Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ  ERÇETİNGÖZ
TÜRK DİL DERNEĞİ'NİN KONUĞU GAZETECİ ERÇETİNGÖZ
HABERLER>TURİZM
16 Kasım 2020 Pazartesi - 13:49

İzmir’e Dünya Turizmi’nden Çifte Ödül

Dünyanın en kapsamlıTurizm Profesyonelleri Derneği olan Skal İnternational’dan İzmir’e çifte onur.

İzmir’e Dünya Turizmi’nden Çifte Ödül

Associated Press’in haberine göre, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, Sürdürülebilir Turizm Örgütü gibi dünya turizmini yönlendiren kuruluşların yönetim kurulunda temsil edilen SKAL International Genel Kurulu ve 2019 – 2020 Ödül Organizasyonu tarihinde ilk defa webinarda dünya genelinde 1000’e Skal üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

7 kıtada 103 ülkede bir ay boyunca süren 2020 Dünyanın En İyi Skal Kulübü yarışmasında İzmir Skal Kulübü Derneği  etkin ve hedefe odaklı yürüttüğü kolektif  kampanya ve lobi çalışmaları sonucu, Paris, Londra, Monaco, Mexico, Palm Beach, Hawai gibi yarışan 19 kulüp arasında Dünyanın En İyi 2. SKAL Kulübü seçildi. 

Ayrıca İzmir Skal Kulübü Başkanı Emre Gezgin’e  ‘’ Skal’ın Türkiye ve tüm dünyada tanıtılmasına verdiği olağanüstü katkılardan ötürü’ 2020 Skal Özel Ödülü ile İzmir geceye damga vurdu.

İzmir’i uluslararası ölçekte ilgi odağı haline gelmesine yol açan bu değerli sonucun, 7 kıtadan dünya turizm profesyonellerinin tarafsız oyları ile belirlenmiş olmasını, yaratımlarımızın evrensel değerlere yönelik küresel ölçekte takdiri ve kabul görmüşlüğü olarak okumak gerektiğini belirten Gezgin, bu tip uluslararası yarışmalarda ortaya sunulan yaratımın öznelliği ve etkisinden çok, ülke imajının değerlendirmede önemli yer tuttuğunun altına çizerek, çok etkin ve hedefe odaklı tüm Türkiye Skal camiasının rol aldığı kollektif bir kampanyanın tarihi başarıyı getirdiğini söyledi.

Gezgin, 1999’da İstanbul Skal Kulübü’nün ‘Dünyanın En İyi Kulübü’ seçilmesinden 21 sene sonra yaşanan bu gurur tablosunun arkasındaki sebepleri şöyle sıraladı.

‘’Genel anlamda seçim stratejimizi ‘Farklılığımız’ ve ‘Zenginliğimizi’ kollektif anlamda filmimizle göstermek ve 103 ülkede oy kullanacak kulüp başkanlarına kendi dillerinde yazdığım mektuplar ile bire bir ikna etmeye odaklı yürüttük.

‘’Batıya Açılan Kapı, Turizm’de İlklerin Kenti İzmir’’ sloganı altında SKAL’ın 4 evrensel değeri ile birleşen doğa ve insan odaklı proje ve yaratımlarımızı filmimizde dünya turizmcilerinin ilgisine sunduk.

‘’Mutluluk’’ : İzmir’in turizm gelişimine yaptığımız katkılar ve yarattığımız farkındalıktan ötürü 2019’da İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden aldığımız ‘Onur Ödülü’, Turizm STK işbirliği ile turizme ve SKAL’ın tanınmasına katkılarımdan ötürü SKAL International Exemplary Skalleague seçilmem.

‘’Sağlık’’ : Sürdürülebilir Turizm’e Urla bölgesinde kulübümüzün verdiği destek ve katkılar.

‘’Dostluk’’ : Travel Turkey katılımımız ve Uzakrota suponsörlüğümüz ile turizme ulusal ve uluslararası ölçekte Skal kardeşliği ve dostluğunu taşımamız.

‘’Uzun Ömür’’ Accor Riice (Toplumda ve İş Yaşamında Cinsel Eşitlik ve Zenginlik’’ projesine turizm kapsamında işbirliğimiz.

Bu yarışmayı fırsat görerek geniş kapsamlı katılım ile SKAL’ın kamuoyumuzda tanıtımına yönelik uzun versiyon ayrı bir film yaptık.

Adeta bir Türk gecesinin yaşandığı Genel Kurul seçimleri sonucu Atlanta Skal Kulübü üyesi Burçin Türkkan SKAL International 1. Başkan Yardımcısı, 2009 SKAL International Dünya Başkanı İstanbul Skal Üyesi Hülya Aslantaş  SKAL Fon Başkanı seçildi. 

Tanıtımdaki bu uluslararası başarımızın etkilerini iyi ve zamanında kullanmak sadece kulübümüze ve Skal Türkiye camiasına değil tüm turizm  STK na Turizm kamu kuruluşlarına düştüğünü belirten Gezgin, İleriki yıllarda İzmir’de SKAL Dünya Kongresi’nin yapılmasına zemin hazırlayacak fırsatın altını çizerek, İzmir Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Sayın Tunç Soyer’in, İZTO Başkanı Sayın Mahmut Özgener’in ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Murat Karaçanta’nın adaylık sürecimizde ve filmimizde yer almalarının sadece ülkemize değil tüm dünyaya örnek olacak ölçekte bir şehrin STK’sına sahip çıkması ve desteklemesi anlamında çok değerli bir girişim olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 

 
-Basın kartına özgürlük çağrısı
 
Depremzedelere 5 yıldızlı konfor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göçmenler için yapılmıştı, aynı kaderi yaşadı!
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde dalış turizmi için hazırlanan, Ege ve Akdeniz’de ...
Çeşme Projesi O şirkete emanet!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un talimatıyla Çeşme Projesi’nin ...
Booking'den flaş Türkiye kararı!
2017 yılından bu yana Türkiye'de erişime kapalı olan Booking.com, ofis ...
 
Otellerle ilgili çok önemli karar
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 30 oda ve üzeri kapasitedeki tüm konaklama ...
Çeşme Projesi’nde adım adım sona doğru!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezleri Çeşme ...
Çeşme projesi için İzmir'e geliyor!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi ...
 
Serter, turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi
Turizm endüstrisini geliştirmek için sektörün farklı alanlarından temsilcilerden ...
Çeşme’de kıyılar ve ormanları da Turizm Projesi’ne dahil edildi.
Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde uygulanacak yönetmelikte yapılan ...
Almanya’dan sürpriz karar!
Almanya, Covid-19'dan dolayı Türkiye'ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını ...
 
YAZARLAR
Levent Donduran
Levent Donduran
BAŞTAN YAZMALI...
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BİR AVUÇ ALKIŞ
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Denizli, Çeşmelilerin gönlünü çabuk kazandı
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
ALİ SİRMEN'İN MAHPUSLUK KEHRİBAR TESBİHİ...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
EBEBİYATIN KEMALLERİ
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Kara kaplı defter!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri