Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
Atatürk’ün en sevdiği şiir olan ”Ferda” dijital platformlarda...
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT-MAGAZİN
1 Haziran 2017 Perşembe - 11:56

İzmir'de Sanatın merkezi oldu!

Folkart Gallery’de 24 Mart’ta açılan 130 ressamın özel eserlerinin ilk kez birlikte yer aldığı “Türk Resminin Köşe Taşları” isimli dev sergi sona erdi.

İzmir de Sanatın merkezi oldu!

Türk resmine yön veren 130 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü. Sergiyi 24 Mart-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında 53 bin 258 kişi ziyaret etti. Folkart Gallery’nin açıldığı 2015 yılından bu yana en çok sanatseverin ziyaret ettiği sergi oldu.

Bir önceki “Sevmek Güzel Meslek Reis” Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi sırasında açıldığı günden bu yana toplam ziyaretçi sayısında 100 bin rakamına ulaşan Folkart Gallery, 2016-2017 sergi sezonunun son sergisi ile önemli bir başarı daha kazandı. Türk Resminin Köşe Taşları Sergisi, en çok sanatseverin ziyaret ettiği sergi olma özelliğini yakaladı.

Folkart Gallery’de 24 Mart’ta ziyarete açılan “Türk Resminin Köşe Taşları” isimli sergide, Türk resim sanatına yön veren 130 sanatçının eserleri yer aldı. Sergide Şeker Ahmet Paşa, Osman Hamdi, Hoca Ali Rıza, Halife II. Abdülmecid, Hikmet Onat, Feyhaman Duran, Naci Kalmukoğlu, Burhan Doğançay gibi Türk resmine damga vuran 130 sanatçının eserleri ilk defa biraraya geldi.

Folkart Gallery’e oluşan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, sergilere gösterilen ilgi nedeniyle sanatseverlere teşekkür etti. İzmir’in zengin bir kültürel ve tarihsel mirasa sahip bulunduğuna işaret eden Sancak, “İzmir’in bu muhteşem potansiyeliyle, kültür sanat alanında da önümüzdeki yıllarda öne çıkacağına inanıyoruz. Güzel İzmir’in bu alanda ilerlemesi için, özel sektörün de üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz bu inançla sanata destek veriyoruz. İzmir, neden bir Barselona, Venedik, Roma, Atina, İskenderiye gibi; kültür-sanat şehirleri arasında yerini almasın? Bu şehir, bu zengin potansiyeliyle, kısa sürede Akdeniz’in ve dünyanın, yeni kültür sanat merkezlerinden biri olmaya adaydır” dedi.

Folkart’ın Kurumsal Sosyal Sorumluluk anlayışıyla, sanata verdiği önemli desteği, içtenlikle sürdüreceğini dile getiren Mesut Sancak, son sergiye sanatseverlerin gösterdiği ilginin bu desteğin devam etmesindeki en büyük etkenlerden biri olduğunu söyledi. Sancak, “Folkart Gallery olarak yapmış olduğumuz çalışmalar ve açmış olduğumuz sergilerin yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Son sergimiz Türk Resminin Köşe Taşları’nı 2 ay gibi sürede 53 binin üzerinde sanatsever ziyaret etti. Bugüne kadar en çok ilgiyi gören sergimiz oldu. Açıldığı günden bu yana çok önemli sergilere ev sahipliği yapan Folkart Gallery, İzmirliler tarafından benimsendi ve her sergisi daha çok ilgi görmeye başladı ve son sergimizi 53 binin üzerinde sanatsever ziyaret etti” diye konuştu.

Folkart Gallery’nin 2016-2017 sergi sezonunu kapattığını belirten Sancak, yaz dönemi süresince 6-11 yaş arasındaki çocuklara yönelik resim kursu verileceğini kaydetti. Sancak, 2017-2018 sergi sezonunda da birbirinden özel ve anlamlı sergilere Folkart Gallery’nin ev sahipliği yapacağını açıkladı.

 

FOLKART GALLERY SERGİLERİ

Türkiye’nin en büyük sanat galerisi olma unvanı ile 2015 yılında kurulan Folkart Gallery’de, bugüne kadar 7 ayrı sergi sanatseverlerle buluştu. Sergilerin hepsi özel projelerden oluştu. Folkart Gallery, sırasıyla “Ellerin Büyüsü”, “Bir Hürriyet Türküsü”, “İşçiler-Workers”, “Kara Afrika Sanatı”, “Kanın Beyaz Sesi” ve “Kan Kırmızı” adlı sergilere ev sahipliği yaptı. Son olarak ise, “Sevmek Güzel Meslek Reis-Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

 

 

 
İngiliz Büyükelçi gözüyle İzmir
 
14 Kasa balık ve 43 Kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaybolmaya yüz tutmuş sanatları yaşatıyorlar
Çeşme Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerleri, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını ...
8 Ülkeden sivil toplum çalışanı Çeşme'de buluştu
Erasmus Plus Programı çerçevesinde, 8 ülkeden gelen sivil toplum çalışanları, ...
"İzmir Opera Binası" için Türk-Avusturya işbirliği
Kazanan konsorsiyumda dünya devi Wagner-Biro da var.
 
Hastaneden sahneye!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin birbirinden yetenekli ...
İnek oyunu ile sahneye çıkacaklar
Sıdıka Kelami Ertan Anadolu Lisesi öğrencileri, Nazım Hikmet'in yazdığı ...
İzmir Festivali'nin 2 konseri Çeşme Kalesi'nde
Bu yıl 31. düzenlenecek Uluslararası İzmir Festivali'nin 2 konseri Çeşme ...
 
Piyanist Nihat Demirkol’dan Sultanîyegâh Gece
MÜZİKSEV’de “Mayıs ayının nazlı esintisi” Nihat Demirkol konserlerinin ...
Kent Konseyi Çeşmeli yazarları buluşturuyor
Çeşme Kent Konseyi, Çeşmeli yazar ve şairleri buluşturma kararı aldı.
Dolaşarak kent tarihini öğrendiler
İzmir'in Konak Belediyesi, kültür etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ...
 
YAZARLAR
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
NAM-I DİĞER "LAZ ERCAN"
Okan Yüksel
Okan Yüksel
NİCE NİCE YILLARA BALIKÇI
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Bayram gazetecinin neyine!
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri