Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
2024 yılı pasaport ücretleri belli oldu!
HABERLER>BÖLGE
18 Mart 2021 Perşembe - 18:41

İzmir büyük buluşmaya hazırlanıyor

Türkiye’nin su gündemi 22 – 23 Mart tarihlerinde CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın katılımıyla İzmir’de tartışılacak.

İzmir büyük buluşmaya hazırlanıyor

Su yönetimine yönelik başlıkların ele alınacağı “Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi”nde CHP’li başkanlar, su, kuraklık ve iklim değişikliği ile ilgili bir manifesto açıklayacak.  Zirvenin ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iklim krizinin ağır sonuçlarını da dikkate alarak Türkiye’nin suyunu daha iyi yönetmek üzere bir araya geleceklerini belirterek, “Böylelikle, bu topraklardaki geleceğimizi, hepimiz, çocuklarımız ve doğamız için güvence altına almayı hedefliyoruz” dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22 - 23 Mart tarihlerinde “Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikaları Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Zirvede İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, Mersin, Muğla ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanları, Türkiye’nin suyla ilgili sorunlarını ve çözümlerini tartışmak, su yönetimi ile ilgili en iyi uygulamaları ve politikaları görüşmek amacıyla bir araya gelecek.

Başkanlar manifesto açıklayacak
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 22 Mart Dünya Su Günü’nde Başkan Tunç Soyer’in ev sahipliğinde Fuar İzmir’de olacak. Başkanların katılımıyla Dünya Su Günü olan 22 Mart’ta başlayacak etkinliğin ilk gününde Türkiye’nin su gündemine yönelik ulusal ve uluslararası b ilimsel teknik sunumlar yapılacak. Zirvede 11 Büyükşehir Belediye Başkanı saat 13.00’de bir araya gelerek su, kuraklık ve tarım politikaları ile ilgili bir manifesto açıklayacak. Etkinliğin ikinci gününde ise 17 farklı konu başlığı ile 11 Büyükşehir belediyesinin su ile ilgili birim uzmanlarının, bilim insanlarının, meslek örgütlerinin, sivil toplum örgütlerinin, çiftçi, sanayici gibi sektörel su kullanıcılarının, doğa, çevre örgütlerinin ve su endüstrisinde yer alan kurumların katılacağı yuvarlak masa toplantıları gerçekleşecek. Fuar İzmir’de düzenlenecek su buluşması; kentlerin suyla ilgili sorun ve çözümlerini tartışarak yaşanabilir ve dirençli kentler yaratmak için ihtiyaç duyulan çözümleri birlikte oluşturmayı amaçlıyor.

Geleceğimizi güvence almak için bir aradayız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin çok önemli bir kısmının “kurak iklim coğrafyası” olarak sınıflandırıldığını belirterek “İklim krizinin ülkemizdeki en ağır sonuçlarından biri kuraklık ve susuzluk tehlikesi. Bu nedenle, iklim krizine sessiz kalmanın hiçbir özrü olamazdı. Biz, Türkiye’nin 11 Büyükşehir Belediyesi’nin başkanları, bu sorumluluktan hareketle 22 Mart’ta İzmir’de buluşuyoruz. Amacımız, iklim krizinin ağır sonuçlarını da dikkate alarak Türkiye’nin suyunu daha iyi yönetmek için yeni bir su politikası önermek ve yol haritamızı konunun uzmanlarıyla birlikte belirlemek. Böylelikle bu topraklardaki geleceğimizi, hepimiz, çocuklarımız ve doğamız için güvence altına almak” diye konuştu.

Etiketler:
 
Kiracı KİT’ler mal sahiplerini zengin ediyor!
 
Çeşme’de Düzensiz Göçmen Faciası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Çanakkale Şehitleri için tören
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 18 Mart Çanakkale Zaferi ...
Büyükşehir'den hayat kurtaracak çalışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye'ye örnek bir çalışmaya imza atarak ...
Tarım temasıyla ilk girişimcilik programı başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TÜSİAD işbirliğiyle kurduğu Girişimcilik ...
 
İzmir’de yağışlı hafta!
Yeni haftaya yağışla girecek olan kentte, yağmur hafta boyunca etkisini sürdürecek.
"Belediye başkanlarımız tarih yazıyor"
İzmir'de düzenlenen "Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı"nda CHP Genel ...
Kılıçdaroğlu İzmir'de!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa programının ardından akşam saatlerinde ...
 
Hijyen sertifikalı uçuşlar İzmir’den başlıyor
İzmir’e turuncu yolculuklar başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Belevi yolunda nihayet tarih verildi!
Şimdiye kadar üç Ulaştırma Bakanı gören 4 Eylül 2018 tarihinde biteceği ...
CHP’li Sındır, “, 100 bin esnaf kepenk kapattı”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yönetilemeyen pandemi, yüksek ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
“HERKESLE VE HİÇ KİMSESİZ”
Okan Yüksel
Okan Yüksel
PAPİ MEHMET
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Sıcak ya da soğuk
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Lal Denizli Çeşme Belediye başkanlığını devir aldı.
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SICAK VE ŞEFKATLİ BİR EL TÜRKİYE HARİTASINI OKŞADI..."
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri