıyı turizmi, inanç, etkinlik, kongre ve fuar turizmi stratejide öne çıkan diğer turizm türleri.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer İzmir’in yeni turizm stratejisiyle ilgili şunları söyledi: “Turizmle ilgili tüm temel kararlarımızı, turizm paydaşlarının yer aldığı İzmir Turizm Koordinasyon Kurulu’yla birlikte şekillendirdik. Turizm yol haritamızda, İzmir’in tüm cazibe merkezlerine yer verdik. Şehrimizin turizm alanlarındaki tüm etkinliklerini, sadece yaz aylarına sıkıştıran genel çerçevenin ötesine taşıyarak turistlerin yıl boyunca İzmir’e gelmesi için kapsamlı bir plan hazırladık.”

Soyer koronavirüs sonrası turizme dair de şunları ifade etti: “Pandemiden en çok hasar alan sektörlerin başında turizm geliyor. Önümüzdeki yıl yaraların sarılacağı bir yıl olacağını umuyoruz ve pandemi sonrası turizm hareketliliğinin artacağını düşündüğümüz bu yeni sürece İzmir’in yeni turizm stratejisiyle, tüm hazırlıkları tamamlamış bir şekilde giriyoruz. Hedefimiz 2024 yılında, İzmir’in nüfusu ile eşit sayıda yerli ve yabancı toplam 4 milyon turiste ulaşmak. Şehrimizin estetiğinin artması, ekonominin canlanması, arka mahallelerin ve kırsalın refaha kavuşması, kültür ve doğa mirasının korunması, İzmir'in dünya ile entegrasyonu... Bu stratejinin satır aralarında bunlar var. İzmir Turizm Stratejimizin İzmir’in bir dünya kenti olması ve refahının artması hedeflerimize önemli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum.”

İzmir turizminde dijitalleşmenin ilk adımları
Pandemi sonrası tüm dünyada ivme kazanan turizmin dijitalleşmesi sürecinde İzmir, strateji kapsamındaki çalışmalarıyla ilk adımı attı ve İzmir’in dijital turizm ansiklopedisini çıkardı. On bir farklı turizm ürününe yönelik uzmanlar, İzmir’in değerlerini tek tek mercek altına aldı ve dijital bir veri tabanına işledi. Ansiklopedi, 2021 yılının ilk çeyreğinde İzmir’in tanıtım yüzü olan Visit Izmir mobil aplikasyonuyla kullanıcıların erişimine açılacak.

İzmir’in Markalaşma Süreci 2021’de tamamlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Vakfı ve bünyesindeki Tasarım Araştırmaları Ofisi’nin çalışmalarıyla İzmir’in görsel kimliğini oluşturarak İzmir’in markalaşma sürecinin son halkasını da tamamlıyor. İzmir markası turistler, yatırımcılar, sosyal girişimci ve kültür sanat üreticileri olmak üzere üç farklı hedef kitlesini kapsayan bütüncül bir yaklaşımla, İzmir’i dünyaya tanıtmayı ve Akdeniz çanağında bir cazibe merkezi konumuna getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda çalışmalarına başlanan İzmir markalaşma sürecinin lansmanı 2021 yılında yapılacak.

 

Etiketler:
 
Meteoroloji’den Sağanak uyarısı!
 
Karaburun açıklarında 4,8’lik deprem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hedef yılda 4 milyon turist
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent turizminin geliştirilmesine ...
Travel Turkey'e dijital tanıtım!
Alman Seyahat Acentaları Birliği ve İzmir’deki turizm sektör paydaşları; ...
Bakan Ersoy, “Türkiye’nin görselini önemsiyoruz”
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Özel ve üyeler, ...
 
14. Travel Turkey İzmir Dijital’de!
Turizm sektörünün Türkiye’deki ilk sanal fuarı olacak 14. Travel Turkey ...
Turizm sektöründe “online” heyecan
Türkiye’de turizm sektörünün ilk sanal fuarı olmaya hazırlanan 14. Travel ...
“Turizmin umudu aşıda”
Çeşme Turizmine uzun yıllar hizmet ettikten görevini devreden duayen turizmci ...
 
AKDENİZ’DE KRUVAZİYER GEMİ TRAFİĞİ HIZLANACAK
İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın da üyesi olduğu, 31 ülkede 140 limanı ve ...
İzmir’e Dünya Turizmi’nden Çifte Ödül
Dünyanın en kapsamlıTurizm Profesyonelleri Derneği olan Skal İnternational’dan İzmir’e çifte onur.
Göçmenler için yapılmıştı, aynı kaderi yaşadı!
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde dalış turizmi için hazırlanan, Ege ve Akdeniz’de ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
Levent Donduran
Levent Donduran
Bir şiiri olmalı herkesin!..
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri